dilluns, 16 de febrer del 2009

LA FALTA D'ENCERT CARA A PORTA, I TURIENZO
ENFONSEN A L'ESPANYOL (0-2)











RCD Espanyol: 0 – Sevilla FC: 2

La tragèdia cada cop més a prop
El RCD Espanyol ja és el darrer classificat. I ho és, després de perdre un encontre 0-2, que no ha estat precisament ni el pitjor ni el que menys ho ha merescut. Però, es que aquest equip ho té tot per no continuar a primera. A la llista de partits sense guanyar, sense jugar bé, amb ocasions errades increïbles quan es juga mínimament decent com el cas que ens ocupa, o senzillament amb unes nefastes actuacions arbitrals.

No es nou el tema, ni tampoc l’únic factor a qui donar la culpa de la situació; Però, convindreu amb que quan un equip es troba en la situació que el conjunt espanyolista, el darrer que falta, es que t’expulsin dia si, dia també, a un jugador (màxim quan després es reconeix des de les altes instàncies l’error arbitral).

Ignorem en què es guanya el sou el senyor Pedro Tomás, però pel que es veu, posant tota la seva influència i poder al mon del futbol en defensa del nostre club als organismes oficials esportius i sobre tot arbitrals, no... O potser sí.... enfonsant-nos a segona.... Per que sr. Tomás, més d’un ens sabem de memòria vostre currículum dins i fora del RCD Espanyol, i ja no seria el primer descens amb vostè d’executiu, ni tampoc el perjudici arbitral ens ve de nou, màxim quan vos presidíeu la LNFP...

Amb tot, i repetim, el nostre problema no es arbitral, si no de les pròpies carències de l’equip. Avui, s’ha fallat cara a porta de manera imperdonable. I si es vol guanyar, s’ha de marcar.


Luis, negat
Ja al minut 5, Luis García ens ha ofert la primera jugada del seu repertori, de qui demana a crits la banqueta.... Una centrada de Nené (el que més ho ha intentat), i la seva rematada en la boca de gol no supera a Palop. L’Espanyol ho intentava amb centrades des de l’esquerra sense culminar-les.

La rèplica, l’ha posat Kanouté, xutant fora. La més clara del Sevilla, un xut potent de Romaric, que Kameni encertat a rebutjat.

Una molt bona jugada de tot l’atac espanyolista (també se l’ha saben passar, malgrat sembli mentida !!!), ha acabat amb una centrada de Nené que no ha arribat Luis al segon pal per molt poc.

Els darrers minuts del primer temps han estat un joc de despropòsits d’ambdós conjunts i els andalusos han pogut marcar mitjançant Navas en una pujada en la que ha superat a Sergio Sánchez, xutant fora ajustat al pal.
L’Espanyol, mitjançant un desplaçament llarg de Pareja a Luis, i l’asturià ha enviat alt tant malament com li ha estat possible.

Palop ha sortit amb tot, emportant-se per davant a Luis, en el minut 43 de joc, però Turienzo, que carai esperàvem que anés a xiular...

Pochettino ha tret a Román per Ivan de la Peña, i ha errat completament en el canvi. El forat que ha deixat l’argentí a l’hora de defensar ha deixat totalment aquesta faceta a un Lola en solitari i amb una targeta groga. Ivan havia d’haver sortit per algun company a la mitja punta, sense tocar ambdós pivots tot i que poc encertat en el passi i molt lent s’havia mostrat Román.

El Sevilla tanca a l’Espanyol, que li costa travessar mig camp. Anteriorment, un xut de Coro ha estat blocat per Palop sense problemes. Es comencen a succeir les ocasions del conjunt andalús: Rentato, remata tot sol, salvant Kameni al minut 54.
Capel, fora a la dreta un minut després. Pareja, salva al 11’, després d’un rebuig curt tal com va pogué del camerunès en una rematada que portava camí de gol. Mosquera ho prova per sobre el travesser...

Semblava haver passat el pitjor. L’Espanyol havia sortit viu en el primer setge important sotmès pels sevillistes.

Coro: el gol en les seves botes
Quan Corominas té el gol tot sol i xuta rebutjant com pot Palop i el refús l’agafa el de Banyoles sense porter amb tot el seu favor, tothom intueix el gol espanyolista. El desenllaç per desgràcia ha estat molt diferent, i aquí s’ha acabat les poques esperances que quedaven per fer-se amb el triomf. Una ocasió com aquesta, és molt difícil que es torni a donar en el mateix partit.

Acte seguit, Lola expulsat
Turienzo seguint la darrera costum arbitral, no vol ser menys hi aprofita la menor oportunitat (tenia per exemple a Mosquera, si es volia entretenir mostrant i apuntant targetes) per deixar-nos amb inferioritat numèrica. Un innocent Lola li ha posat en safata de plata.

A partir d’aquest moment, l’Espanyol queda a mercè del rival un cop més. Tot i que la fortuna somreia en les primeres accions als espanyolistes amb una rematada de Renato al pal dret de la porteria de Kameni, i una rematada de Romaric blocada pel camerunès, i sobre tot, una intervenció de Carlos que acaba el seu refús estavellant-se de nou al pal dret quan el gol s’intuïa, al final arriba la tragèdia un cop més.

Kanoutè després de fer-se espai empentant al defensor blanc-i-blau remata al fons de la porteria una bona centrada de Navas per la dreta, faltant set minuts per la fi de l’encontre. Novament en el final, s’escapa l’esforç de tot l’encontre.

Ni la sortida de Tamudo aclamat per l’afició ha pogut modificar el desenllaç d’un encontre ja sentenciat feia molta estona (inclòs abans del gol visitant). Altre centre de Navas al voltant del minut 90, es rematat ara sí totalment legal per el propi Kanoute, de primera, al fons de la porteria espanyolista davant la impotència de tot una afició que s’agafa a l’eterna esperança que diu que mentre no sigui matemàtic el descens, s’ha de seguir lluitant amb totes les forces, malgrat cada cop sigui més difícil i cada cop la moral estigui més enfonsada.

El proper encontre, propici per fer millonaris a les travesses... 27 anys ens contemplen sense obtenir-hi el triomf. Esperem el miracle. El lloc oportú pe aconseguir-ho. Somiem, mentre encara es pugui....



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7), Sergio Sánchez (7), David García (5), Nico Pareja (7), Torrejón (6), Lola (5), Román (5), Nene (7), Coro (2), Luis García (1) i Ivan Alonso (4).
Substitucions: De La Peña (5) per Román, m. 46; Ángel (4) per Coro, m. 65; Tamudo (s.q.) per Luis García, m. 86.

Sevilla FC: Palop, Squilacci, David Prieto, Fernando Navarro, Mosquera, Romaric, Fazio, Navas, Renato, Capel i Kanouté.
Substitucions: Adriano per Navarro, m. 69; Perotti per Fazio, m. 75; José Carlos per Capel, m. 88.

Àrbitre: Javier Turienzo Álvarez, del comitè territorial castellà-lleonès. Força malament. La seva actuació es ja, lo darrer que li faltava al conjunt espanyolista. Mentre no ha indicat res en unes mans dins l’àrea sevillista, o en un rebuig de Palop de punys que s’ha endut per davant a Luis Garcia, o en el gol visitant, amb possible falta de Kanoute abans de rematar, si que ha estat rigorós al màxim en mostrar la segona targeta a Lola, que deixava un cop més als espanyolistes amb inferioritat numèrica.


Targetes grogues a Mosquera, m. 20, David García, m. 34, Lola (38’ i 63), Fernando Navarro, m. 54, Ivan de la Peña, m. 63, Sergio Sánchez, m. 83.

Gols: 0-1: Kanoute, m. 83; 0-2: Kanoute, m. 90.

Incidències: Estadi Olímpic de Barcelona. Presència de 29.110 espectadors. Abans de començar l’encontre, s’ha guardat un respectat i sentit minut de silenci en memòria dels espanyolistes que darrerament ens han deixat, i que podeu veure en les fotografies annexes a aquest reportatge.



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

60

23

19

3

1

70

18

2

REAL MADRID C.F.

50

23

16

2

5

49

27

3

SEVILLA F.C.

41

23

12

5

6

31

21

4

VALENCIA C.F.

38

23

11

5

7

43

34

5

VILLARREAL C.F.

38

23

10

8

5

36

31

6

ATLÉTICO DE MADRID

36

23

10

6

7

48

34

7

MALAGA CF

36

23

10

6

7

38

34

8

R.C DEPORTIVO

35

23

10

5

8

27

29

9

ATLETIC CLUB

30

23

8

6

9

33

36

10

REAL VALLADOLID

30

23

9

3

11

34

36

11

REAL RACING CLUB

29

23

7

8

8

25

27

12

GETAFE C.F.

27

23

6

9

8

33

35

13

U.D. ALMERIA

27

23

7

6

10

29

37

14

REAL SPORTING

27

23

9

0

14

29

51

15

REAL BETIS B.

26

23

7

5

11

31

32

16

RECREATIVO

25

23

6

7

10

20

33

17

C. AT. OSASUNA

21

23

4

9

10

23

30

18

R. MALLORCA

21

23

5

6

12

23

40

19

C.D. NUMANCIA

20

23

6

2

15

26

46

20

R.C.D. ESPANYOL

18

23

3

9

11

20

37

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ni jugant bé, com ahir, som capaços de guanyar ni de marcar un gol. Com es poden fallar ocasions com les de Coro o Luís García???
Com es pot fer una falta per darrere com la que va fer Lola tenint com tenia ja una targeta groga? Tot i l'excessiu rigor de l'àrbitre crec que Lola mereix una sanció interna per haver deixat l'equip amb 10 homes.
Arbitratge nefats de Turienzo Álvarez que no va xiular un clar penal per mans dintre de l'àrea d'un jugador del Sevilla i que no va voler, tampoc, veure falta de Kanouté a Torrejón en la jugada del primer gol sevillà.
L'actitud i el joc de l'equip ahir em fan sentir uhna mica, sols una mica, esperançat però quan veig els calendari més proper, uffff.
Berguedà

Josep Maria ha dit...

En efecte: No podem errar en ocasions tan clares. Si ens hagessim posat 1-0 o 2-0 a bon segur tot i l'expulsió de Lola, el resultat no hagués estat el mateix.
S'ha de lluitar fins el final, tot i que un acaba enfonsat veient el que ahir es va veure.
Salutacions Berguedà.

Emilio ha dit...

Hoy tras ver el calendario que nos queda, sobre todo en casa, creo que aun es posible. Solo tenemos,(tienen mas bien los jugadores), que creer que es posible.

Eso y que cambie un poco la suerte, que los fallos de ayer no son normales joder.

Un saludo.

P.D. ¿Está la página descuadrada o es cosa mía?

Josep Maria ha dit...

Hola Emilio: El problema es hacerlos ganar 7/8 encuentros cuando solo hemos ganado 3 en toda la liga y 1 desde la jornada 3.
No sé si està descuadrada, por que estos meses va mal hasta internet y todas las páginas sufren los efectos de incidèncias en la red.
Gràcias por avisar. Veremos si la cuadramos...

Anònim ha dit...

Ehi Josep Ma.; Calmat una mica, tu tens que esser una mica més comis, donat que ens tens que "donar ales" pèr seguir endavant.Ahir aixó va esser una altra cosa, mala sort, alguna vegada deurà d'entrar la pilota i està clar que la directiva, el Presi, deuria de possar alló sobre la taula i dir-li
amb aquell que sap tant de futbol, a los madriles, que una mica de cura amb el nostre equip.
Salut i força Espanyol.
Figot47

Josep Maria ha dit...

Es va merèixer guanyar. Ho he dit amic Figot per activa i passiva. Però per guanyar s'ha de marcar gols, i l'Espanyol no marca (fins ara, en el futur veurem)ni sense porter dos cops en la mateixa jugada.
De l'àrbitre no sé que més puc dir. Està tot dit, i ho dic inclòs en el titular de la crònica.
Ales?...Ens les tallen cada dia... Quan no es per una cosa per altre. No obstant, mentre estem matemàticament encara en primera, s'ha de seguir lluitant fins l'extenuació. Igual hi ha miracle... Al futbol mai se sap. Però les paraules per més que siguin boniques i fàcils de sentir, no amaguen la crua realitat.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M