diumenge, 8 de març del 2009

GOLEJADA DEL JUVENIL, QUE ES JUGARÀ
EL SER LÍDER, DAVANT EL BARÇA

RCD Espanyol: 5 - CE Europa: 0

Triomf del RCD Espanyol Juvenil en el partit previ abans d’afrontar el tram més complicat de la lliga on es veurà les cares davant el FC Barcelona i Real Mallorca. Davant els de Gràcia, l’Espanyol ha marcat ben aviat, i amb la jugada en la que l’Espanyol ha aconseguit el segon gol mitjançant un penal i en el que els visitants s’han quedat amb un home menys, l’encontre ha quedat pràcticament vist per a sentència amb superioritat numèrica i amb l’avantatge en el marcador.

Marca el nou fitxatge, Moraga
La primera ocasió visitant (pilota al travesser) advertia que el partit podia ser tan difícil com a la primera volta al Nou Sardenya, on els de Gràcia van treure un profitós empat a un gol.

Però, la realitat ha anat per altre camí: A la primera acció seriosa de perill espanyolista, l’ex del Valencia ha aprofitat una errada defensiva i tot sol, ha xutat superant a Bonet de rematada creuada.

L’extrem espanyolista pujant per l’esquerra ha realitzat minuts després una molt bona jugada però la seva centrada no ha estat ben rematada per Chuli, desaprofitant una bona ocasió de gol.

Pel que fa als europeistes, Pol s’ha tingut que llençar als peus d’un atacant evitant el gol de l’empat. Molina tindrà una gran ocasió, llençant-se en planxa i rematant de cap, però amb el punt de mira lleugerament desviat.

La jugada clau
Servei de cantonada al minut 24 de joc: Marc de Val incorporat a l’atac supera als defensors saltant de cap i enviant una rematada que supera al meta visitant. Sobre la mateixa línia de gol, ajustat al pal esquerra, el defensor Dalmau, amb els reflexes per evitar el gol, rebutja amb la ma, clarament.

Penal i cartolina vermella. El propi capità espanyolista serà l’encarregat de llençar el màxim càstig, pel centre, no gaire bon llançament, però la fortuna que li mancar ahir a Luis, l’ha tingut de cara avui Marc, aconseguint el gol, després de tocar l’esfèrica el meta que s’ha llençat a la dreta.

Nou minuts abans d’anar-se ambdós conjunts als vestidors, l’Espanyol augmentaria el compte amb un tercer gol obra de Chuli, que aprofitaria una jugada per l’esquerra amb passada de la mort i a la boca de gol, el davanter espanyolista aquest cop no perdonava.

En el segon temps, Ramon Guerrero donava entrada a Lucas Porcar.
El joc en el primer tram d’aquest segon període ha estat molt més ensopit. L’ Europa ho ha intentat, però ha pres masses precaucions defensives, mentre que els espanyolistes amb el tercer gol han aixecat lleugerament el peu de l’accelerador.

No obstant, els de Guerrero han tingut varies ocasions molt clares: Un remat al 53’ d’Albert Mozó de cap que surt per sobre el travesser, al servei de cantonada executat per Moraga, o un xut de Lucas al 58’.

Després, temps pels canvis. Jordi Amat ha debutat amb el Juvenil A, sortint també Álvaro Vázquez i Marc Mas.

Precisament Álvaro, després de la seva inactivitat a causa d’una lesió, ha tingut una molt bona ocasió en l’u contra u amb Bonet, però el porter li ha aguantat bé i ha acabat rebutjant el remat del blanc-i-blau. El davanter espanyolista també ha gaudit d’una bona ocasió però la seva rematada davant la sortida desesperada de Bonet, s’ha marxat alta per sobre el travesser.

Dos gols per tancar el compte, en el darrer tram de partit
Lucas, amb una bona definició picant l’esfèrica a terra davant Bonet, fa el quart a falta de deu minuts per la fi del partit.

Una gran internada del lateral Ángel, amb centrada precisa a l’àrea petita on Marc Mas, com sempre molt oportú, eleva a definitiu el resultat de 5-0 en el minut 89.

Amb aquest triomf, els espanyolistes recuperen la segona plaça i es jugaran el proper encontre davant el FC Barcelona, l’opció de donar un tomb al campionat, i col·locar-se al capdavant de la classificació, després de la derrota dels blaugrana a Mallorca, davant el San Francisco (3-2) que deixa l'avantatge culer, reduida a nomès tres punts.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Pol, Pere, Ángel, Toni, Mozó, Marc De Val, Molina, Caballé, Chuli, Sergio i Moraga.
Substitucions: Lucas per Molina, m.46; Álvaro per Chuli, m. 64; Jordi Amat per Marc de Val, m. 71 i Marc Mas per Sergio, m. 80

CE Europa:
Bonet, Juan Jose, Román, Dalmau, Nieblas, Guzmán, Segarra, Sergi, Bondeh, Tubella, Rodríguez.
Substitucions: Molins per Segarra, m. 36; Juan Martí per Bondeh, m. 46; Lozano per Sergi, m. 59; Adri per Rodríguez, m. 68.

Àrbitre: Calle Martínez. No ha dubtat ni un moment en mostrar la cartolina vermella al visitant Dalmau, per aturar amb la ma en la línia de gol el remat espanyolista, assenyalant el màxim càstig. Ha mostrat targetes grogues a Marc de Val, Molins i Guerrero.

Gols: 1-0: Moraga, m. 9; 2-0: Marc de Val, (p) m. 26; 3-0 Chuli, m. 36; 4-0: Lucas, m. 80; 5-0: Marc Mas, m. 89.

Incidències: Camp principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Bona temperatura, matinal assolellada. Al terme de l’encontre, desagradable incident en la lateral descoberta, causat per una baralla entre pares d’ambdós conjunts com a continuació del ja bastant calent encontre de la primera volta en feu europeista.