dimecres, 30 de setembre del 2009

"DETALLS" DE LA PRESENTACIÓ OFICIAL
DEL FUTBOL BASE I FEMENINS



Per motius de temps, no em va ser possible fer-vos cinc cèntims del que va ser la Presentació del Futbol Base i femenins ahir a Sadrià. Ara, amb més calma i després de analitzar detalls i situacions, ens posem mans a l’obra per explicar-vos resumidament el que allà va succeïr.



Ahir va tenir lloc la presentació oficial del futbol base i femenins a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Amb la presència de tots els equips de futbol base i femenins de l’entitat que han anat desfilant des del femení B fins el darrer Benjamí – Prebenjamí femení de resen creació, i des del Juvenil “A” fins el Prebenjamí, per acabar sortint el Femení “A” i el RCD Espanyol “B”.

Xavi Giménez com ve sent habitual va fer de speaker de l’acte i encapçalaven la representació espanyolista, el seu President, Daniel Sánchez Llibre, el home fort del accionariat espanyolista i conseller, Ramon Condal (a la dreta del president), Antonio Morales (home fort del futbol base i dels nous accionistes), Josep Manel Casanova (coordinador del futbol base) i Josep Ramió (conseller encarregat del futbol femení).

Parlaments del senyor Morales dient-li als pares dels nens i nenes , que tenen a la seva disposició 65 persones qualificades dedicades a cuidar i estar sempre pendents dels seus fills. Va alabar de manera excessiva al President (cosa estranya... !) “el que li dedica al RCDE las venticuatro horas del día” i fent de “telonero” com ell mateix va dir, del President, Daniel Sánchez Llibre que va parlar referint-se a la canalla, que no oblidin els estudis, i que lluitin per arribar alt a la vida.

Sánchez Llibre va recordar que ara fa un any es va referir a l’Espanyol B desitjant-li l’ascens, i va animar-los per que lluitin “ja que vosaltres sou joves i teniu ganes”, els hi va donar "animus", i va dir que està convençut que salvaran la categoria ja que els hi sobra qualitat per aconseguir-lo i sortir de la difícil situació que es troba el filial espanyolista. Va recordar Dani en el seu parlament, la temporada del Femení (sent bastant generós en la qualificació que va fer de l’actuació a la lliga) i felicitant-les per la consecució del títol de Copa de la Reina, així com a tot el futbol base pels “campionats de Catalunya” (?) aconseguits i lligues.

Sorprèn en primer lloc, que el Primer equip del RCD Espanyol entrenés en el Camp Principal de Sadrià, quan sempre ho fa en el camp dos, i màxim quan estava anunciada per les 19:00 hores l’acte de la presentació, fet que ocasionar un retràs de més de vint minuts sobre l’horari previst. Va quedar patent que les relacions entre l’àrea esportiva i Sadrià no passen pel millor moment.

Després dels parlaments , van tenir lloc les fotografies oficials dels equips, amb la tribuna de fons, les quals aquest senzill soci ja no té possibilitats de oferir-vos, quedant com acta de l’acte, l’extensa galeria que ahir a darrera hora us vaig oferir.

Sorprèn que per primer cop que un recordi des de que es fan aquests actes, el Coordinador del Futbol Base, Josep Manel Casanova, no va dirigir-se als presents, fet que des de molts sectors es interpreta com una mostra clara de les continues intromissions de l’àrea esportiva en la tasca d’aquest, i altres temes de fricció que han anat succeint aquest estiu. Ara per ara, inclòs la figura de Josep Clotet està seriosament qüestionada en certs sectors. Després de la presentació, tant aquest tema com la marxa de Sara Serna i Rocío Serrano, eren temes de conversa entre els assistents en els “corrillos” típics que es formen després dels esdeveniments.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep Mº , Tu eres un habitual de Sadria. Los que vamos por alla no podemos negar la evidencia. ¿cuantos jugadores han subido al primer equipo en los ultimos años?¿Cuantos jugadores del Futbol Base han llegado al juvenil de DH y al B?¿Cuantos jugadores que han destacado se han acabado iendo a otros equipos y no solo al FCB ?
Y crees que no hay que cuestionar nuestro futbol base?
Nustra cantera es posiblemente la 3ª o 4º en coste economico en toda España. Y no parece que este dando los frutos deseados.
Quien no se de cuenta de todo esto es que no conoce nuestro futbol Base
Pere Joan

Anònim ha dit...

Y por cierto me paraec vergonzoso que el club no te permita hacer las fotografias de los equipos del futbol base del RCDE sabiendo que tu medio es el que posiblemente mejor informa y trata nuestro Futbol base.
Pere Joan

Josep Maria ha dit...

Por partes Pere Joan; en primer lugar no seré yo a estas alturas de la película quien salga a defender al señor Casanova... Pero si que (es mi opinión) merece un respeto (como Tamudo, por ejemplo) por que tiene detrás todo un historial de servicio y éxitos en esta entidad, y no se merece que le minen el terreno a sus pies.
Dicho esto, estoy de acuerdo en la mayoria de tus afirmaciones, con la salvedad que ignoro si somos o no la tercera o cuarta cantera por presupuesto ya que este se ha ido reduciendo paulatinamente.
Si no se cree, si no se confia en el coordinador y su equipo, se prescinde de ellos y con la salida más airosa posible por que forman parte de nuestra historia. PEro también digo de la manera más tajante que no se puede vivir del recuerdo en el futbol y que no podemos vivir del recuerdo de los Tamudo, Sergio, Capdevila, Lopo Jarque,etc. La cantera tiene que demostrar cada temporada que está ahí y que da sus frutos, ya que de resultados (para quien valora esto último) se han lucido muy poco en los últimos ejercicios.

Referente a esto último, ha sido más una explicación y justificación del motivo de no ofrecer a veces fotos de espaldas (formados los equipos con la tribuna detrás), que una crítica en si mismo, pues ya lo tengo asumido. Nadie me ha prohibido ni nadie me ha autorizado, puesto que cada uno ya sabe hasta donde debe o puede llegar en este mundo y cuando alguna vez he solicitado algun tipo de ayuda (de palabra, sobre datos o alineaciones) personas importantes me han dado la espalda y sin argumentos y con palabras muy desagradables, con lo cual, ya hace que uno mismo no vaya más allá de lo que desde su lugar como socio le corresponde. Naturalmente, el comportamiento imprensentable de algunos duele, pero tampoco es de justícia extenderlo a todos cuantos trabajan en el RCDE, pues de todo hay en la viña del señor y hay fenomenales técnicos en su labor profesional y excelentes personas en el futbol base espanyolista ...

Saludos. Espero haber dejado clara mi opinión, aunque son temas muy delicados y me gustaria ser todo lo objetivo, sin que me mueva ningún interés personal y sin que actitudes hacia mi persona, puedan dejarse notar a la hora de enjuiciar la tarea de los que dirigen el futbol base.

Anònim ha dit...

Desde luego que el fútbol base no está dando los frutos deseados, ni siquiera el primer equipo, los objetivos son: para el primer equipo no descender y la permanencia, al B, no ascender, si se baja no pasa nada, a los Juveniles ganarles a la secta, y los demás formar jugadores para otros equipos, ahí entran los padres que saben del chollo perico para que luego formen parte del circo culé, o vengan los de la premier league con cuatro euros ofreciendo el oro y el moro.
Desde que Casanovas está en un segundo plano el fútbol base es un autentico despropósito. keyplus

Anònim ha dit...

Keyplus, Casanova ha dejado de ser el mandamas del futbol base desde hace un mes escaso....
Pere Joan

Josep Maria ha dit...

Con el paréntesis del B en que se hizo cargo la dirección deportiva (Herrera a través de Valentín), Keyplus, en el resto del futbol base Casanova ha mandado como dice PEre Joan hasta la llegada del señor Morales. También hay que significar que el presupuesto se ha ido reduciendo los últimos ejercicios.
Saludos

Anònim ha dit...

Pues eso desde que está en un segundo plano, miramos al Femenino, al B, a los Juveniles....

Anònim ha dit...

42 jugadores este verano en el B???? Que desastre por dios!!!
Juan P.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M