diumenge, 20 d’abril del 2008

RECUPEREN LA DIGNITAT I LA VERGONYA

FC BARCELONA: 0 - RCD ESPANYOL: 0

El RCD Espanyol ha sortit viu del Camp del F.C. Barcelona, en empatar a zero en un encontre en el que els espanyolistes han posat les ganes i l’amor propi que en els darrers encontres em trobat a faltar, però que un cop més ha evidenciat la absència total de cert criteri en la construcció de joc i evidentment una total ineficàcia a l’hora de culminar les poques jugades que mínimament es produeixen.

Defensivament, l’Espanyol, amb Kameni que ha tornat a recordar el dels seus millors moments i una defensa amb certes errades puntuals, però molt més segura que darrerament, i amb un bon partit tant de Zabaleta com de Chica, ha possibilitat que hagi sortit amb un punt que era el màxim del que es podia aconseguir a tenor del que hem vist que ha exhibit el conjunt d’Ernesto Valverde.


Només començar l’encontre els de Valverde disposarien d’una ocasió en un servei de falta executat per Luis i que remata Moisés de cap, sortint fora. La rèplica la ha protagonitzat Eto’o amb un remat que surt fora.

El Barça no portava perill a excepció d’un xut de Xavi i una de Gudjohnsen que atura sense problemes Kameni.

L’Espanyol es defensava bé i a sobre semblava que avui corrien sobre la gespa. Al marge de l’estat pèssim d’alguns jugadors espanyolistes, i de la ineficàcia golejadora que ha comdemnat a ser ja cinc encontres sense marcar, el fet que l’equip lluités i s’esforcés per treure quelcom de positiu ja era bastant, després dels lamentables espectacles recents.

Els homes de Valverde controlaven bastant bé l’encontre i tot i que la possessió era per els barcelonistas exageradament, aquests no arribaven amb perill i quan ho feien el desencert final o la gran actuació de Kameni ho impedien. Moisés ha rematat amb perill des de la frontal, però la bola s’ha marxat fora.


Davant molt poc: Coro i Luis es movien entre línies, però el Barça no estava disposat a concedir cap marge d’error després de lo vist i patit la temporada passada i qualsevol intent perico per construir un contracop vertical i profund acabava amb el blanc i blau de torn a terra, davant la permissibilitat arbitral que li ha costat molt per treure targes i només s’ha decidit a fer-ho en la recta final.

Jugades com una dura entrada de Xavi a Tamudo, que no ha vist cap tipus d’amonestació o una molt dura entrada per darrera a Coro per part de Gudjohnsen podia haver estat d’altre color que no el groc que ha mostrat Pérez Lasa.

Joc poc; una centrada al segon pal, i Xavi tot sol davant un Chica que arriba tard, remata de cap per sobre del travesser. Luis García ho ha provat amb un remat ben aturat per Valdés.

Canvis a la represa
Rijkaard col·loca tota la seva artilleria sobre la gespa del Camp Nou, donant entrada a Messi i a Iniesta, cosa que en un principi sorprèn a un Espanyol que comença a perdre el lloc en el camp i que comença a descontrolar-se.

Kameni s’ha de llençar als peus de l’argentí en una internada en la que supera a Torrejón i a Moisés només al primer minut de la segona part. Dos minuts després, serà el camerunès Eto’o qui posa a prova al seu company de nacionalitat, en un remat que causa molts problemes a Carlos que ha d’aturar en dos temps. Cal dir que avui Kameni ha estat impressionant, molt segur, i s’ha fet creditor de la fama perduda durant aquestes darreres jornades.

El Barça posava la directa, i ens avisava que l’encontre es faria molt llarg per els sofridors espanyolistes. Eto’o torna a tenir una bona ocasió, però remata fora una pilota morta en el minut 51.

Valverde mou la banqueta, per intentar tallar el ritme dels culés, però els homes que han sortit (Riera i Ewerthon) han demostrat sobradament que no es troben aquí. El manacorí ho ha intentat però sense cap tipus de solvència en cap de les jugades que ha intentat, sense seguretat, i molt lluny en el pensament d’aquest equip; el brasiler ni això, i demostra el per què Valverde no el fa jugar....

Mentre, els culés a lo seu; obrir el joc a Messi (per l’altre banda es troba un Zabaleta immens) i en una d’aquestes, la passada a Eto’o que es queda sol, xuta i Kameni de nou es llueix aturant. Quedava mitja hora de joc, i semblava que havia passat el pitjor...

Passen els minuts, i l'Espanyol controla bé les escomeses locals
Pablo Zabaleta té la millor ocasió perica amb una jugada mínimament decent que acaba amb el xut de l’argentí buscant l’escaire, i sortint un pel massa alt per sobre el travesser.

Perez Lasa, conscient que no es bo que el club del règim no s’emporti el derbi, comença a fer de les seves e ignora unes quantes faltes molt clares, i a la menor oportunitat omple de targes als blanc i blaus. Amb anterioritat un contracop en el que Ewerthon es marxa sol a porta, es derribat suaument (però derribat) al entrar a l’àrea (sobre la línia). Pèrez Lasa, amb la lliçó ben apresa no vol cap tipus de complicacions; deixa seguir el joc. Ningú ho reclamarà al endemà per les televisions.

La més clara
Tamudo xuta massa creuat a l’esquerra de Valdés. Al 36, la moreneta se l’hi apareix al conjunt espanyolista: una jugada en la que Kameni rebutja, acaba sent rematada i Chica evita el gol. La darrera ocasió ha estat per Eto’o molt desafortunat que ha rematat malament i Kameni s’ha fet amb la pilota. Els darrers minuts han estat de repartiment de targetes inclòs per Kameni per perdre temps.
Una centrada es a punt de ser rematada per Eto'o però aquest no arriba a l'esfèrica ja que no té els recursos de jugador de handbol del seu company Messi . A bon segur que Pérez Lasa no hagués estat menys que Rodríguez Santiago...
L’Espanyol ha solucionat molt bé els tres minuts d’afegit, lluitant aferrissadament amb la presència de Lola (85’) en lloc de Tamudo i renunciant a fer-se amb els tres punts. Amb tot, ha disposat d’un llançament de falta tant malament executat com han sabut en els darrers instants.

Al final, empat lluitat que ha salvat (això és el que ells creuen) la dignitat i l’orgull d’un equip que ha deixat molt mal sabor de boca en les darreres jornades. Per la grada, aquest punt serà bo, si és el començament d’una nova ratxa en la que els espanyolistes al menys, assegurin la classificació per la Intertoto. Si davant el Real Zaragoza tornen els fantasmes, de poc haurà servit aquest punt. De moment, Valverde salva el quart derbi consecutiu i els jugadors demostren que quan els hi posen ganes no son tan dolents com aquesta segona volta s’entesten en fer-nos creure.


Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Víctor Valdés: Zambrotta, Gaby Milito, Puyol, Sylvinho, Touré Yaya, Xavi, Giovanni Dos Santos, Bojan, Gudjohnsen i Eto’o.
Substitucions: Iniesta i Messi per Giovanni Dos Santos i Gudjohnsen, m. 46, i Márquez per Puyol, m. 66.

RCD Espanyol: Kameni (9), Zabaleta (8), Jarque (8), Torrejón (7), Chica (7), Moisés (6), Ángel (7), Rufete (4), Coro (6), Luis García (4), i Tamudo (4).
Substitucions: Riera (2) i Ewerthon (2) per Rufete i Luis García, m. 58, i Lola (s.q) per Tamudo, m. 85

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa, del col·legi basc. Bastant casolà en quan al tema de les targetes i senyalització de faltes. Ha mostrat targetes a Gudjohnsen, m. 40, Puyol, m. 66, Iniesta, m. 83, Gaby Milito, m. 87, Messi, m. 89 i Xavi, m. 90 per part local, ia Moisés, m. 15, Rufete, m. 43, Ángel, m. 61, Chica, m. 66, Jarque, m. 66, Tamudo, m. 76, Kameni, m. 89 i Ewerthon , m. 90.

Incidències: Camp Nou. Quart derbi consecutiu que el FC Barcelona no pot imposar-se a l’equip de Valverde. A la conclusió de l’encontre un grup de barcelonistes han protagonitzat diversos incidents violents, amb trencadissa de vidres i llançament de bengales, i la policia ha efectuat diverses càrregues contra els violents. Pere Botet ha encapçalat la delegació espanyolista.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS
CONTÍNUA LA BONA RATXA PERICA ALS DERBIS,ALS 2 ÚLTIMS ANYS HEM ACONSEGUIT 3 EMPATS I 1 VICTÒRIA
A LA LLIGA, HEM DEMOSTRAT QUE JA NO SOM UN EQUIP PERDEDOR, COM EL DE FA UNS QUANTS ANYS,
ARA QUAN ÉS JUGA UN DERBI ELS JUGADORS DEL RCD ESPANYOL AIXECAN EL CAP I PORTEN AMB
ORGULL ELS NOSTRES COLORS BLANC-I-BLAUS I LLUITAN FINS AL FINAL PER ACONSEGUIR UN BON
RESULTAT.EL + IMPORTANT D'AHIR ÉS QUE NO VAN PODER BATIR LA NOSTRA PORTERIA. ESPEREM
QUE CONTÍNUÏ LA NOSTRA PORTERIA A 0 MOLTS ANYS.
SALUTACIONS JOSE CARRERA

Albert ha dit...

Crec que el més important del partit d'ahir és l'actitud dels jugadors de l'Espanyol. Està clar que encara tenim errors i desajusts, però aquest és el camí per retrobar-nos amb la victòria.

Salutacions.

ARADA SPORT ha dit...

no se yo si este empate arregla la marejadilla, si ayer nos lo hubiesemos creido al igual que el dia del madrid, otro gallo hubiese cantado.SALUDOS
http://pacharanblanquiazul.blogspot.com/




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M