diumenge, 2 de març del 2008

TORNA L'ESPANYOL
DE LA PRIMERA VOLTA

RCD ESPANYOL: 2 VALENCIA CF: 0


Ressusciten !
Ens agradaria saber de ben segur als espanyolistes que pot fer que un equip pugui fer partits com els que ens hem tingut d’empassar aquestes darreres jornades (especialment davant el Recre i Depor) i quan semblava que esclatava la polèmica, l’equip ha tornat als seus orígens (els que els va portar a estar disset encontres imbatut); segurament el comú dels mortals no acabarem d’esbrinar que ha succeït dins les parets d’aquest vestidor. El que si podem dir, és que no es problema físic, ni per el que sembla tampoc tàctic com hem pogut pensar ja que Valverde ha continuat amb el seu dibuix tàctic habitual.

El que no és de rebut es que uns professionals que han demostrat el que poden donar hagin renunciat conscient o inconscientment a l’únic que un equip modest com el nostre no pot renunciar: la lluita, l’esperit de triomf, l’ambició, i sobre tot l’ajuda en el camp, la solidaritat entre tots els integrants del bloc, i el córrer. Avui això ho han tornat a exhibir, independentment del millor o pitjor joc davant un rival que només ha demostrat ser bastant brut i poc més; ni l’ombra d’aquell Valencia de no fa tant.

Luis marca ben aviat
L’Espanyol s’ha avançat gràcies a un gol de Luis després que una passada llarga de David García fos pentinada per Jonathan Soriano, i l’esfèrica anés a parar al davanter asturià qui avançant-se a Hildebran amb poc angle, rematés al fons de la porteria.

Després de molts partits, els de Valverde es posaven per davant al marcar primer; els blanc i blaus jugaven bé i continuaven buscant el gol. Una bona combinació entre Riera i Jonathan acaba amb el xut del manacorí per sobre del travesser.

Una canvi molt passat de Ivan al segon pal on s’incorpora Zabaleta centrant, però Riera no arriba a pogué rematar l’esfèrica.

El València dona senyals de vida
Vint-i-dos minuts ha necessitat per fer el primer xut a porta a càrrec de Villa a les mans de Kameni, molt segur. Posteriorment, serà Benega qui ho prova trobant en la bona col·locació de Kameni la resposta precisa.

La rèplica la posaria Riera, però el seu xut es blocat per Hildebrand. Ivan de la Peña dona una gran passada a Jonathan qui al intentar superar al meta visitant, es desequilibra i acaba xutant molt malament quan tenia una gran possibilitat d’ampliar la diferència al marcador.

El domini passa a ser visitant
El xut més perillós dels visitants ha estat un tret de Villa que Kameni llençant-se a la seva dreta ha aturat perfectament. Silva ho prova en una pilota que ha quedat morta, llençant un fort obús que sortosament ha sortit com una exhalació a la dreta de l’escaire.

Al minut 34, Ivan de la Peña s’ha hagut de retirar per una estrabada muscular deixant el seu lloc a Ángel. El Valencia ha dominat en els darrers minuts de manera absoluta tot i que no ha guadit d’ocasions clares.

Ens han xiulat un penal!
Gran jugada al minut 50 d’un Valdo molt irregular que no ha aparegut gaire en joc però que quan ho ha fet ha portat perill; se’n va dels dos homes de l’eix valencià en un contracop, i obre a Jonathan Soriano qui li torna a l’espai l’esfèrica i quan penetra a l’àrea es derribat per Silva que veu la targeta groga: Luis García executa magistralment el penal, i deixa per inútil la estirada del meta valencià que endevina la intenció. Luis fa el segon, i deixa l’encontre gairebé decidit (i això que no anava a jugar, segon deien en cert diari).

L’Espanyol ha jugat després els millors minuts; una bona triangulació Valdo, Jonny i Riera (molt millorat, com tot l’equip), acaba amb el xut de l’esquerrà ajustat al pal dret.

Koeman, veient el panorama, posa tota l’artilleria donant entrada a Vicente (abans havia fet sortir a Baraja i posteriorment donaria entrada al gegant Zigic).
Moretti ha vist com li perdonava Pérez Lasa la expulsió després que una molt dura entrada a Zabaleta no acabés amb la segona amonestació.

Luis García ha pogut fer el tercer després d’una bona passada de Jonathan (que tot i no marcar ha lluitat molt i ha intervingut en les jugades claus) però el meta Hilderbrand ha tret una ma prodigiosa rebutjant el remat de l’asturià. Una passada de Riera a Jonathan, és aprofitada per el davanter espanyolista però en clar fora de joc ben assenyalat i per tant el gol no ha pujat al marcador.

El Valencia ho ha intentat sense èxit, amb un actiu Vicente
Però un extraordinari Zabaleta ha tapat molt bé, completant un gran encontre; l’extrem valencià ha xutat blocant Kameni, després ho ha tornat a intentar rematant per sobre el travesser, una centrada molt perillosa tallada per Torrejón abans que arribés a la seva destinació i un xut de Villa en l’afegit que ha blocat molt segur Kameni ha estat tot el bagatge ofensiu dels valencians.

Per contra l’Espanyol ha rematat amb una volea de Riera massa creuada al llançament de Luis d’un servei de falta. El Valencia s’ha quedat prèviament amb deu, al veure Maduro la segona groga; abans Zigic en la seva primera acció també se l’ha jugat al entrar amb el peu per davant a Kameni quan tenia controlada ja la pilota, i l’ha vist de color groga.
Moisés ha rematat un servei de cantonada i Benega ha rebutjat de cap en el segon pal.

Al final, minuts tranquils sense patiments, i l’equip recupera la cinquena posició a la classificació gràcies al triomf del Deportivo sobre el Sevilla. Un cop més gràcies als nostres veïns que amb el seu desastrós encontre en el Manzanares, ens han deixat sense plaça de Champions. Però bé, això és molt més, problema nostre; nostre per regalar varis partits on tothom hem vist el que hem vist. Esperem que en el futur l’equip guanyant o perdent, al menys ho doni tot sobre la gespa. De ben segur que si això es produeix, encara podem somniar amb quelcom més que la classificació per la Copa de la UEFA.



Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Kameni (8), Zabaleta (9), Jarque(8), Torrejón (8), David García,(7) Moisés (7), De la Peña (7), Valdo (7), Riera (8), Luis García (9) i Jonathan (8).
Substitucions: Ángel (7) per Ivan, m. 34, Lola (7) per Jonathan, m. 72, i Chica (s.q.) per Zabaleta, m. 83.

Valencia CF: Hildebrand, Moretti, Albiol, Helguera, Caneira, Maduro, Banega, Silva, Mata, Joaquín i Villa.
Substitucions: Baraja per Helguera, m. 57, Vicente per Mata, m. 61, i Zigic per Silva, m 72.

Àrbitre: Perez Lasa del col·legi basc. Ha mostrat targetes a Moisés, m. 10, Caneira m. 27, Banega, m. 27, Ángel, m. 45, Silva, m. 50, Moretti, m. 58, Maduro, m. 59 i 80 (expulsat), Zigic, m. 73, vermella a l’ajudant de Koeman, i Baraja, m. 84.

Gols: 1-0: Luis García, m.4, 2-0: Luis García, -p-, m. 51.

Incidències: Estadi Olímpic de Barcelona, 18.100 espectadors.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA CHAMPIONS:
VAIG ARRIBAR AL MINUT 24 PERQUÈ ESTAVA VEIENT EL FEMENÍ C, PERÒ VAM JUGAR MOLT BÉ I HO VAM FER AMB COMVINCIÓ.
ESPEREM QUE A PARTIR D'ARA
TORNI LA NOVA RATXA DE
MOLTS PARTITS GUANYATS PER ANAR A LA CHAMPIONS.
SALUTACIONS. JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M