dimarts, 13 d’abril del 2010

EL TÍTOL DE DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL
PENDENT DE LA DARRERA JORNADA
DEPRÉS D'UN DERBI AMB EMPAT I POLÈMICA

Foto d'arxiu del partit de la primera volta:
L'Espanyol va evitar que el FCB celebrés el títol davant la seva afició. Per que l'alegria sigui complerta, caldrà que el Real Zaragoza doni un cop de mà als espanyolistes diumenge...




FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 1

Tot pendent de la darrera jornada

Espanyol i Barcelona empataren diumenge en el derbi de la Divisió d’Honor Juvenil en un encontre marcat per la polèmica acció en el minut 90 en la que Víctor Álvarez va caure entrat per un defensor barcelonista sense que el col·legiat indiqués res. Els barcelonistes es van avançar en el primer temps però l’Espanyol reaccionar ràpid i empatar mitjançant Chuli, deixant el títol al que passi la darrera jornada en la que el Barcelona depèn de si mateix a Saragossa. L’Espanyol ha de fer millor resultat davant el Cornellà, que el que obtingui el FCB davant el Real Zaragoza.

En el primer temps, el domini va correspondre en major mida als locals tot i que va ser un encontre molt igualat. Als primers cinc minuts intensos dels espanyolistes van succeir una major igualtat per decantar-se la balança en favor dels locals.

Tello ho va provar amb el llançament d’un lliure directe que se li escapa al meta Álex a còrner. La primera clara ocasió va ser pels barcelonistes, quan una centrada de Dalmau per la dreta es rematada per Rochina que li guanya la posició a Mozo, i remata a plaer dins l’àrea petita, sortosament fora. Un cop de Marc Bartra desviat conseqüència d’un desplaçament llarg es a punt de donar un ensurt als espanyolistes.

Dani Nieto recull una pilota rebutjada de punys pel meta Álex Sánchez i deixa anar un xut que colpejant al terra s’enverina i obliga al meta barcelonista a emprar-se a fons per rebutjar a còrner.

Amb tot el domini es local, però el primer gol del partit no arriba de l’atac blaugrana si no d’una pilota malament refusada per Álvaro Vega (era el segon error greu del central espanyolista), que colpeja a la cama de Martí Riverola i aquest se la emporta i deixa anar un autèntic obús que supera per l’escaire dreta a Edgar Badía.

Tres minuts i escaig li durar l’alegria al conjunt local, ja que Pirulo en jugada individual supera a dos adversaris i cedeix molt bé a l’esquerra a Tello qui col·loca una de les seves centrades sempre perilloses després de superar a Ivan Balliu, a l’àrea petita i allà Chuli no perdona i estableix les taules definitives al marcador.

El primer període finalitza amb un xut d’Isaac Cuenca que bloca bé Edgar i la primera jugada polèmica en la que Cristian Tello després de retallar al defensor blaugrana es entrat en falta justament quan la pilota ja estava sortint fora per la línia de porta. Amb un xut d’Espinosa perillós des de la frontal que surt fora, finalitza el primer període.

En el segon temps cal destacar el domini abessagador dels locals entre els minuts 5’ i 10’ en el que entrant per bandes fan que l’Espanyol ho passi veritablement malament. En una d’aquestes jugades, Dalmau centra possant-li a Rochina, però molt bé i expeditiu llançant-se a terra Albert Mozo rebutja anticipant-se al davanter blaugrana. La segona centrada per l’esquerra a càrrec de Cuenca que no arriba per molt poc Rochina en la boca de gol. Altre cop l’extrem dretà Dalmau buscant a Rochina, i Vega ara si molt segur evita la rematada dins l’àrea del davanter local. En aquests moments d’angunies, aquestes s’incrementen quan un molt dolent servei de porta d’Edgar li deixa la bola als peus de Issac Cuenca qui no aprofita el regal xutant per sobre el travesser.

Ramon Guerrero mou banqueta i dona entrada a Alex per Dani Nieto. L’Espanyol es treu l’agobi i disposa d’una gran ocasió quan una centrada per la dreta de Tello es rematada per un davanter espanyolista rebutjant Alex Sánchez i la pilota li cau a Chuli qui a la mitja volta té l’ocasió per posar l’Espanyol per davant, salvant el gol el porter barcelonista.

A partir d’aquests moments el joc es més obert i les anades i tornades marquen el desenvolupament del següents minuts, amb un Espanyol que cada cop anirà dominant més la zona ample del camp.

El Barcelona tindrà una bona ocasió després d’un slalon de Issac Cuenca que cedeix a la seva esquerra a Rochina qui no xuta, se la vol preparar i fa un mal control en una jugada certament molt perillosa.
La rèplica, una internada de Pirulo amb centrada xut i el meta local evita el gol cobrint bé.

Els darrers minuts han estat de domini espanyolista amb un Barcelona esperant el contracop que li donés el títol: Aquest ha tingut lloc mitjançant Rafa Alcántara que en jugada individual s’ha marxat i davant Edgar Badía ha rematat, salvant el meta espanyolista el gol local. L’Espanyol ho ha intentat amb un lliure directe de Caballé però s’ha estavellat a la tanca i una darrera acció de Willy Yemba després d’una paret ha estat culminada amb un xut potent però desviat.

I així s’ha arribat als noranta reglamentaris amb una internada de Tello que guanya línia de fons, centra amb molt de perill i la bola es passeja sense rematador; la jugada segueix, i acaba posteriorment a peus de Víctor Álvarez que supera un defensor s’interna dins l’àrea de càstig i sembla ser (Canal Barça TV només ha ofert una toma i un defensor tapa parcialment la imatge) que és escombrat per un defensor sense que Sánchez Aparicio indiqui res. Un penal que podia valer un títol de lliga i la participació del equip de Guerrero a la Copa de Campions...

En l’afegit, un xut de Rochina fora a l'esquerra d'Edgar, i una centrada molt tancada d’Albert Blázquez que després de rebotar en un defensor se’n va per sobre el travesser molt ajustada.

Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Álex Sánchez, Ivan Balliu, Sergi Gómez, Marc Bartra, Planas, Rosell, Dalmau, Martí, Rochina, Espinosa i Isaac Cuenca.
Substitucions: Rafa Alcántara per Balliu, m. 69; Terrón per Dalmau, m 74, i Jonathan per Espinosa, m 88
.

RCD Espanyol: Edgar; Pere, Víctor Álvarez, Vega, Mozo, Juli, Tello, Caballé, Chuli, Pirulo, i Dani Nieto.
Substitucions: Alex per Dani Nieto, m. 56; Willy per Pirulo, m 81; Blázquez per Pere, m. 89.

Gols: 1-0: Martí , m.31; 1-1; Chuli, m.34.

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, comitè català, delegació del Baix Llobregat. Va amonestar a Caballé, m.60, Martí Riverola, m.63, Juli, m.79 i Álex, m.90.

Incidències: Camp setè de la Ciutat Esportiva Gamper, Sant Joan Despí. Encontre corresponent a la jornada 29ena. del campionat de lliga de Divisió d’Honor Juvenil.




CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, Grup 3r.


.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

71

29

23

2

4

78

26

2

R.C.D. ESPANYOL

70

29

22

4

3

85

25

3

U.D. CORNELLÀ

63

29

19

6

4

47

17

4

REAL ZARAGOZA

51

29

14

9

6

62

29

5

REAL MALLORCA

48

29

14

6

9

42

31

6

GIRONA F.C.

46

29

15

1

13

43

42

7

UD. AT. GRAMANET

43

29

13

4

12

40

42

8

C.D. SAN FRANCISCO

40

29

11

7

11

30

30

9

DAMM C.F.

36

29

10

6

13

42

42

10

U.E. LLEIDA

33

29

8

9

12

32

42

11

C.E. L'HOSPITALET

33

29

9

6

14

41

49

12

C.D. POBLENSE

30

29

9

3

17

29

64

13

STADIUM CASABLANCA

28

29

7

7

15

26

41

14

C.F. TERRASSA

27

29

7

6

16

34

55

15

PENYA ESP. CIUTADELLA

18

29

4

6

19

29

77

16

C.D. FERRIOLENSE

17

29

5

2

22

23

71






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M