divendres, 13 de novembre del 2009

GPE MANIGUA: PRESENTACIÓ D'ALÇADA
DEL LLIBRE DE FIDALGO,
A L'HOTEL HESPERIA MAR


















Aquest vespre ha tingut lloc en l’Hotel Hesperia Mar, al Carrer Espronceda del Poble Nou de Barcelona, la presentació del nou llibre de Sergio Fidalgo “Con Dani: Contra Dani” que es divideix en dos parts ben diferenciades del que l’autor considera els grans èxits de la gestió de Daniel Sánchez Llibre, i les seves errades.

Un cop el President de la GPE Manigua, Dani Bosch ha presentat l’acte, han pres la paraula els ponents, començant per l’autor del llibre, Sergio Fidalgo, Nacho Julià que ha escrit el pròleg del mateix, el polític Xavier García Albiol, Rafael Marañón, màxim golejador de la història del RCDE sumant totes les competicions, i segon màxim golejador en lliga, l’ex President del RCD Espanyol Juli Pardo (qui s’ha incorporat demanant les preceptives excuses més tard a l’acte al no pogué arribar a temps al mateix), i el Conseller Delegat del RCDE, Joan Collet.

No han comparegut, Josep Ramió (ha excusat l’absència, per problemes de salut de la seva filla) i l’ex president accidental Ferran Martorell. Entre els presents, el conseller “Coco” Bertomeu, junt al també ex jugador Daniel Solsona, la ex consellera del RCDE Anna Maria Fusté, diversos periodistes dels mitjans de comunicació que han estat presents cobrint la noticia, Domènec Gómez redactor de 23 Perico, així com la presentadora de Hack Trick, Raquel Mateos, el Director General de la Fundació Privada del RCDE, Javier Saenz, el director del Area de Comunicació, Xavi Andreu, l’empresari perico Jaume Rodríguez, així com socis i penyistes del RCDE. La junta directiva de la FCPE no ha pogut estar degut a la feinada en l’organització de la propera Gala, estan present el vocal de la mateixa, Ricardo, membre de la Curva en representació de la FCPE.

En el torn de parlaments, Fidalgo ha agraït a totes les persones que l’han ajudat, que han intervingut d’una o altre manera, ha explicat per sobre de que tracta el llibre, i ha argumentat que Dani ha igualat els registres com a millor president de Genaro de la Riva (construcció d’un camp, i dues copes d’Espanya). Nacho Julià ha explicat que ell considera que Dani ha fet grans coses i altres menys encertades, però que no podia estar en contra per principi, ja que hi havia èxits en la seva gestió que no es poden negar, i que els errors han estat més per omissió que per acció, pel caràcter del Presidente que a tothom li diu que si a tot, en comptes de prendre decissions quan calia...

Destacar les declaracions de Xavier García Albiol, dient que l’Espanyol és lloc d’acollida de gents de totes les corrents ideològiques i condició social, afirmant els seus principis contraris al que ha anomenat “oasis” en aquest cas, esportiu, el pensament únic que molts intenten consolidar, declarant que Catalunya té que ser plural, i tolerant amb totes les institucions esportives.

Després de les paraules de Rafa Marañón i les de Julio Pardo (que encara conserva aquell verb fàcil i aquella oratòria que el va fer guanyador de les primeres i úniques eleccions democràtiques celebrades al RCD Espanyol), va ser el torn més esperat, el del Conseller Delegat.

Joan Collet ha declarat que l’entitat viu un moment d’expansió tant a nivell social, com institucional i de merchandaissing, en part gràcies al nou Estadi de Cornellà-El Prat, i que cada cop es fan nous socis i també que surten pericos escrivint llibres, cosa que fa vint anys era impensable. Ha animat a Sergio Fidalgo a que continuï, i li ha donat dos exemples per a futurs idees: Escriure la historia dels ex presidents, als que ha agraït que 109 anys després aquesta institució hagi arribat on ha arribat, contemplant des d’un moment dolç moments més complicats de la historia del RCDE en la que els presidents de torn, s’hi deixaren moltes hores, l’economia, i fins la salut per que aquesta institució sobrevisqués fins aquest moment.

L’altre tema, segons Collet, la GPE Manigua: Penya, a la que ha considerat referent en l’animació en el vell Sarrià. Ha citat a Jordi Llopis i Martí Cañadas com a persones dins l’entitat de la GPEM que la van liderar en aquells moments. Després la Manigua, com a referent d’animació va sorgir la Penya Juvenil, després Irreductibles i finalment a Montjuïc, la Curva. A més, de la GPE Manigua van sorgir diversos penyistes que van fundar altres penyes a altres localitats, com Oscar Pitarch, els germans Fabregat, Puche, o el propi Joan Collet.

Collet s’ha declarat lògicament al costat del President, (cantó verd del llibre “Con Dani”) tot i que ha reconegut no ser la persona amb més objectivitat per fer una valoració, i tampoc ha llegit tot el llibre. Si s’ha mostrat tolerant amb aquelles persones que pensen diferent entorn a la gestió de Dani, dient que alguns d’ells son grans amics d’ell. Ha manifestat que son bons els debats, i que tota institució, tot govern, necessita fer autocrítica per un bon funcionament.

Finalment, ha declarat (en referència a tot el que s’ha publicat darrerament), que el club no s’ha polititzat en cap sentit, que el Consell d’Administració mai s’ha posicionat políticament ni ha posat a ningú en un compromís a l’hora de ficar-se en temes d’ordre polític.

L’autor ha signat i dedicat el llibre a quants l’han volgut adquirir. Al final dels parlaments, ha tingut lloc un pica – pica pels presents.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre el teu blog és tot un referent de l'actualitat blanc i blava.
Quasimodo

Anònim ha dit...

Enhorabona, Josep M. per tota la teva feina i informació. Pericosonline hauria d'aprende molt de tu, de la teva neutralitat i pluralitat. J.Ll.

Emilio ha dit...

Sabía que la mejor crónica de la presentación del libro la encontraría aquí.

Por cierto, me ha costado muchísimo reconocer a Julio Pardo. Cómo ha cambiando ¿no?

Un saludo

Anònim ha dit...

Salutacions i gràcies a tots vosaltres.
Si, Emilio, también yo lo encontré cambiado... Los años no pasan en valde para ninguno de nosotros. Bien es cierto que con esas gafas no lo hubiera reconocido. Por la voz sí, hablando sí... Conserva aquella oratòria fàcil que le valió convencer apostando por el cambio en la masa social espanyolista.

Saludos. Josep Maria




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M