dissabte, 8 d’agost del 2009

ELS HISTÒRICS ES DECIDEIX A LA TANDA DE PENALS
L'ESPANYOL FEMENÍ, CAMPIÓ

NOTA: Problemes tècnics de força major impedeixen que la galeria fotogràfica del triomf del RCD Espanyol al II Torneig dels Històrics en categoria femenina, pugui ser mostrada. Demano disculpes als amics lectors, deixant constància que el primer afectat moralment soc jo més tenint en compta que es tractava d’un derbi i en contra la norma general habitual al nostre club, s’ha vençut a la tanda de penals. La informàtica té aquestes coses, quant menys t’ho esperes.


(Narcís Sala, Sant Andreu del Palomar, Barcelona: Josep Maria)


RCD Espanyol: 0 - FC Barcelona: 0 (*penals 4-2)

El RCD Espanyol ha guanyat la segona edició del Torneig dels Històrics en derrotar en la tanda de penals al FC Barcelona, després que s’arribés a la conclusió dels noranta minuts de joc reglamentaris amb el resultat inicial d’empat a zero.

L’Espanyol ha gaudit de poques, però molt clares, ocasions de gol per haver desequilibrat el marcador ja en el primer temps, però la falta d’encert de les davanteres espanyolistes ha donat vida a un FC Barcelona que ha plantat cara, i tot i no tenir en prou feines ocasions (tret d’un llançament a la fusta en el segon temps), s’ha defensat amb molta convicció i ha deixat clar que la diferencia abismal que hi havia entra ambdós conjunts temporades anteriors, ha passat a millor vida.

Joana desencertada cara a porta
La primera gran ocasió espanyolista després d’uns minuts inicials d’igualtat en el joc al mig del camp, ha arribat quan Joana rebent en profunditat s’ha quedat sola totalment i davant la sortida d’Eli, ha llençat molt malament desviada; quan la pilota semblava perdre’s, Sara Serna al segon pal s’ha llençat en planxa per pogué rematar, amb la mala fortuna que la pilota ha colpejat a la base del pal dret, sent allunyada posteriorment per una defensora.

Semblava mentida que el gol s’hagués resistit en aquesta jugada, però no seria la única ocasió en la que la falta d’encert espanyolista donava vida al conjunt culé; una triangulació entre Joan, Sara, i Chola, amb passada en profunditat a Vero, qui remata ala sortida d’Eli al seu cos, tornant a provar-lo en segona instància al fer-se amb el rebot, traient Marta Unzué sota pals, un cop batuda Eli.

El Barça ha creat perill en una jugada de despropòsit del conjunt perico, amb una pèrdua de pilota de Corredera en línia defensiva, Karol Férez l’ex davantera del filial, s’emporta la pilota, però Ane venint de darrera molt més ràpid es creua oportuna cedint a Mariajo qui li regala l’esfèrica a la davantera blaugrana, que remata i amb molts reflexes la portera espanyolista atura amb les cames, quan la pilota ja es colava, i rectificant la seva errada.

Sara Monforte (un dels dos fitxatges que han sortit a la gespa), s’ha hagut de retirar i la seva participació ha estat testimonial, sent substituïda per Lara, als vint minuts i escaig de joc.

Joana de nou tenia una gran ocasió, però triga unes dècimes de segon de més i se li creua una defensora, impedint-li xutar amb la suficient força per batre a la meta basca del Barcelona. La darrera ocasió espanyolista tindrà lloc després que Míriam rematés fluix i poc col•locat donant opció a la meta barcelonista que es fa amb la bola.

Acusen el cansament, i Aja dona entrada a les noies del filial
El FC Barcelona anirà introduint de manera progressiva canvis en l’equip donant entrada a tota la banqueta. Mentre, l’Espanyol, donarà entrada a Marina a la porteria, i només Carol substituirà a Ane, lesionada del genoll.
Als cinc minuts de joc, Míriam Diéguez tindrà una nova oportunitat després d’una paret amb Vero, però tampoc encertarà amb el gol que posés per davant les espanyolistes.
Mesi xutarà defectuosament des de la frontal, i Lara d’esperó intenta sorprendre sense aconseguir-lo.

Vero (en ocasions massa individualista) intenta trencar per l’esquerra la sòlida defensa barcelonista, però la seva centrada no es aprofitada per Joana que no arriba en l’àrea petita a connectar amb la pilota.

Els minuts anaven passant i cada cop és feia més patent, que el desenllaç del partit seria des del punt dels onze metres, davant el desencert cara a porta. La sorpresa ha estat a punt de produir-se quan un xut des de fora de l’àrea, engaltant Mitxeta una pilota morta en la frontal, que s’ha estavellat al travesser de la porteria defensada per Marina, i el posterior refús de la fusta ha estat rematat de cap per Noemí, fora, desviat.

Aja dona entrada a les joves del filial, i així, Brenda, Marta Yáñez, Alexia, Kenty i Andrea Pereira acabaran l’encontre barrejades amb les del primer equip que encara continuen al camp. L’ocasió barcelonista vindrà en els peus de Karol Férez, quan es marxa per l’esquerra, però la seva rematada es marxa alta, desviada.

Inexorable el temps es va exhaurint i la calor cada cop més forta deixa a unes i altres sense forces, i tot i que l’Espanyol no es conforma amb el resultat, cercant un gol salvador en els darrers instants (jugada de Vero, que obre en profunditat a Brenda que es marxa per velocitat, però xuta creuat a les mans de la meta barcelonsita); Però, aquest no arriba i els penals dirimiran el guanyador del II Torneig dels Historics. La darrera opció d’un lliure directe (bastant allunyat) no ha estat llençat per Noemí i sí per Silvia, molt malament , molt alt i desviat. No hi havia temps per més.

A la tanda de penals, ha llençat primer l’Espanyol, sent la capitana Míriam, qui molt ajustat al pal dret, eleva al marcador el primer gol de la matinal. Clara, empata enganyant totalment a Marina i establint la igualada. Marta Yañez té tot a favor i no erra, al llençar-se la meta blaugrana molt abans i deixar-li tota la porta a la seva dreta. La ex de la Real, Laura Gómez tampoc falla i estableix l’empat a dos gols.

Errades en els penals
Alexia Putelles, una gran jugadora dels equips inferiors de l’Espanyol i amb molt de futur, aquest cop li pesarà massa la responsabilitat i llençarà massa centrat, endevinant-li la portera blaugrana Rafols. El Barcelona es podia posar per davant, però Rocío (fitxatge procedent del Murcia i anteriorment del Sevilla de l’època daurada), rellisca quan va a xutar i ho fa, malament desviat a la dreta. Tot segueix igual: Empat a dos gols en tres llançaments.


Vero per l’esquerra torna a posar per davant a les espanyolistes, que veuen com Karol Férez (la ex golejadora del filial espanyolista) erra el seu llançament aturant molt bé, Marina Marimón. El darrer llançament, Marta Torrejón, ajustat i ras, eleva el marcador a definitiu (4-2) i aconsegueix que el trofeu de la segona edició dels Històrics acabi a les noves vitrines de Cornellà-El Prat (quan tindrem museu?...)

I així ha acabat la festa, en mig d’una calor asfixiant, el lliurament de copes al FC Barcelona com a sots-campió, al RCD Espanyol com a campió, recollint Míriam Diéguez el trofeu; prèviament havia fet lliurament d’un obsequi a l’organització en nom del RCDE, una samarreta espanyolista.

Era el primer test seriós del conjunt perico, després dels “partidets” amb el Cornellà del Terri i Porqueres, en l’estada a Banyoles. L’equip encara necessita rodatge, la incorporació de Pamela Conti, i de Maria Ruiz “Mery” per tenir molt més “punch” a l’atac, i jugar en altres condicions meteorològiques més decents, per que avui ha sigut una veritable proesa la que han fet ambdós conjunts en mig d’una calor inhumana. Us ho puc assegurar.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo, Ane, Míriam, Marta Torrejón, Chola; Meseguer, Sara Monforte, Vero, Marta Corredera, Joana i Sara.
Substitucions: Lara per Sara Monforte, m. 22; Carol Miranda per Ane, Marina per Mariajo, m. 46; Marta Yañez i Brenda per Sara Serna i Marta Corredera; Alexia per Joana, Andrea Pereira per Lara, i Kenty per Mesi, m. 79.


FC Barcelona: Eli; Laura, Marina, Ani Escribano, Melani, Marta, Ana Riera, Ali, Cubí, Noemí i Carol Férez.
Substitucions: Clara per Marina Torres, m. 37; Silvia Doblado per Melani. m. 52; Romero i Mitxeta per Marta i Marta Cubí; Elba Unzúe per Ana Riera, m. 66. La portera Laura Rafols ha substituit a Eli Sarasola.

Àrbitre: Mirella Gil, del col•legi català.

Incidències: II Torneig dels Històrics, disputat al Narcís Sala de Sant Andreu. Vencedor per segona vegada consecutiva, el RCD Espanyol que s’ha imposat a la tanda de penals. Presència de seguidors espanyolistes en les grades. Calor intensa, accentuada per l’horari totalment impresentable en que s’ha disputat l’encontre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola pericos-ques:
felicitats a les espanyolistes que
han demostrat que són el millor
equip històric de la nostra terra.
Adéu.Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M