dilluns, 9 de novembre del 2009

JORNADA RODONA PEL FEMENÍ.

















RCD Espanyol Femení: 2 – UE L’Estartit: 1

Remuntada en un discret encontre... i Líders!!!

El RCD Espanyol va obtenir un complicat i treballat triomf davant un Estartit que es va avançar en el marcador en el primer temps. Els gols de Conti i de Meseguer donen un triomf al conjunt d’Oscar Aja, que combinat amb la derrota del FC Barcelona a Coll de Rabassa davant el Collerense (1-0), permet al conjunt blanc-i-blau encapçalar amb igualtat de punts la classificació d’aquest grup B de la Superlliga Femenina.


La principal novetat del onze espanyolista, la presència de Marina Marimón a la portería. La resta les habituals en els darrers encontres i un cop més, el fitxatge estrella (Mery Ruiz) va veure per tercera jornada consecutiva el començament de l’encontre des de la banqueta. També, Marta Corredera va ser absent del partit, ja que Oscar Aja la va “sancionar” amb la no convocatòria per aquest encontre... Esperem sigui una anècdota disciplinaria i no vagi a més, i no tingui que tornar a ser noticia el femení per problemes de jugadores amb un tècnic que poc l’importa hi hagi més jugadores que marxin de l’equip tal com va declarar en entrevista radiofònica (Tiempo de Espanyol). Els problemes s’han d’intentar solucionar quant s’està a temps, benvolgut senyor Ramió...


En quant al partit pròpiament dit, l’Espanyol va fer un molt pobre primer temps; dels més fluixos dels darrers temps. El primer ensurt per la integritat de la porteria espanyolista va ser en el minut 11 de joc quan un llançament des de mig camp de falta, se li escapa de les mans a Marina, i les rematades de Goretti acaben estavellant-se primer en el travesser (remat de cap) i en el pal esquer (remat amb el peu), rebutjant sota pals Kenty davant un frustrat tercer remat de Goretti que aquest cop no va mullar després de que fos protagonista sempre en els darrers encontres amb el Llevant davant l’Espanyol.

L’Espanyol només arribar amb perill en dues ocasions en tots els quaranta cinc primers minuts, al marge del gol. La primera acció, quan Sara Monforte fica a l’espai una pilota a Conti, però el seu centre xut es blocat per Alba Montserrat anticipant-se a una possible rematada de Joana.

Gerro d’aigua freda

Maribel Domínguez deixa constància de la seva classe, retallant Ane sobre la frontal i deixant anar un xut potent i col•locat que supera a Marina, significant el 0-1 en el marcador i complicant molt l’existència al conjunt espanyolista (amb aquest marcador l’Espanyol era tercer, i s’acostaven perillosament tant el conjunt gironí com Collerense en la classificació, solament a dos punts...)
L’Espanyol va pogué empatar en una passada en profunditat a Míriam que es marxar encarant Alba, però l’oposició desesperada per darrera de Noe i la bona intervenció de la portera Alba eviten el gol de l’empat, estavellant-se la pilota en el remat als peus de la meta visitant.


Empata Conti

L’italiana va tornar a ser decisiva, quant faltant tres minuts per anar-se’n al vestidor, va rebre una pilota picada per sobre la defensa de Míriam, i la davantera espanyolista va aixecar perfectament superant la sortida d’Alba.
En el segon temps, debut de Sára Mérida (la jugadora fitxada del Vilanova i germana de Fran Mérida jugador del Arsenal anglès).

El segon temps va ser molt més mogut, i amb millor joc per part de les locals.
Una falta executada per Vero a la que no rebutja en curt Alba de punys, és rematada de cap tal com li venia per Kenty, blocant ara sí, la meta Alba. Joana ho va provar amb un xut que no significar gaires problemes per la porteria gironina. Després de rebre de Mérida, Conti, també va rematar buscant l’escaire però la bola sortir per sobre el travesser. Vero en excel•lent jugada es va marxar de dues adversàries però la rematada buscant el forat es va marxar per pol ajustat al pal dret.


Silvia Meseguer estableix el resultat definitiu

Instants abans del primer quart d’hora del segon temps, Vero llença un còrner per l’esquerra de l’atac perico, i la defensa de l’Estartit rebutja com pot la pilota ben centrada. El refús queda curt i a l’alçada de la frontal, Silvia Meseguer envia un xut ras i sec, que no pot aturar Alba, junt al pal esquer. L’Espanyol havia donat la volta al marcador.

El col•legiat Pérez Bueno a instàncies del seu jutge auxiliar no va donar validesa a un gol que marcar Mery Ruiz segons després d’ingressar al terreny de joc, quan una jugada molt ben trenada acaba amb obertura a l’esquerra on Vero centra i la davantera madrilenya per davant de la defensa però probablement per darrera de la pilota quan centra Vero, marca de primera i ras.

L’Espanyol va gaudir d’altres ocasions per deixar el partit sentenciat: Jugada en la que Mery s’anticipa de cap a Alba pentinant enrera, però Anna Servià evita la rematada posterior, o una acció en la que la bona centrada de Kenty no pot ser rematada per Conti, a la que s’anticipa Alba.

L’Estartit va pogué empatar en el llançament d’un lliure directe a càrrec de Maribel Domínguez en el 76’, colpejant l’esfèrica, després de tocar lleugerament Marina, al travesser i sense que Noelia Carrillo incorporada a l’atac pugui rematar el refús de la fusta davant la bona acció defensiva de les espanyolistes que allunyen la bola.

Molt clara l’acció de l’atac espanyolista en el 81’: Una passada en profunditat a Pamela Conti, dribla a la meta Alba amb un bon retall, i deixa enrera a Míriam Diéguez que té tot a favor per fer el tercer; la defensora espanyolista reconvertida ara al mig del camp, s’ho pensa i perd instants decisius per rematar a porta buida, i quan ho fa dona temps a una defensora a que salvi sota la mateixa línia de gol el remat de l' espanyolista.

Tot i que ja no va succeir rés més de destacable, dir que els minuts van passar molt lentament per un Espanyol que va acabar demanant l’hora, davant un Estartit que no es va rendir i que va intentar fins el final donar la sorpresa en Sadrià.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Marina; Kenty, Ane, Marta Torrejón, Olga; Meseguer, Miriam; Sara Monforte, Joana, Vero; i Pamela Conti
Substitucions: Sara Mérida per Monforte, m. 46; Mery per Joana, m. 67; Raquel Corral per Conti, m. 82 i Lara per Olga, m 82.

UE L’Estartit: Alba, Reche, Noelia Carrillo, Anna Servià, Mery, Steffania Maggiolini, Maribel Dominguez, Georgina Carreras, Debo, Saioa i Goretti.
Substitucions: Anna Martí per Debora, m.67 i Aida García per Mery, m. 76; Vane per Georgina, m. 80.

Gols: 0-1: Maribel, m.25; 1-1: Pamela Conti, m.42: 2-1: Meseguer, m.58.

Àrbitre: José Francisco Pérez Bueno del comitè territorial català. Cartolines grogues per a Maribel, m.33, Reche,m.77 i per les espanyolistes Marina, m.85, i Miriam, m.90.

Incidències: Poc públic al coincidir en la Ciutat Esportiva del RCDE a la mateixa hora el derbi de filials de Segona Divisió B. Matí assolellat amb ambient molt fresc. En la grada, Adriana Martín i Diego Morata, així com la que fora porter del femení, Cristina Prieto. Tenien el dia lliure després que els seus respectius equips (Rayo i Atlético) disputessin el seu encontre (1-1 al camp del Rayo) dissabte.

En l'equip gironí, disputaren l'encontre fins a sis jugadores que havien vestit la samarreta blanc-i-blava en diferents èpoques: Goretti, Debora, Georgina, Vanesa, Reche, i Aida.



.SUPERLLIGA, GRUP "A" PTS PJPG PE PP GFGC
1

PRAINSA TR. ALCAINE

228710190
2

ATHLETIC CLUB

198611237
3

REAL SOCIEDAD

1484222210
4

S.D. LAGUNAK

128332169
5

OVIEDO MODERNO

108314811
6

EIBAR SAD

78215724
7

U.D. LAS PALMAS

48116523
8

REAL VALLADOLID

28026319


.SUPERLLIGA GRUP "B" PTS PJPG PE PP GFGC
1

R.C.D. ESPANYOL

167511294
2

F.C. BARCELONA

167511123
3

U.D. LEVANTE

147421135
4

U.D. COLLERENSE

11732287
5

EUROMAT UE L'ESTARTIT

87223126
6

VALENCIA C.F.

37106621
7

GIMNÀSTIC TARRAGONA

06006236


SUPERLLIGA GRUP "C"PTS PJPG PE PP GFGC
1

RAYO VALLECANO

197610373
2

SPORTING HUELVA

1575022113
3

ATLÉTICO MADRID FÉM.

1374122310
4

A.D. TORREJÓN CF

1274031914
5

SEVILLA FC

77214816
6

ATLÉTICO MÁLAGA

46114425
7

REAL JAEN

07007738


3 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS-GUES:
SOM LÍDERS AMB TOT MEREIXEMENT, VAM GUANYAR EN UN PARTIT QUE VA COMENÇAR COMPLICAT PERÒ QUE VAM SABER DONAR LA VOLTA AL MARCADOR I VAM SER MILLORS QUE L'ESTARTIT QUE MEREIXIA HAVER PERDUT X ALGUN GOLET + COM EL QUE VA SER ANU-LAT.
ARA A PENSAR A GUANYAR ELS PARTITS DE FORA QUE QUEDAN 4 I 2 A CASA I A PENSAR EN GUANYAR LA SUPERLLIGA , TENIM LES MILLORS JUGADORES DEL MÓN.
ADÉU.JOSE CARRERA

Anònim ha dit...

ESTOY DE ACUERDO.CREO QUE SE IRA DE MENOS A MAS Y EL POTENCIAL DE ESTE EQUIPO SE VERA REALMENTE EN LA SEGUNDA FASE.CORREDERA MEDIDA DISCIPLINARIA? NO SE, PERO POR ALGO SERA.

Josep Maria ha dit...

Carrera, per nosaltres els pericos sempre lo nostre ha de ser lo millor del mon, i ho hem de defensar. És el que tenim, i ho hem de recolzar.
En cuanto al último comentario, ignoro los motivos pero si el hecho en sí. Y lo que me preocupa és esta propensión a los "problemas" internos que se vienen sucediendo últimamente. No es normal aunque a muchos os lo pueda parecer. Ya ha habido muchos, demasiados me atrevería incluso a decir, casos de este estilo. Espero que todo sea eso, una simple anécdota, puesto que no podemos reducir más el potencial del equipo con salida de más jugadoras significativas del plantel. Y todos los que escuchemos aquella famosa entrevista de Javier de Haro al señor Oscar Aja, éste, afirmó que "ojalá las que se tienen que ir, se vayan", afirmando que habían mas casos como los habidos. Y eso me preocupa y mucho. Más que el potencial en sí del equipo, el cual considero un buen equipo, que aunque no esté a la altura del Rayo, a doble partido puede pasar de todo en una final. PEro la unidad en el vestuario y las relaciones plantilla-técnico son fundamentales. Sé que tiene que haber disciplina y órden en un equipo. LAs jugadoras se han de adaptar al técnico y a sus modos y maneras, pero este también tiene que comprender que es futbol femenino, que el carácter en muchos casos no es igual que chicos y profesionales de élite, y si tiene una mano de hierro, tenga al menos en la otra, un guante de seda para saber llevar bien el grupo y saber recondicir situaciones. No podemos siempre estar a la greña en el femenino. Es una preocupación que tengo. Un presentimiento por todo lo que veo y he visto. Ojalà sea solo eso, y solo tengamos que hablar del aspecto méramente deportivo, y naturalmente exitoso.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M