dimecres, 5 d’agost del 2009

POSITIU EMPAT DAVANT EL NAPOLS (0-0)

Foto d'arxiu: Cristian Álvarez, ha mantingut la porteria a zero.

SCC Napoli: 0 - RCD Espanyol: 0

Un primer temps de menys a més
Pochettino ha alineat de sortida als homes que van finalitzar de manera tant brillant el darrer encontre davant el Liverpool a Cornellà-El Prat. Roncaglia ha estat la principal novetat formant parella amb Nico Pareja a l’eix defensiu en una línia de cobertura en la que porter inclòs eren tots argentins, amb la salvedat de Didac, el noi de la pedrera, a la lateral esquerra.

El conjunt italià ha sortit molt fort i tot i que s’ha defensat amb ordre el conjunt espanyolista en diverses jugades Lavezzi (sobre tot) i Giagliarella han portat de corcoll als laterals espanyolistes. Roncaglia ha causat una molt bona impressió, jugant primer de central i posteriorment en el segon temps un cop substituït el seu compatriota Pillud, col•locat de lateral dret.

El primer avís local ha estat una passada en profunditat després d’una errada en la sortida de la pilota a càrrec de Pillud, ben resolta pel meta argentí en una bona sortida. La primera ocasió clara dels locals, ha estat una centrada de Cigarini que salva l’out, i col•loca una bona pilota a Quiagliarella que d’esperó intenta sorprendre dins l’àrea petita i a punt d’aconseguir-lo ja que la defensa espanyolista està poc àgil sent finalment Pillud qui aconsegueix allunyar el perill.

Cristian ben col•locat i segur atura el llançament llunyà del davanter Quiagliarella que no s’ho pensa dues vegades intentant sorprendre al meta argentí.

Al quart d’hora el Napols té l’ocasió més clara de tot l’encontre: L’eslovac Hamsik supera la defensa quedant-se tot sol quan rep, controla i encarant la mitja sortida de Cristian, xuta creuat amb tot a favor, sortint la pilota miraculosament fora desviada lleugerament.

El primer xut espanyolista es marxarà per sobre el travesser lleugerament després de remata de manera acrobàtica sobre la frontal. Era el minut vint, i l’Espanyol començava a treure’s el domini de sobre.


Lola i Gargano s’han ençarçat en una antiesportiva acció, resolta pel col•legiat amb sendes cartolines grogues. L’Espanyol gaudeix de la segona acció de perill, quan una centrada per la dreta de Pillud es a punt de ser rematada per Ben Sahar, anticipant-se el defensor que el marcava rebutjant sortosament pels interessos del conjunt napolità.

Lavazzi deixa anar un xut sec que es marxa fora ajustat al pal esquer, al minut 32. Altre cop la connexió Lavazzi – Quiagliarella és a punt de donar l’ensurt, però el davanter italià s’embolica davant Cristian que es fa amb la bola.

Els darrers minuts del primer període son de bon joc ofensiu per part dels dos equips; Coro té la gran ocasió després d’una passada de Verdú, però xuta al meta Di Santis que rebutja amb la mà, i el propi Coro engalta un xut en segona oportunitat, però la seva volea es marxa molt alta. Segons després, sense solució
de continuïtat, serà el Napols qui podrà marcar després que una bona internada per banda de Lavezzi acaba amb una bona centrada que Gargano tot sol remata malament molt alt.

Canvis en el segon temps, i mateixa dinàmica
Pochettino ha introduït tres canvis: Jarque, Ivan Alonso i Luis, però el domini ha correspost al conjunt italià, tot i que la primera ocasió ha sigut per Coro en jugada individual ben resolta per Di Santis.

El domini major del conjunt italià no s’ha traduït en ocasions. El nivell del joc ha baixat bastant en aquest segon període. L’Espanyol ha vigilat molt més a l’hora de no veuer’s sorprès en els contracops com havia succeït en el primer temps.
Com és lògic i degut a la gran quantitat de canvis que s’han anat produint, el ritme ha anat decaient.

Nico Pareja ha intentat sorprendre en un allunyat lliure directe que s’ha marxat per molt poc per sobre el travesser. Sielva, posteriorment Tamudo i Nakamura han sortit per part espanyolista.
Precisament, el japonès en un retall sec i una centrada ha estat a punt de portar perill, però de Sanctis no ha errat blocant l’esfèrica.

Sielva té el triomf en el seu peu
Una passada de Ivan Alonso, arriba a Oscar Sielva que entrant perfectament des de darrera, es fa amb un perfecte control amb la pilota, i encarant al meta local li xuta al cos; De Santis cobria bé, i el jove jugador espanyolista no ha trobat el forat per introduir l’esfèrica en el que a bon segur hagués estat el gol del triomf perico.

Per que el Napols ja no ha inquietat en prou feines a Cristian Álvarez, i només un llunyà llançament en el que l’argentí ha errat clamorosament rebutjant i quedant-li ben curt el refús, salvant oportú Víctor Ruiz el gol local, ha esta l’única acció digne de ser mencionada del conjunt italià.

Els darrers minuts han estat més de control espanyolista que ha buscat el gol, davant un Napols ben situat, però ja no hi ha hagut més ocasions de gol, arribant-se a la fi del matx, amb el resultat inicial d’empat a zero.

Fitxa Tècnica:

SSC Napoli: De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Contini, Cigarini, Grava, Gargano, Hamsik, Vitale, Lavezzi,i Quiagliarella.
Substitucions: Rinaudo, Hoffer, Maggio, Datolo, Blasi, Rullo, Aronica i Denis.


RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Pillud, Nico Pareja, Roncaglia, Didac, Lola, Javi Márquez, Verdú, Coro, Ben Sahar i Callejón.
Substitucions: Jarque per Pillud, Ivan Alonso per Ben Sahar, i Luis García per Verdú, m. 46. Oscar Sielva per Javi Márquez i Moisés per Lola, m. 56. Raul Tamudo per Callejón i Nakamura per Coro, m. 61. David García per Didac i Víctor Ruiz per Nico Pareja, m. 70.

Àrbitre: Nicola Pierpoli. Ha mostrat targetes grogues a Lola, Gargano, Callejón,


Incidències: Quart encontre de pretemporada del RCD Espanyol, primer a terres italianes. Estadi de San Paolo. Presentació del conjunt napolità davant la seva afició.
L’Espanyol ha estrenat oficialment la segona indumentària d’aquesta temporada, groga amb franja diagonal blava, i amb la serigrafia de tots els pobles de Catalunya
.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M