dilluns, 18 de maig del 2009

TRIOMF DE L'ESPANYOL
EN EL DERBI DE JUVENILS DE LLIGA NACIONAL














L'ESPANYOL PENDENT DEL SORTEIG DE LA FASE D'ASCENS A SEGONA DIVISIÓ "B" I DE L'EVOLUCIÓ SEMANAL DELS LESIONATS AL PRIMER EQUIP


RCDE Juvenil “B”: 1 – FC Barcelona “B”: 0

Triomf just
El Juvenil B espanyolista es va imposar en el derby de la Lliga Nacional Juvenil disputat ahir diumenge a la Ciutat Esportiva amb tot mereixement. Els de Planagumà a més, van errar el llançament d’una pena màxima en el primer temps quan el marcador reflectia l’empat a zero inicial.

Malgrat la diferència a la classificació i que molts dels jugadors barcelonistes durant la temporada han estat de segon any, l’Espanyol va plantar cara des d’un bon principi, intentant agradar al públic present i mirar d’obtenir un triomf en una temporada molt desafortunada en els enfrontaments amb el rival ciutadà en el futbol base, ja que només en el futbol 7 s’ha aconseguit vèncer en Sadrià als blaugranes. (Ni tan sols en els femenins, s’ha aconseguit).

El FC Barcelona va començar manant sobre la gespa, arribant amb una acció aïllada, però molt perillosa: Una indecisió entre un defensor i el meta espanyolista es a punt de costar molt car, acabant la pilota a l’exterior de la xarxa a càrrec de Mauro Icardi. Un xut de Roberto al travesser de la porteria defensada per Badia hagués pogut canviar totalment l’escenari del partit.

Sortosament, el FC Barcelona en aquesta ocasió, no aprofitar les ocasions que va tenir al començament i l’Espanyol mica a mica es va convertir en amo i senyor del partit, a base de bon joc, ganes e il•lusió per derrotar al campió. A partir dels vint minuts de joc, l’Espanyol controlarà ja el joc definitivament.

Joan Angel (junt a Sergi Darder i en el segon temps el lateral esquerrà Víctor Álvarez) seran els tres jugadors que van pujar del Cadet A, per cobrir les baixes existents en l’equip. L’exterior dret espanyuolista ho intenta en una jugada penetrant a l’àrea però s’embolica massa i no se’n pot sortir. Una centrada d’Albert Blázquez per la dreta no hi arriba en el centre de l’àrea petita Ruben per afusellar a Alex.

Penal a Joan Ángel
Quan l’extrem dret del Cadet A, s’escapa, es travat clarament pel porter visitant, quan ja l’anava a driblar. El col•legiat mostra targeta groga en comptes de la vermella, indicant el punt fatídic. Gabri, és l’encarregat de llençar-lo, però erra el màxim càstig, llençant-lo molt malament pel mig de la porteria. Era el minut 33 de joc, i el Barça s’havia salvat...

El segon temps s’inicia amb la substitució de Rubén, per Alex (jugador cedit al Badalona de Divisió d’Honor i que ja va jugar el passat dissabte). Aquest precisament, farà una bona jugada individual retallant al defensor dins l’àrea, però la seva rematada en la frontal de l’àrea petita, acabarà estavellant-se al peu del porter sortint a còrner i cobrint bé el pal dret.
Aquest es treu, i Gabri remata de cap al travesser. No ha tingut sort el bon migcentre espanyolista en aquest encontre.

L’Espanyol ho seguia intentant, i Tello es a punt de sorprendre amb un llançament molt llunyà aprofitant que el porter és fora de la meta, però no aixeca prou la bola.

El Barça també existia, malgrat semblés el contrari, i dona bona mostra en una acció al minut 63, en la que Edgar Badía es llueix enviant a còrner. Set minuts després, el meta espanyolista serà clau per evitar el gol blaugrana: Es jugarà el físic, sortint i amb el peu rebutjarà perfectament sense tocar al davanter visitant avançant-se amb rapidesa.

La recta final del partit tornarà a estar dominada pels locals que buscaran amb insistència el gol. Tello davant la sortida del porter, que li cobreix bé, fa una centrada xut massa forta que no troba rematador passejant-se la pilota paral•lel a la porteria.
Un xut de Joan Ángel toca lleugerament a un defensor desviant un pèl la bola, i afavoreix al meta blaugrana que atura un xut que podia haver tingut altres conseqüències. La rèplica barcelonista, en la següent jugada, avortada per Edgar amb una excel•lent intervenció rebutjant a còrner.


Un ex culé, marca el gol del triomf
Tello, per fi obté el premi al seu joc, al igual que tot l’equip, i en un contracop amb un llarg desplaçament, s’escapoleix trencant la defensa pel centre, retalla a un defensa i quan sembla que va a donar l’assistència letal a Alex, en canvi xuta fort i col•locat batent al meta visitant.

En els darrers minuts, el Barcelona va tenir al seu favor una falta perillosa que es va llençar per sobre desviada, i una jugada en la que Tello va ser protagonista, engaltant una volea que es va estavellar en el travesser de nou. Una llàstima ja que hagués sigut un preciós gol.



Fitxa Tècnica:
Juvenil B: Edgar, Albert Blázquez, Juli, Clerc , Álvaro Vega, Sergi Darder, Tello, Gabi, Rubén, Joan Ángel, i Toti.
Substitucions: Alex per Rubén, m. 46; Víctor Álvarez per Antonio, m. 60; Pirulo per Carles Clerc, m. 70 i Cristian Márquez per Joan Ángel, m. 82

FC Barcelona: Álex, Dalmau, Blanchart, Sergi Gómez, Iván Baliu, Gustavo, Brian, Pepe, Mauro Icardi, Roberto i Sergi.
Substitucions: Jonathan Dos Santos per Brian, m. 46; Cristian per Mauro Icardi, m. 62

Gol: 1-0: Tello, m.74.

Àrbitre: Alfonso Oliva Bueno, del col•legi del Garraf-Penedès. Va mostrar tarjetes grogues als espanyolistes Joan Àngel i Àlex i al jugador del Barcelona, Àlex. Va perdonar la targeta vermella directa a Álex en l'acció del penal.

Incidències: Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós. Matinal assolellada i temperatura alta. Els jugadors espanyolistes que van lluir samarretes recordant a Carles Mur, lesionat, van efectuar un “mini” passadís al campió abans de sortir al terreny de joc en la zona de sortida dels vestidors. Vaja, o es fa bé, o no es fa...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per la crítica raonable. Jo i el meu veí s'acaba de preparar per fer una investigació sobre això. Tenim un robatori d'un llibre de la nostra biblioteca local, però crec que he après més de l'entrada. Estic molt content de veure la informació tan gran que es comparteix lliurement per aquí.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M