diumenge, 26 d’abril del 2009

SORTIM DEL DESCENS !!!

RCD Espanyol: 2 - Real Betis Balompié: 0

Fora de les posicions de descens
El RCD Espanyol ha derrotat al Real Betis per 2-0 i combinat amb la derrota del Getafe i del Recreativo, ha sortit dels llocs de descens, després d’una miraculosa setmana en la que els jugadors de Mauricio Pochettino, han aconseguit els nou punts en els tres encontres disputats, i elevar a quatre, el nombre d’encontres sense encaixar cap gol, en el que significa una transformació en tots els sentits de l’equip blanc-i-blau.

A sobre avui, un Luis (ja bastant recuperat en el Molinón), ha marcat el primer gol que ha donat ales a un Espanyol que ha realitzat un molt bon primer temps amb un De la Peña en estat de gràcia. Al minut tres, el càntabre ho ha intentat des de mig camp amb una vaselina que veient avançat Ricardo ha intentat superar-lo, però el meta visitant s’ha refet.

Luis, trenca el malastruc
El davanter asturià ha recollit una perfecta assistència de De La Peña, i amb una perfecta definició ha superat a Ricardo, fent pujar el primer gol espanyolista en mig d’una grada totalment lliurada al seu equip que ha pogut veure la clàssica tombarella del davanter.

De la Peña s’ha mogut a gust pel camp, llençant en contracops a Nené i a Luis en diverses ocasions, mentre que darrera, la línia de cobertura (començant des de Moisés al mig), ha estat perfecta sense donar opció als andalusos que fins els darrers dos minuts del primer temps no han gaudit de cap ocasió.

Al minut 23, una centrada de Nené ha estat rematada de cap per Tamudo fora. El col•legiat ha encès els ànims del públic local quan una acció de Ivan Alonso que aparentment només era falta ha estat castigada amb cartolina, quan acte seguit accions punibles mes dures no han estat sancionades.

Una paret entre David García i Nené per banda esquerra ha acabat amb una penetració del lateral (altre dels destacats en els darrers encontres i que ha tret el lloc a un Beranger que semblava acabaria amb la seva titularitat habitual cada temporada), que amb retall inclòs al defensor ha centrat enrera a Luis que venint amb força ha errat disparant alt per sobre en una gran ocasió.

Les dues accions més perilloses dels visitants han tingut lloc en el 42’, quan Emana ha llençat una falta rematat un davanter pentinant la bola, i blocant Kameni, molt segur, i la segona un minut després quan una internada ha propiciat que Kameni hagi sortit a la desesperada, no s’ha pogut fer amb la pilota, i el posterior rebot ha fet que Jarque molt oportú hagi allunyat la pilota quan la porta estava buida.

En els darrers minuts, el joc massa boig d’una àrea a altre, i s’ha arribat a la mitja part, amb l’afició il•lusionada, després que des dels primers minuts, Getafe i Recreativo sortiren pel marcador electrònic encaixant gols en els seus encontres respectius, i fent encara més possible el miracle espanyolista.

El segon temps, ha començat amb una errada de Moisés en els primers minuts, que ha acabat amb un xut de M. González molt ajustat al pal, ben blocat per Kameni. Edu, ho ha provat, però el seu tret s’ha marxat molt alt.

Tamudo amb poca sort
Al minut 11, l’Espanyol té una gran ocasió al fer un molt bon control Raul Tamudo, mitja volta, i una volea que té com a resposta, una gran intervenció de Ricardo enviant a còrner. Aquest es llença per Nené, i Moisés remata de primera traient Ricardo des de la mateixa línia de gol.

Tamudo abandona el terreny de joc substituït per Román en mig d’una ovació. L’entrada del migcentre argentí aportarà més sentit del joc, després que l’Espanyol perdés el control del joc en el primer quart d’hora del segon temps, i el Betis mica a mica tanqués als blanc-i-blaus.

Un contracop de Ivan de la Peña, que cedeix a Román molt bé i aquest xuta fora amb un potent tret. Els andalusos gaudirien d’una ocasió en la que un servei de cantonada executat per Emaná es rematat de cap per Juanito imposant-se als defensors, però molt alt.

Una gran jugada de Román que es marxa de tres adversaris, cedeix a Ivan DLP, que oxigena a la dreta a Luis García, però la rematada de l’asturià acabarà sent rebutjada per Ricardo, en altre ocasió espanyolista per sentenciar el matx.

Moisés ha precisat assistència mèdica a la banda, i el col•legiat Teixeira l’ha tingut varis minuts sense donar permís per entrar en mig de la cridòria de la grada que no ha vist en bons ulls aquest lleig detall d’un col•legiat que també volia aportar el seu granet de sorra (com ve sent habitual) en enfonsar a aquest club.

Al 22, Luis xuta alt. Posteriorment, Rufete sortirà substituint De la Peña acomiadat amb una altre gran ovació. L’altre Iván, Alonso, remata de cap, una falta servida per Nené, fregant el pal dret.
La rèplica visitant, un xut que botant atura Kameni a càrrec d’Oliveira, amb poc perill.

Gol de Román i festa a la graderia
Una jugada de Rufete que entre dos adversaris i caient-se a terra ha cedit a Ivan Alonso, que centra en primera instància en la lateral dreta de l’àrea de càstig, a les cames d’un defensor, es torna a fer amb la bola, i ara amb intel•ligència cedeix enrera per que a l’alçada de la frontal, Román, llenci un potent xut col•locat, que supera a Ricardo i deixa anar l’alegria continguda d‘una graderia que per fi després de molts mesos, es veu fora del descens i somnia en aconseguir-ho finalment.

Nené ha pogut fer el tercer en una gran ocasió quan s’ha marxat sol i ha xutat excessivament creuat lluny de l’abast de Ricardo, però fora. En l’afegit (altre cop cinc minuts), Rufete ha estat objecte d’un penal no assenyalat.

Al final, tres nous punts, (9/9, o 13/15), fora del descens i esperem que sigui ja el rellançament definitiu de l’equip per aconseguir aquest miracle fa només una setmana i unes quantes hores que era sortint-se estant a set (o inclòs a vuit) punts de la línia que marca la salvació.

RCD Espanyol: Kameni (7); Sergio Sánchez (8), Jarque (8), Nico Pareja (8), David García (7), Moisés (7), De la Peña (8), Nené (7), Luis García (7), Iván Alonso (7), i Tamudo (6).
Substitucions; Román (8) per Tamudo, m. 58, Rufete (8) per De la Peña, m. 71, Chica (s.q.) per Sergio Sánchez, m. 85

Real Betis Balompié: Ricardo, Meli, F. Vega, Juanito, Arzu, Edu, M. González, Capi, Oliveira, Emana i Nelson.
Substitucions: Juanma per Capi, m. 64; Juande per Arzu, m. 71 i Odonkor per Nelson, m. 83.

Àrbitre: Teixeira Vitenes, del col•legi càntabre. S’ha menjat un molt clar penal sobre Rufete en l’afegit. No ha influït en el marcador, malgrat no ha tingut una bona actuació. Ha mostrat targetes grogues a Ivan Alonso, m. 24’ i a Arzu, m. 38.

Gols: 1-0: Luis García, m.4; 2-0: Román, m. 83.

Incidències: Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona. 31.330 espectadors. Presència de seguidors bètics. Gran desplegament d’abanderats en els deu minuts previs al partit per les pistes d'atletisme, en una iniciativa més de la “Curva”, per donar animació a un partit que ha comptat amb el suport incondicional de la parròquia espanyolista que ha recolzat, participat en el triomf, i ha gaudit, del primer gol de Luis García en set mesos, i de la sortida de les posicions de descens que ocupaven els espanyolistes des de la jornada 15ena.