diumenge, 16 de novembre del 2008

L'ESPANYOL DE MÁRQUEZ, ACABA TOCAT I ENFONSAT
DAVANT UN SORPRENENT NUMANCIA









RCD ESPANYOL: 3 – CD NUMANCIA: 4

Molt preocupant
S’han encès les llums vermelles d’alarma a Can Perico. El 3-4 i la manera en que s’ha produït, deixa molt tocat a un equip i una afició que torna a veure com l’Espanyol es situa a només 3 punts dels descens, després de perdre davant un dels més modestos equips de la lliga a casa, i amb un 3-2 que reflectia el marcador a falta de poc més de cinc minuts.

Absència d’esperit de joc col·lectiu

Ja als vuit minuts ha quedat patent quelcom que ja ve sent una màxima a aquest equip: Falta molt esperit de col·lectiu, excés d’egos i de protagonismes en aquesta plantilla i jugar més pel company quan cal fer-ho. L’Espanyol ha gaudit de dues ocasions d’aquelles que son imperdonables: Primer, una de Luis García que tot sol al minut quatre davant Juan Pablo, en comptes de passar la pilota quan es trobaven desmarcats varis companys en el centre de l’àrea petita, ha xutat al cos del porter. La segona, a càrrec de Nene, que s’ha dedicat a intentar driblar al porter sense èxit i no l‘ha pogut superar quan el més adient hauria sigut passar al company desmarcat.

En canvi Numancia, al quart d’hora, ha aprofitat una pilota mal refusada, per deixar anar Nagore des de la frontal un tret que s’ha allotjat ajustat al pal esquer de la porteria de Kameni. El Numancia cobrava avantatge i col·locava als espanyolistes en una situació molt dolenta, entrant en una fase de ple desconcert, nervis, alguns xiulets en la graderia...

S’ha recuperat amb dificultat l’equip de Márquez i ha tingut varies ocasions: una passada de Moisés a nené que s’ha marxat de dos contraris però ha errat en la passada final, un lliure directe que ha sortir massa alt, varies centrades de Nené que no han pogut ser rematades, fins que ha arribat l’empat.

Moisés empata.
Falta que treu Luis, i Moisés engalta d’esquenes a la porteria un gran xut i aconsegueix una esplèndida rematada que supera a Juan Pablo.

Inici del segon temps per oblidar
Desconnectat ha sortit el conjunt de Márquez; tancat al seu propi camp, davant un Numancia modest però lluitador, i amb una imatge patètica. Tant ha estat així, que els sorians s’han tornat a posar per davant en el marcador als set minuts de la represa, quan els blanc i blaus encara no havien ni tant sols passat de mig camp...

Aquest gol ha esperonat a l’equip (poca actitud demostra un equip que per estimular-se davant un feble equip ha d’anar per sota el marcador...), i un servei de cantonada a càrrec de Nené, ha estat rematat dins l’àrea petita per Jarque fent l’empat que obria les esperances a la parròquia espanyolista.

Esperances, que es confirmàvem quan una jugada de Moisés que cedeix a Román i aquest obre més a la dreta a Tamudo que s’interna i es derribat dins l’àrea. Daudén no dubta, assenyala la pena màxima, i el propi Tamudo, insisteix en trencar el malastruc i el llença a la dreta de Juan Pablo, aconseguint posar per davant al conjunt perico.

L’Espanyol ha tingut dos contracops per sentenciar el matx: El primer s’ha malbaratat amb una defectuosa centrada de Nené, i el segon Tamudo ha estat molt individualista. Se segueix jugant sense comptar amb el company... Massa temps tenint al De la Peña pel costat, i s’encomana això... Valdo ha rematat una jugada tant malament com ha sabut davant el desencís de l’afició que es preparava ja per patir com menen els cànons.

Per que els darrers deu minuts, els blanc i blaus s’han tornat mica a mica a tancar en el seu propi camp, davant un Numancia que feia anar de cul a tota la defensa perica, fins que ha arribat el minut quaranta, quan Barkero tot sol des de la frontal, ha xutat a plaer davant tothom que s’ho estava mirant...


La debacle
Els darrers minuts han donat mostra de la part més desoladora d’aquesta plantilla. Hem vist una escena d’aquelles vistes en la segona oprobiosa segona volta. Des de Finnan caminant, Lola deambulant, Valdo com si no hagués sortit, Tamudo exhaust del sacrifici efectuat, un Numancia a l’atac, l’Espanyol que semblava que ja li anava bé l’empat, el públic posant-se molt nerviós, i la pilota per Kameni ja en el darrer minut per cloure l’afegit.

I el xut d’un Kameni que surt quinze metres fora de l’àrea queda curt, l’Espanyol perd la bola, contracop, la por en el cos de tothom, Bellvis veu a un Kameni reculant totalment fora de lloc, xuta i el camerunès se la menja davant la desesperació de la parròquia blanc i blava. Un sector de l’afició ha acomiadat a l’equip amb xiulets i mocadors.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (3), Finnan (3), Jarque (4), Sergio Sánchez (4), Beranger (4), Moisés (5), Román (4), Coro (4), Nené (5), Luis García (3) i Tamudo (5).
Substitucions: Valdo (3) per Coro, m. 60; Lola (s.q.)per Luis García, m. 76; Callejón (s.q.) per Román, m. 83.


CD Numancia:
Juan Pablo, Juanra, Cisma, Nore, Moreno, Del Pino, Goiria, Barkero, Quero, Boris, i Pavón.
Substitucions: Dimas per Moreno, m. 74; Bellvis per Del Pino, m. 79; Orterga per Quero, m. 91.

Àrbitre: Arturo Daudén Ibáñez, del col·legi aragonès. Avui no queda ni tan sols l’excusa de l’arbitratge, ja que no ha influït en el resultat. Ha mostrat targetes grogues a Moreno, m. 17, Nagore, m. 21, Juanra, m. 42, Pavón, m. 43, Cisma, m. 80, Tamudo, m. 80 i Lola, m. 88.

Gols:
0-1: Nagore, m. 14; 1-1 Moisés, m. 33; 1-2: Goiria, m. 52; 2-2: Jarque, m. 64; 3-2: Tamudo (pen.), m. 72; 3-3: Barkero, m. 85; 3-4 Bellvis, m. 93

Incidències: Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona. 18450 espectadors presentes en les grades de l’Olímpic. L’equip ha estat acomiadat per part d’una part de l’afició amb esbroncada i mocadors, extensibles a la banqueta, després de consumar-se la desfeta en el temps d’afegit.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

FC BARCELONA

28

11

9

1

1

36

8

2

VILLARREAL CF

25

11

7

4

0

21

11

3

VALENCIA CF

23

11

7

2

2

25

12

4

REAL MADRID CF

23

11

7

2

2

28

17

5

SEVILLA FC

23

11

7

2

2

18

8

6

ATLÉTICO DE MADRID

17

11

5

2

4

23

17

7

RC DEPORTIVO

15

11

4

3

4

10

13

8

UD ALMERIA

15

11

4

3

4

13

17

9

REAL SPORTING

15

11

5

0

6

19

25

10

REAL BETIS B.

14

11

4

2

5

16

14

11

MALAGA CF

14

11

4

2

5

15

19

12

GETAFE CF

13

11

3

4

4

10

14

13

REAL VALLADOLID

13

11

4

1

6

10

17

14

REAL RACING CLUB

12

11

3

3

5

11

15

15

R. MALLORCA

12

11

3

3

5

12

17

16

RCD ESPANYOL

12

11

3

3

5

10

15

17

CD NUMANCIA

10

11

3

1

7

14

24

18

ATLETIC CLUB

9

11

2

3

6

12

20

19

RECREATIVO

7

11

1

4

6

5

17

20

C. AT. OSASUNA

5

11

0

5

6

3

11

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Este Club está muerto¡¡somos un Club de perdedores,nos engañan con lo del campo nuevo (no iba a costar ni un duro), se retrasa la entrega del campo (hasta saber cuando), nos toman el pelo los jugadores y el entrenador y nadie dice nada, somos unos conformistas Como dice un amigo y consocio de la Penya el Llanto a este Club no lo han parido lo han cagado.
Hipopotamo

Anònim ha dit...

Marquez se equivoca en exceso. Luis Garcia no tenia ni q haber iniciado el 2º tiempo.No puedes cambiara a Coro cuando esta siendo el mejor. no puedes estar manteniendo el balon y haciendo posesion con el 0 a 0 e incluso perdiendo y luego cuando ganas lo rifas y lo sueltas rapido. Los centrales de pena.finnan no puede jugar.nene que se ponga las pilas q no juega solo. si Lola esta bien q juegue de inicio.es un equipo desquiciado con un entrenador muy verde . lo siento pero no me vale a unque me caiga bien
Pere Joan

Sentimiento Perico ha dit...

Lamentable partido de los nuestros, tiene muy mala pinta el asunto.

Un saludo.

http://sentimientoperico.blogspot.com

Anònim ha dit...

Els jugadors principalment la defensa i el porter tenen molta culpa de la desfeta, però Márquez va demostrar no saber llegir ni interpretar un partit. Per què va donar entrada a Callejón quan el que calia era un nou defensa o migcampista que ajudés a adormir el ritme del partit???
Tot i el fluix partit de Román, quan ell va marxar guanyàvem 3-2 i seguidament ja sabeu quin va ser el desgavell.
Berguedà

Josep Maria ha dit...

Salutacions a tots. Aquest equip no ha funcionat encara des de la pròpia temporada. S'ha guanyat encontres per la mínima donant una imatge molt justeta.
A la defensa, Pareja és un home molt important. Estic d'acord en línies generals amb els vostres comentaris.
Finnan en va causar una molt pobre impresió (deu estar en molt baixa forma degut a la lesió), i els canvis de Márquez moltes vegades jo tampoc els entenc... Però com no soc tècnic, penso haurà intentat buscar quelcom que jo no encerto a veure... El cas, que el resultat es força decebedor i si les coses no canvien radicalment no haurà altre remei que el relleu a la banqueta.
Tampoc sé si és la solució idònia, ja que portem una col·lecció de tècnics, i el problema no sé si el tenim a la plantilla, que molts jugadors no tenen prou qualitat, altres es fan grans d'edat, i altres estan acomodats, en un club on no hi ha exigència. Nosaltres també tenim part de culpa, per no dir que ja ni ha prou i fer-nos respectar més. No tot ha d'esser a vegades aplaudiments i donar vives a tothom, president inclòs.
A vegades, cal ser més crític amb tothom, per que el sentit de l'exigència, l'autoritat i la responsabilitat es transmeti de dalt a baix. Des de dalt de tot.
Continuarem patint, quin remei...

Josep Maria ha dit...

Volia dir "pretemporada" en la prímera línia.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M