15*Olga Podkolvalnikova36:11135/150/03/464104161412

Àrbitres: Jacobo Rial Barreriro, i Marcos Jesús Martínez Prada

Pista: Pabellón Multiusos Sánchez Paraiso (Salamanca)

Parcials:(19-19 ) (22-18) (28-15) (17-17)

Descans: 41-37 Final: 86-69

CIUDAD ROS CASARES: 86 - OLESA-ESPANYOL: 69

El CB Olesa – Espanyol va quedar eliminat en les Semifinals de la Copa de la Reina de Bàsquet, en perdre amb l’actual campió de lliga i líder destacat de la Primera Femenina, el Ciudad Ros Casares de Valencia, en encontre disputat ahir tarda al Pabellón Multiusos de Salamanca.

Planten cara al Ros Casares
L’equip de Lucas Mondelo molt concentrat i il·lusionat davant la fita històrica (fa vint anys que un club català no guanya la Copa de la Reina, des de que ho va aconseguir el Caixa Tarragona, a Tenerife en 1989).

Dir com apunt estadístic i històric, que la primera edició de la Copa de la Reina femenina, se la va adjudicar el RCD Espanyol vencent al Real Madrid en Palma de Mallorca en 1943, i que les noies del RCD Espanyol tornarien a arribar a una final en 1944, perdent d’un sol punt a Vigo davant la Secció Femenina Madrid.

Bon començament
Molt fort en defensa, i tancant molt bé el rebot, les catalanes van anar per davant durant la major part del primer quart fins els darrers moments en que de la ma d’Amaya Valdemoro (la millor jugadora espanyola de bàsquet en aquests moments i ho va tornar a demostrar-ho), va capgirar l’avantatge que en la seva major renda va arribar a cinc punts (7-12), arribant a posar-se per davant (14-12). En els darrers minuts, l’Olesa-Espanyol va neutralitzar las mínimes avantatges valencianes, però de nou, Valdemoro després que una cistella triple (19-14) dona cinc punts per sobre a Ros, que Lijestrand (triple) i Kelly des de la línia de tirs lliures, deixen el marcador en taules, al final del primer quart.

Les nord-americanes del conjunt català van ratllar a gran nivell, i van dominar el rebot defensiu, i l’ofensiu, davant un Ros Casares que se les desitjava per posar-se per davant. Olesa-Espanyol conscient de la seva inferioritat física en la pintura, intentava donar velocitat al joc, motiu pel que durant tot l’encontre hi hauria moltes pèrdues de pilota, fet que amb la baixada d’efectivitat en els percentatges anotadors i la dificultat davant l'envergadura de les pivots del conjunt valencià, acabaria decidint l’encontre.

En el segon quart, Reid (que ja duia cinc rebots), i una cistella d’Olga Podkolvanikova, tornen a donar quatre punts de diferència a favor de les catalanes.
Després d’un intercanvi de cistelles que durar tot el segon quart, Ciudad Ros Casares es posa de nou a quatre punts gràcies a un parcial de 6-0, amb cistelles de Souza, Montañana i Valdemoro, arribant al definitiu 37-41 camí dels vestidors.

Al tercer quart, Ros Casares sentència
L’escletxa oberta per les valencianes a la fi dels primers vint minuts, té la seva continuïtat en el segon temps.

Amb una pletòrica Amaya Valdemoro, més l’aportació d’Erika de Souza dins la pintura, Ros Casares comença a carburar imprimint el seu joc fort sota taulells, davant una Polkovanilkova que no va ratllar a la gran alçada d’altres ocasions, i aprofitant-se de la major alçada, i cada cop més, del desencert català, les valencianes posen terra pel mig marxant-se 48-39.

En aquesta fase de l’encontre, els triples consecutius de Valdemoro i de Aguilar, i entre mig els de Jordana (2), anivellen una avantatge entre sis i nou punts, que definitivament gràcies a dues cistelles consecutives, estableixen la màxima diferència a falta de 5’26’’ per la finalització del tercer quart (56-45).

Ros està llençat ja, i amb els punts d’una falta tècnica que transforma Valdemoro, es marxa 59-45, acabant amb un 69-52 el tercer quart, amb una cistella d’Amaya sobre la botzina.

La reacció catalana amb un parcial de 3-9 (74-61), queda en res després del triple de Wiggins (79-63), i malgrat acabant sent eliminades primer Milton a falta de cinc minuts, i posteriorment Montañana a falta de 2’09’’, la amplitud de banqueta del conjunt valencià i la renda en el marcador, no ocasionar mai que el triomf perillés, malgrat els esforços de les noies de Lucas Mondelo per defensar més fort i sense faltes en aquest quart, en el que Valdemoro amb un altre triple tornar a col·locar els quinze punts (84-69) al que se li sumaria un tir lliure de Wiggins en la darrera cistella del partit.

Fins aquí l’actuació d’ Olesa-Espanyol, arribant per primer cop a les Semifinals, i perdent davant l’autèntic monstre del bàsquet espanyol, el Ros Casares, qui disputarà avui la final davant EBE, sent clar favorit.