L'ESPANYOL B, A UN PUNT
D'ADJUDICAR-SE LA PRIMERA PLAÇA

RCD ESPANYOL "B": 3 - CF REUS DEPORTIU: 2

A un punt del títol
El filial espanyolista va derrotar a un Reus que va demostrar que la classificació que ocupa no es fruït de la sort ni de la casualitat, per 3-2 amb un gol de Luismi en el minut 89’, deixant virtualment sentenciada la primera plaça que dona avantatge en les eliminatòries de la fase d’ascens a Segona Divisió B, ja que els de Clotet, es queden a només un punt de la consecució matemàtica del primer lloc, a falta de tres encontres.

No va ser fàcil l’encontre ni de bon tros: Tot i que als tres minuts un servei de falta de Javi Márquez va convertir-se en la primera acció de perill blanc-i-blau, rebutjada pel meta reusenc, van ser els visitants qui amb el pas dels minuts es van fer amb el control del joc a la zona ample del camp, i van començar a arribar amb perill a les immediacions de l’àrea de càstig espanyolista.

Així, la primera acció de perill del Reus Deportiu, va tenir lloc als vuit minuts de joc, quan Víctor va d’haver d’intervenir amb una excel•lent rebuig en una rematada a boca de canó, ajustada al pal dret. Un minut després, una altre rematada de cap dels visitants, surt fora a l’esquerra.

A sobre, Pedraza ha d’abandonar el terreny de joc, al rebre un fort cop, substituït per Guillem Creus. L’Espanyol pogué marcar en una centrada molt tancada de Tarrés, que rebutja en curt el meta reusenc, anticipant-se a la rematada possible de Creus.

Al minut 28, una doble ocasió espanyolista acaba amb una rematada de Tarrés, que colpeja a la cama de Molina interceptant el que ja es cantava com a possible gol.

El Reus, s’avança en el marcador
Però, serà el conjunt visitant qui donarà el primer cop, al marcar després d’una jugada per l’esquerra del seu atac, i al segon pal llençant-se a terra remata Manolo, al fons de la porteria espanyolista.

Reacció en dos minuts
Quan semblava que el marcador advers seria el definitiu en el primer període, en dos minuts el conjunt espanyolista capgira el resultat, fruït de dos gols consecutius en els minuts 42 i 43 i escaig.
El primer, amb una perfecta rematada de cap de Javi López a centrada per la banda esquerra de Javi Márquez.
El segon, amb el mateix protagonista a l’hora d’iniciar la jugada, el migcentre esquerrà Javi Márquez que després de penetrar per la lateral dreta de l’àrea de càstig, fa un retall al seu marcador, i tot sol, centra perfectament per que Tarrés de primera marqui en la mateixa boca de gol.

El Reus no es rendeix
El conjunt visitant crearà moltes jugades de perill en el segon període, i demostrarà que encara era viu: Víctor ja té que intervenir en el 54, enviant a còrner en una perillosa acció. Dos minuts després arribarà l’empat dels visitants, a càrrec de Yanguela, que suposarà un gerro d’aigua freda a les aspiracions espanyolistes de fer-se amb els tres punts.

L’Espanyol tornarà a fer-se amb el control del joc, i gaudirà de bones oportunitats (també l’equip reusenc). Javi Márquez després d’un bon retall a la frontal, engalta un xut fregant el travesser. La rèplica dels visitants, una rematada de Pallarés que rebutja Víctor.

Tarrés tindrà l’ocasió de fer el tercer, després d’una bona passada en profunditat en el 65’, que recull, però en el mà a mà amb Moragón, el xut del davanter espanyolista es rebutjat pel porter visitant. Javi Cantero, en jugada individual per banda esquerra, també posarà en perill la integritat del marc reusenc, però el seu xut sense molt angle, estarà molt bé rebutjat pel porter.

Josep Clotet fa el segon canvi: Retira Ivan Díaz, i dona entrada a Luismi, que va agafant el ritme mica a mica amb minuts en el segons temps, després de la greu lesió.
El partit és molt obert i maco. Ningú tira la tovallola. Javi López li roba la cartera a un defensor sobre la mateixa línia de fons, i cedint enrera, Víctor Ruíz xuta a trencar, rebota en el porter, i en mig d’un embolic des de terra un defensor treu clarament amb la mà, evitant que la pilota acabi entrant dins, sense que el col•legiat ni jutge auxiliar se n’assabentin.

David López substitueix a Javi López faltant quatre més l’afegit. El Reus té la seva ocasió però Víctor avorta l’acció. Els reusencs portaran perill amb varis llançaments de cantonada i la pilota sovintejarà en excés les immediacions de l’àrea espanyolista.

Luismi, decisiu
En canvi, serà l’Espanyol B, qui donarà el cop definitiu: Un contracop acaba amb una centrada de Guillem Creus, i la rematada de Luismi de cap de manera excel•lent, i tot i tocar lleugerament un defensor, no pot evitar el gol del triomf espanyolista.
Davant el Santboià, també a Sadrià, els de Clotet han de sentenciar la primera posició.

RCD Espanyol: Víctor, Coira, Cantero, Víctor Ruiz, Guillem Savall, Juanjo, Tarrés, Javi Márquez, Pedraza, Iván Díaz, i Javi López.
Substitucions: Guillem Creus per Marc Pedraza, m. 16; Luismi per Iván Díaz, m. 68; David López per Javi López, m. 86.

CF Reus Deportiu: Moragón, Edu Vives, Ferrán, Urraca, Molina, Durán, Álvaro, Pallarés, Manolo , Yanguela, i Enric Pi.
Substitucions: José Lu per Enric Pi, m. 53; Mito per Pallarés, m. 76; Etto’o per Manolo, m. 79.

Àrbitre: Luís Pablo Querol del comitè territorial català, delegació de Tortosa. Ha mostrat targetes a Ferrán, Enric Pi, Javi López, Pallarés, Joselu, Urraca, Juanjo i Durán.

Gols: 0-1: Manolo, m. 33;1-1: Javi López, m.43; 2-1: Tarrés, m.44; 2-2: Yanguela , m. 55; 3-2: Luismi, m. 89.

Incidències: Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Partit disputat en mig d’un temps assolellat, en un molt matí variable en el que vàrem tenir de tot. El conjunt de Josep Clotet, queda a només un punt de la primera posició matemàtica, a falta de tres encontres.