divendres, 21 de novembre del 2008

COMENTARI: COMENÇÀ LA LLUITA PER LA SUCCESSIÓ

Foto d'arxiu: Augustus George Francis Serge Newton, com diria PedroTomás....
Als mitjans de comunicació veureu fotos de Germán i de Collet... Però, l'autèntic protagonista és aquest senyor, ja que és qui va ser anomenat per la junta sobirana d'accionistes...


Dimarts al vespre, com a bon segur tots els espanyolistes, ens va sorprendre la noticia visual del sr. Pedro Tomás en el web oficial del club, anunciant l’entrada de dous nous consellers (Germán de la Cruz i Francesc Xiprés) , així com l’ascens de Joan Collet a una quarta resen creada vicepresidència.

Des del partit davant el Numancia de tant desagradable record, els esdeveniments semblen precipitar-se i el club embogir de nou com en pretèrites etapes.

El comunicat de 3.0 a càrrec de López Fonta, l’article al rotatiu “El 9” sobre “l’entente” Dani – Lara, amb Collet de presidenciable, el desmentit de Crehueras a MD, les declaracions ahir de Sebastián Javier (el que faltava ja sentir), tot junt i ben remenat, donen una mescla de disbauxa que pensàvem ja oblidada a aquesta entitat.

Anirem per parts: El dia 11 del corrent va haver-hi Junta General Ordinària d’Accionistes del RCDE SAD. Es va votar la inclusió d’un nou conseller, el senyor Augustus George Francis Serge Newton... Amb tots els respectes per aquest senyor que ningú dubta que pugui aportar molt al nostre club, i sigui una gran persona, em pregunto per que es sol·licita al màxim òrgan de la SAD l’aprovació d’aquest nomenament i no de les noves incorporacions (sobre tot la de Germán de molt més pes dins l’espanyolisme) i per que no s’anuncia allà l’ascens a la vicepresidència de Joan Collet. No em diguin que han sigut fets decidits després de la mateixa, per que encara donaria molta més mala sensació de improvisació i de com es fan les coses a Can Perico. Per tant la raó més adient és pensar que no els va interessar comunicar-ho allà i en aquell moment.

Em pregunto de que serveix la Junta General d’Accionistes. Em pregunto per que ens fan perdre (si ja sé que direu que no obliguen a ningú a anar-hi, però tampoc a Montjuïc és obligat a anar-hi, però per responsabilitat moral com a soci, i en aquest cas com accionista, s’ha de ser-hi present) tot un vespre – nit, aguantar allà soporífers intervencions si després resulta que se li neguen als assistents la informació més important i rellevant. Per que per anar a sentir a un “friki” dir veritats o veure com el Sr. Castro no s’empassa la gran mentida del segle que va ser tot el tema de Sarrià, o escoltar al senyor Emilio el seu bon discurs, o veure videos del nou estadi, per això no es necessari juntes d’accionistes...

Em pregunto i segueixo preguntant-me si es veritat o no el que es va publicar “al 9”. Em costa de creure’l com a tots... S’està tractant del futur president, i per tant tot seran informacions, desmentits, i ves a saber qui diu la veritat, màxim quan alguns ja tenen per costum no dir-la mai, i no em refereixo als periodistes, que tot i que a vegades es bolquen contra nostre club amb noticies desestabilitzadores, la major part de les vegades el missatger no té la culpa del que passa ...

Si Lara accepta a Collet i Germán, (quan tots sabem que eren els vedats al famós pacte del Windsor), m’espanta tant sols pensar que és el que haurà tingut que cedir l’altre part, o sigui, Dani... Ja deuen saber aquella dita castellana “reunión de pastores, oveja muerta”... L’any 97 es van reunir “tots els pastors” i ....

Per altre part, aviat inaugurarem el nou estadi, i el màxim accionista (o al menys fins ara ho era) no voldrà perdre’s ni la foto, ni els negocis que allà es belluguin...
Pot ser que Dani hagi volgut mostrar la seva nova posició accionarial davant Hemisferio Inversiones donant aquest cop de mà. Però, calia fer-lo després de la Junta i no abans?.

Tampoc entenem les declaracions d’Alejandro López Fonta. Si l’Espanyol deu les quantitats que ell fa esment, per que no ho diu en la Junta i ataca tota la línia de flotació de l’actual consell que no és altre que l’estabilitat econòmica basada en el Crèdit Sindicat i en els ingressos que generi Cornellà-Prat?. Per que el moviment de Dani, ve darrera d’aquesta declaració. Casualitat? Jo no crec ja a aquestes alçades en res que sigui fruït de la casualitat al nostre club.

Es clar, que tampoc deu ser cap màrtir el senyor López Fonta... Per que si amb una intervenció moderada en la que tan sols sortia del guió, el recordar-li a Daniel Sánchez Llibre el que sempre ens diu (que marxarà quan talli la cinta de Cornellà-Prat), va provocar escridassades i xiulets, m’horroritzo pensar que hagués passat en cas de que les seves crítiques al “danisme” haguessin sigut virulentes. Ens queixem moltes vegades de pensament únic, i aquest, també per desgracia el tenim dins del nostre club. Es podrà dir que l’actitud de Lara el provoca, o que l’actitud de Lara ve provocada per aquest rebuig sistemàtic; no ho sé que origina el què. L’ou o la gallina...

Les declaracions del senyor Sebastián Javier. Diu que ell contava amb el beneplàcit de Dani per ser el futur president però que per feina, falta de temps i totes aquestes excuses que es solen dir, no podria desenvolupar les responsabilitats. Afortunadament per l’Espanyol, caldria dir... Que continua al front de la Comisió Esportiva... ufff!!!

Només faltaria aquest senyor amb la seva loquacitat al front de l’entitat. Per cert, abans que la crisi fes impacte en les economies de tothom i sobre tot dels “empresaris” immobiliaris, abans que es tingués que vendre a corre-cuita a Luis García al RCDE, o tingués que suspendre pagaments la famosa “Air Tarradellas”, sí, aquell avió tan famós en el que viatjaria el primer equip de l’Espanyol..., tenia un apartament per sortejar entre els socis, si no vaig errat...

Moltes vegades, masses vegades, no solament passen dels petits i mitjans accionistes i dels socis, si no que a més tenen el concepte que som tant curts d’enteniment que ens empassarem totes les mentides, i totes les incompetències que per desgràcia en el club s’observen. Tenim un gran president que passarà a la historia del RCD Espanyol. A ningú li pot semblar fora de lloc aquesta frase, però l’elevat per les masses als altars de la glòria perica, és un mestre de les mitges veritats i per tant de les mentides calculades. Masses blancs que poden ser negres i pocs negres que poden ser blancs en el dia a dia. I el mínim que podem demanar els socis, accionistes, és que ens diguin la veritat alguna vegada... Algú, sap quan va ingressar l’entitat per la venda de Pandiani?. Com tants, vaig pensar que sortiria a la darrera Assemblea, però curiosament només es va citar a Gorka... Sabrem algun dia, quan s’ha ingressat per Zabaleta? No demano que Dani que ha fet l’esforç estigui obligat a donar els diners del traspàs i/o de les plusvàlues, només demano al mínim al que està obligat: Transparència i fiabilitat amb el que es diu. Paraules tabú en aquesta societat tan peculiar.

Mentre els “prohombres” (se n’en recorden d’aquesta antiga paraula que servia per designar als membres de les tant famoses “famílies”), mentre sacien els seus egos i les seves antagòniques lluites, l’Espanyol esportivament parlant deambula per el fil del precipici sense un rumb clar. Cal fitxar al mercat d’hivern en almenys dos posicions molt concretes... Continuïn discutint del sexe dels àngels, senyors, que mentre els patidors socis veurem com els otomans derriben les portes de Bizanci.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Cada cop és més evident que cal una regeneració total a tots els estaments d’aquest club nostre (des del vestidor, passant per l'equip tècnic –professional i futbol base-, sense oblidar tots i cadascun dels racons dels despatxos, la fundació, les àrees d’expansió, el consell, el director general... No m’oblido del president, que és el màxim responsable, si no el culpable, de tot aquest recull de despropòsits).
En definitiva, fins que no es doni completament la volta, en la lamentable situació del club (com un mitjó), només fem que repetir situacions ridícules que no fan altra cosa que explusar i desgastar a la nostra castigada i cansada afició.
Ja ni ha prou de tanta mentida, de tanta mediocritat, de tanta mala feina. Ja n’hi ha prou que ens prenguin més el pèl! J.Ll.

Anònim ha dit...

Magnífica exposició en expressió, sentiment i saviesa...una autèntica joia. I, al saber de totes aquestes virtuts teves, jo et demanaria (i crec interpretar el desig de molts dels que et llegeixen) que ens regalis almenys una vegada per setmana una editorial del teu estil i bon fer, que ens il•lustri sobre l'actualitat setmanal del nostre estimat Club tal com ho vius i ho veus tu.

Com ja he dit en altres ocasions i en altres fòrums, a pesar dels teus reduïts mitjans, dones cada dia una lliçó de d'abnegació, d'amor al club i professionalitat (encara que siguis amateur) a qualsevol dels que a través de les cameres, de les ones o del paper imprès pretenen informar-nos de l'actualitat del nostre Club.

Alguns et negaran la paraula, simplement per ser honest i dir la veritat sobre el teu Club, per no vendre't com fan ells o per no saber acceptar les crítiques (malgrat ser personatges públics), però recorda que la teva condició de amateur et permet ser lliure en la teva expressió, la qual cosa et dóna una gran credibilitat, cosa de la que molts d'ells manquen, ...precisament, per ser assalariats i, per tant, depenents.

Una abraçada de "El cel és blanc i blau" i gràcies de nou pel teu treball i dedicació.

Anònim ha dit...

Reporter, després de llegir els anteriors comentaris tinc poc mes que dir, simplement expresarte la meva admiració com a perico.
Com diuen "hoy has estado sembrao"

Hipopótamo

Anònim ha dit...

Jose Maria quieres saber la verdad ¡como nos van a decir el tema de traspasos y fichajes si hay es donde está la mordida¡.

Jose María el negocio está ahí.

Eres un tio honesto,me acurdo cuando hablaste en la Asamblea,hablaste muy bien,pero eso,se sube arriba,bla bla bla y los que tienen las acciones son los que deciden.

Mientras que no se vea las orejas al lobo,LA SEGUNDA,no pasará nada.

Solo han habido dos asambleas donde los responsables se cagaron,una la del Palacio de los Deportes y otra que ahora no me acuerdo donde fué cuando hablo Don Manuel Meler con Don Juan Vila Reyes de testigo,allí,Lara se cagó y desapareció.

Soy de los que piensan,desde la perspectiva de los años que me da el ser socio largo tiempo,que Dani es el menos malo,como bien dices,nadie sabe aún las cuentas de la liquidación de Sarría,funciona así,se tapan,pero me vale que con Dani tienes Sant Adría,Lara vendió Sarría,otros tambien sacaron mordida a la venta,

Tu mismo lo dices ¿estabas en la asamblea donde De la Cruz amparandose en su amigo Dani le díjo de todo menos bonito a Planeta? pues bien en la siguiente asamblea se postuló con los de Planeta,y ahora está de maximo responsable en la deportiva.

Nuestro club de toda la vida ha sido de las familias que lo han tenido como un medio de reconocimiento en la sociedad y nunca nunca pusieron dinero como por ejemplo ha puesto Gil,Roig o Lopera,por dar unos nombres con los que a nivel personal pueda comulgar más o menos,el unico que púso dinero y quíso hacer un gran club fué Don Juan Vila Reyes.

Y que sepas que estos mismos que silbaron al que díjo la verdad,son los que si se va a segunda le tirarán sillas a Dani,son los mismos de siempre que lo mismo los ves hoy diciendo blanco y mañana diciendo negro.

Anònim ha dit...

He dado mi opinión y he expresado mis dudas y mis temores. Ingoro lo que se mueve entre bastidores y lo que nos espera.
Pero hora seria, que los que pueden realmente hacer este club más grande de lo que es, lo hagan y si no quieren, que dejen paso a otros.
Esa es mi terrible pensamiento (al autor del último comentario). Que Dani sea el menos malo...
Salutacions. Saludos

Josep Maria.

Anònim ha dit...

Ser presidente del RCD Espanyol no es ningun chollo para nadie, si lo fuese Lara estaría en lo mas alto de la piramide; en esta actual Catalunya "multiplural" y la que se avecina, con todo su poder mediático y propagandista demasiado ha hecho Dani con mantenernos en la sociedad catalana, darnos patrimonio y esperanzas de autofinaciación a largo plazo. Me parece correcto la entrada o mejor dicho la vuelta de Germán y el ascenso de Collet, ambos me pareceen buenos pericos de corazón y de sentimiento y me parece normal que Dani cuando se marche y lo HARÁ AL TERMINO DE ESTA TEMPORADA DEJANDO AL EQUIPO EN PRIMERA Y CON SU INAGURACION DE NUESTRA NUEVA CASA, deje a hombres de su confianza bien posicionados en el relevo del que debe ser el nuevo cambio generacional en todos los estamentos y primordialmente en la Deportiva donde sobran jugadores vetustos, algunos noveles y otro de gran peso en el vestuario.

Anònim ha dit...

Hola Keyplus.
Ojalà así sea, y el equipo logre asegurar la permanència (ya es triste tener que conformarse con eso solo, pero...) cuanto antes, y estrenemos el nuevo estadio de la mejor manera.
un cambio generacional hace falta y no solo en la área deportiva si no en bastantes areas de la entidad.

Josep Maria.
Saludos.

Anònim ha dit...

Jose María,el ciclo de Dani se acabará tarde o temprano, ¿da opciones?

¿un inversor arabe?
¿unión Lara-Dani?imposible
¿De donde de quien sacar dinero para invertir en el club?.

Toda la vida nuestro club ha estado en familias,es nuestro sino por lo que se ve.

¿Que soluciones hay?




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M