diumenge, 10 de febrer del 2008

ESTAVEN AL CAMP O AL BALNEARI?









RCD ESPANYOL: 1 - RECREATIVO : 2

Ha tornat a succeir
Primer: Amb els equips de menys nivell hi ha jugadors que van de sobrats i els hi falta posar més allò que sabeu.

Segon: Valverde fa servir el mateix sistema tàctic jugui amb el campió d’Europa o amb el cuer de Regional Preferent. Els problemes al mig del camp, on la superioritat numèrica del contrari que acumula homes a la zona ampla, l’estat de baixa forma de Ivan, i a sobre ens deixen fora per targes a Ángel, i durant el matx per lesió a Moisés, tot junt, fa que el contrari ens hagi ballat com ha volgut durant tot el primer temps. Qualsevol altre lectura s’allunya de la realitat; el Recre ens ha donat un bany i s’ha fet creditor de anar-se al vestidor amb més que aquests dos gols.

Tercer: Diferents homes de la plantilla que tots sabeu, no tenen suficient nivell per jugar a un equip que lluita per la Champions; no dic per no jugar a un Espanyol discret, però si a un Espanyol que lluiti contra Barça, Atlético, Villarreal, Sevilla, i Valencia...

Avui han tornat a quedar palès les limitacions tècniques, d’homes com Chica, Lacruz (aquest també per edat), Clemente Rodríguez, i d’un Casilla que s’ha vist en mig d’aquesta situació per les baixes. Temps tindrà per madurar i demostrar si està capacitat per jugar a primera, però en aquest moment és cremar-lo i més amb els companys que tenia a la reraguarda, que gairebé ja no necessitava enemics.

Començament horrible

Lacruz es cau, i el Recre es apunt de marcar donant el primer ensurt amb un tret alt de Sinama. Portaven dos minuts. Però, al tercer, una greu errada en zona de mitjos, amb una defensa inexistent deixa sol de nou a Sinama i davant un Casilla totalment venut, remata amb tot a favor al pal dret de la porteria espanyolista, i la pilota es passeja per tota la línia de gol.

Primers contratemps
Jonathan queda commocionat després d’un xoc amb el meta Sorrentino en una pilota penjada a la que el davanter perico intentava saltar per l’esfèrica. Ha estat substituït per Ewerthon. Posteriorment serà Moisés qui es tindrà que marxar deixant el lloc a Lola per idèntic motiu.

Martins en el llançament de falta, envia un obús que surt rebutjat a còrner. El Recre és l’amo i senyor del partit i el mig del camp perico no existeix.

El principi del daltabaix
Dins l’àrea davant Torrejón, Sinama-Pongolle (la defensa espanyolista l’ha fet un crak), controla, es gira i remata com vol, mentre que Casilla no encerta a aturar la pilota, com consumació del despropòsit que estàvem presenciant.

Poli xuta mig metre per sobre el travesser, mentre l’afició perica tremola de pensar si aquesta gent afinava una mica la punteria.

De nou Poli supera a un nul Chica, centra passat i al segon pal apareix lliure Sinama que fa el segon gol i deixa l’encontre coll amunt. Xiulets entre el públic i desesperació davant el que s’estava veient.

Però no ha quedat la cosa així, i davant un Espanyol apàtic, lent, sense idees, sense control del joc ni possessió de la pilota, el Recreativo torna en el minut 34 a trencar la feble defensa espanyolista pel centre, i Sinama tot sol erra amb Casilla totalment venut; incomprensiblement remata alt desviat. Mentre l’Espanyol encara no havia aparegut a la gespa de l’Olímpic. Estava encara en sessió de relaxació en el balneari.

La primera aproximació espanyolista ha estat una falta llençada per Luis, que no ha arribat Lacruz ha rematar.

El gol d’Ewerthon donava esperances
Un servei de cantonada llençat per Luis, pentinat per Riera li cau la pilota al nou fitxatge blanc i blau en la boca de gol, i no ho desaprofita, escurçant distàncies en el marcador en un primer temps molt, molt injust a tenor del que s’ha vist sobre l’Olímpic; l’equip Champions semblava l’andalús i qui ocupava plaça de descens, els catalans. Trist, però real com la vida mateixa.

De nou el Recre ha pogut marcar el tercer en una jugada en la que Aitor amb tot a favor, estavella la pilota al travesser de la porteria local.

Camuñas, en l’afegit del primer temps torna a donar un altre ensurt, rematant a plaer des del punt de penal, enviant fora l’esfèrica. Costa poc imaginar que hagués pogut passar si aquesta gent hagués tingut més fortuna cara a gol.

Surt Jarque, l’Espanyol millora bastant... , però no.
L’Espanyol ha millorat en quant a possessió de la pilota i s’ha vist una mica més creatiu (impossible fer-ho pitjor que en el primer temps), e inclòs ha gaudit de certes jugades, però no s’ha vist un Espanyol capaç de doblegar a un Recreativo que ja havia fet la feina; tot lo més, empatar que al menys ja era quelcom.

Al 51, Ivan ha buscat la passada en profunditat a Riera, però Sorrentino s’ha llençat als peus del manacorí, al que se l’ha vist apàtic, caminant, i sobre tot amb aquella prepotència del que es creu superior davant un rival inferior.

La millor ocasió per empatar
Ivan cedeix en diagonal a Riera, que avança tot sol encarant a Sorrentino i en comptes de passar als seus companys (té companys Riera ja?) xuta fent-lo bonic amb tal mala fortuna que la pilota colpeja al travesser, i el rebuig posterior no és aprofitat per Rufete que es trobava en posició anti - reglamentaria.

Riera xuta fora, però l’ocasió la torna a tenir instants després Aitor que remata sortint la pilota a còrner en altre jugada molt perillosa.

El col·legiat tampoc ha volgut passar sense sumar-se a l’espectacle i mentre ha mostrat targes per dures entrades a Jarque per exemple, en idèntica situació no li ha mostrat al infractor visitant; es més, s’han permès en la mateixa jugada obstaculitzar el llançament inclòs desplaçant la pilota, i la targeta sorprenentment per Ivan per protestar. Aquest és el nivell de l’arbitratge espanyol. La falta l’ha tret Luis ajustada al pal dret, fora.

Els darrers minuts han estat un volgué i no pogué d’un Espanyol que surt de la zona Champions i torna a aquesta cinquena posició que sembla per desgràcia ser més acord al potencial del planter que la utòpica tercera que ostentava.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kico Casilla (4), Chica (2), Lacruz (1), Torrejón (2), Clemente Rodríguez (3), Moisés (s.q), De la Peña (3), Riera (2), Rufete (3), Luis García (3) i Jonathan (s.q).
Substitucions: Ewerthon (5) per Jonathan, m. 9, Lola (5) per Moisés, m. 22 i Jarque (6) per Lacruz, m. 46

Recrativo de Huelva: Sorrantino, Edu Moya, Martín Caceres, Poli, Beto, Jesús Vázquez, Carlos Martins, Varela, Aitor, Camuñas i Sinama.
Substitucions: Gerard per Varela, m. 69, Marcos Rubén por Sinoma, m. 78, Barber per Martins, m.. 90.

Gols: 0-1: Sinama, m. 18, 0-2: Sinama, m. 26 , 1-2: Ewerthon, m. 39.

Àrbitre: Rubinos Pérez, del col·legi madrileny. Malament, tot i no influir en el resultat no s’ha mostrat equànime a l’hora de mostrar targes a un i a altre equip. Ha mostrat targes grogues a Riera, m. 44, Jarque, m. 72, Chica, m. 80 i Ivan de la Peña, m. 82 per part local i a Jesús Vázques, m. 11, Aitor , m. 52, Edu Moya, m. 60 i Poli, m. 87.

Incidències: Estadi Olímpic de Montjuïc. Encontre disputat davant 22.650 espectadors. A la mitja part han donat la volta a l’estadi els nens i nenes de l’Escola del RCD Espanyol.


1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS
SEMPRE FAN IGUAL PERDRE AMB ELS PETITS, ESPEREM QUE EL JUGADORS ES MOTIVIN + ALS PARTITS QUE SEMBLAN FÀCIL, PERQUÈ ELS PUNTS SÓN IGUAL SEMPRE.
SALUTACIONS.
JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M