EL LEVANTE SUPERA A L'ESPANYOL
EN UN DOLENT SEGON TEMPS

RCD Espanyol: 1 – UD Levante: 2

La Superlliga, coll amunt
El RCD Espanyol femení en un segon temps molt desafortunat va llençar moltes de les possibilitats (tot i que queda molt campionat, encara) per fer-se amb el títol de Superlliga en perdre davant el líder (1-2), un encontre en el que amb el gol d’Adriana s’havia posat de cara. En el segon temps, les espanyolistes en cap moment van dominar el joc, i amb tot, el Levante es va aprofitar d’una errada per empatar i d’un llançament d’una qüestionable falta per endur-se el triomf davant un impotent Espanyol que escassament va gaudir d’ocasions clares de gol en el segon període.

Adriana avança a les espanyolistes
L’Espanyol que s’havia acostat amb un relatiu perill a les immediacions de Maria José Pons, aconsegueix posar-se per davant en el partit quan en el minut dotze, Sara Serna encarant a la meta de Sabadell, remata molt forçat i el refús de Mariajo cau a Adriana que des de la frontal, marca.

Amb el pas dels minuts, el domini va correspondre a les granotes que al veure’s avall en el marcador van dominar en la medul·lar i van gaudir d’una ocasió molt clara de Laura del Rio que va acabar estavellant-se la pilota al travesser de la porteria defensada per Cristina.

La pròpia Cristina es va tenir que emprar a fons per aturar un xut de Rosa Castillo, en plena fase de domini visitant.

El darrer terç del primer període, l’Espanyol es va anar traient el domini valencià de sobre, i va gaudir d’una ocasió molt clara per adquirir una avantatge que podia haver estat definitiva: Adriana en una pilota alta en lluita amb Maider fica la bota i la vaselina davant Mariajo, se li va per sobre el travesser quan ja es cantava el segon.

Un xut d’Adriana com a culminació d’una bona combinació de l’equip, és la darrera ocasió del primer temps, que l’Espanyol va resoldre amb nota bastant acceptable.

Segon temps per oblidar
Tot i el canvi de Joana per Marta Corredera que ahir no va pogué aportar la seva verticalitat i velocitat d’altres encontres, l’Espanyol es mostrar totalment inoperant en el segon temps, i acabar perdent el domini del centre del camp.

Amb Noemi i Meseguer eclipsades davant les migcentres granotes, l’Espanyol va anar totalment a remolc del joc visitant. Cristina ja va tenir que intervenir al minut 58, amb un xut de Goretti, fent una bona intervenció salvant l’empat.

Empat, que va venir com a conseqüència d’una desafortunada jugada en la que en el mig del camp Miriam no encerta a rebutjar una clara pilota, se la emporta Laura del Rio, que en velocitat Chola no la pot frenar i davant Cristina amb la classe que la caracteritza la bat en llançament creuat per la seva esquerra.

Aquest gol deixa molt tocat al conjunt de Diego Morata, que tot i que ho intenta en jugades aïllades, (desplaçament d’Adriana a l’espai però Sara no hi arriba per molt poc, xut de Meseguer ajustat al pal esquer) no aconsegueix imposar el ritme de joc per tancar al Levante i lluitar per desfer l’empat.

Al contrari, el conjunt granota arriba amb més perill a les immediacions de Cristina, que té que tornar a resoldre davant un xut de Peque.
A deu minuts de la conclusió, una falta dubtosa d’Ane, es llençada magistralment per Goretti, i tot i tocar amb la punta dels dits Cristina, acaba entrant.

Cop dur per l’equip i per tothom allà presents, i els darrers minuts tot i l’intent per empatar, el Llevant es defensa amb total sobrietat i sense passar angunies. Es va reclamar mans dins l’àrea llevantina però el col·legiat no estava per la tasca de complicar-se la vida, i no va indicar rés. Com a despropòsit, en el darrer minut de l’afegit un xut d’Adriana que té la rèplica de Mariajo amb una gran intervenció, el col·legiat dona servei de porta davant la sorpresa generalitzada de tothom...

Tampoc ha de servir d’excusa el mal arbitratge en els darrer terç d’encontre, ja que el conjunt valencià va ser superior en el segon temps, i va saber marcar els temps del partit i colpejà amb èxit quan calia.

Fitxa Técnica:
RCD Espanyol: Cristina, Rocío, Miriam, Marta Torrejón, Chola, Silvia Meseguer, Noemí, Vero, Marta Corredera, Adriana i Sara.
Substitucions:

Levante UD; Mariajo, María, Maider, Ruth, Maria, Sandra Vilanova, Rosa Castillo, Sara Monforte, Goretti, Laura del Rio i M.Pérez “Peque”.

Àrbitre: José E. Sánchez, del comitè territorial català. Va mostrar targetes grogues a Noemí, m. 36, Sara, m. 55, Miriam, m. 63, Ane, m. 79, Maider, m. 26, Goretti, m. 45.

Gols: 1-0: Adriana, m. 12; 1-1: Laura del Río, m. 63; 1-2: Goretti, m. 80.

Incidències: Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Matinal assolellada.