dilluns, 12 d’abril del 2010

UN RAYO MILLOR AHIR, COMPLICA LA
PRIMERA PLAÇA A LES PERIQUES I ES POSTULA COM A VIRTUAL FINALISTA


















RCD Espanyol: 2 – Rayo Vallecano: 3

Un Rayo ahir superior, li torna la moneda a l’Espanyol

L’Espanyol Femení no va pogué superar al Rayo Vallecano –que virtualment ja és l’altre finalista al portar-li cinc punts al tercer a falta de dues jornades per cloure la segona fase de la Superlliga – i li torna el cop de la primera volta on les de Oscar Aja van derrotar a domicili al conjunt madrileny. Ahir a Sadrià, van demostrar que res hi ha de clar, ni tan sols la primera posició que l’haurà de lluitar les espanyolistes ja que necessiten un empat i un triomf per garantir-la matemàticament, i ni molt menys ni de lluny, el títol en la posterior eliminatòria que queda totalment obert.

Buscant-li el cantó positiu a aquesta derrota, servirà per que l’excés d’eufòria no s’apoderi de les blanc-i-blaves i li jugui una mala passada en la final. Les madrilenyes han demostrat que tot pot succeir i ni tan sols guanyant allà es pot garantir el triomf ja que elles també estan capacitades per fer-ho aquí. Al menys, això si, les espanyolistes van aconseguir dominar el gol-average fet que els hi permet no tenir que guanyar els dos encontres forçosament.

El primer temps, va ser dominat per les visitants; l’Espanyol no va tenir ni una sola oportunitat per foradar la sempre ben defensada porteria de la meta Alicia. Davant, portant perill per bandes amb Willy o Natàlia i amb l’amenaça permanent d’Adriana Martín. Les dues ocasions de perill en aquest primer període van ser pel conjunt rayista: Un servei de cantonada al dotze, des de la dreta, que es rematat per Natalia i la pilota s’estavella al travesser de la porteria d’una superada Mariajo. La segona d’elles, també a càrrec de la dorsal 7 rayista, Natalia, que acaba amb un xut enverinat que surt fora per poc.

I quan semblava que el primer temps s’exhauriria sense cap altre fet digne de ser mencionat, en el 36’, Ana Romero “Willy” supera la mitja sortida i amb una bona definició fa pujar el primer al marcador. Fins el final del primer temps, tan sols comentar una molt dolenta sortida fora de l’àrea de Mariajo, que sortosament queda en anècdota al no pogué rematar cap jugadora la centrada posterior.

En el segon període semblava que les coses anaven a canviar, més tenint en compte que Vero Boquete, la jugadora ara mateix en un estat de forma impressionant –afegit a la seva qualitat – controla en zona de tres quarts una pilota, avança i deixa anar un autèntic obús que es cola per l’escaire. Aquest gol sembla encoratjar l’equip però va ser un miratge...

Per que en una jugada desgraciada tan sols un minut i escaig posteriorment al gol perico, una indecisió defensiva en una jugada en la que la cobertura espanyolista es troba fora de lloc, es aprofitada per Adriana Martín per marxar-se tota sola i amb la seva qualitat en la definició que ens te acostumats, superar a Mariajo i tornar a establir l’avantatja visitant.

Aquest gol deixa toca l’Espanyol i més en la forma de produir-se i tan sols cinc minuts desprès, el Rayo sentència el partit amb un tercer després que una internada per la dreta d’Adriana sigui rematada la seva centrada a plaer -de cap- tota sola per Natalia de Pablos. Abans d’aquest tercer gol, ja Vanesa Gimbert havia pogut marcar rematant tota sola en el segon pal molt malament en una acció molt clara.

Aja mou banqueta, i primer Joana i després la sueca Fors surten al terreny de joc per intentar solucionar el desgavell en que s’havia convertit l’Espanyol. Míriam serà la primera que xutarà entre els tres pals al minut 26 del segon temps – dada curiosa a tenir en compte -, obligant a lluir-se a Alicia que rebutja a còrner la pilota ajustada al pal dret.

El servei de cantonada s’executa – esquerra de l’atac perico –, i després de varis refusos la bola li cau a Lara Rabal en el segon pal, que tan sols té que acompanyar la pilota (trobant-se això si, en el lloc ideal que ja té mèrit sent la central de l’equip) al fons de la porteria.

Aquest gol dona esperances a l’Espanyol –que torna a tenir el gol-average a favor- però qui gaudirà de l’opció més clara per marcar serà el Rayo Vallecano que després d’una jugada de Jade per l’extrem superant en darrer moment a Chola (havia sortit per Monforte instant abans), li posa en safata de plata a Adriana Martín qui rematant a plaer i molt sobrada davant Mariajo, aquesta salva amb el peu el quart gol visitant.

L’Espanyol ho va intentar en el darrer tram de partit, però tant Chave com Melisa a l’eix de la defensa i la resta de companyes en tasques defensives van ofegar qualsevol reacció espanyolista. A més tampoc la fortuna va estar present quan un tret de Pamela Conti, rebota en la cama d’una defensora, desvia la trajectòria enganyant a Alicia, però en darrera instància la pilota surt fora a poc del pal dret. Era ja temps d’afegit, i el partit estava ja decidit.

Propera estació: Sant Joan Despí. Rival. Un Barcelona que tan sols es juga la honra de posar-li les coses difícils a un Espanyol dins la lògica rivalitat existent. Lloc propici per tornar a la senda dels triomfs després de dues derrotes consecutives. Objectiu: La primera plaça, i encarar satisfactòriament una final a cara o creu, que serà molt més complicada del que molts es pensaven. Només mirar l’alineació del Rayo Vallecano ( i sobre tot la llarga banqueta) així convida pensar-ho. Desenllaç molt obert d'aquesta Superlliga, i de difícil pronòstic.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Kenty, Marta Torrejón, Lara, Sara Monforte; Meseguer, Míriam; Vero, Corredera; Mery, i Pamela Conti.
Substitucions: Joana per Mery, m. 60; Louise Fors per Corredera, m. 60; Chola per Monforte, m. 80; Ane per Lara, m. 84.

Rayo Vallecano: Alicia; Chini, Alexandra, Melisa, Chave; Sandra Vilanova, Burgos; Vanesa, Willy, Natàlia i Adriana.
Substitucions: Keka per Sandra, m. 76; Jade Boho per Alexandra, m. 80; Sonia per Natàlia, m. 83; i Pili per Chini, m. 89.


Àrbitre: Jordi Molina Fernández, del comitè territorial català, delegació de Sabadell. Bé, sense cap tipus de complicacions. Va mostrar cartolines grogues a Sara Monforte, m. 50 i Vero, m. 70 per part local i a Natàlia, m. 39, Vilanova, m. 44, Adriana, m. 78, Vanesa, m. 80, i Jade, m. 84 per part visitant.

Gols: 0-1: Willy, m. 36; 1-1: Vero, m. 49; 1-2: Adriana, m. 50; 1-3: Natàlia, m. 56; 2-3: Lara, m. 71.

Incidències: Partit corresponent a la 12ena. Jornada de la segona fase de la Superlliga Femenina, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià en una matí assolellat i amb temperatura força elevada per l’època de l’any que ens trobem. Tornada d’Adriana Martín a Sadrià, marcant el gol decisiu que va tornar a avançar al conjunt madrileny, instants desprès de l’empat blanc-i-blau. Presència de seguidors del Rayo Vallecano que celebraren el triomf del seu equip.




CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA, Grup "A" (TÍTOL)

.CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL

30

12

10

0

2

35

8

2

RAYO VALLECANO

28

12

9

1

2

35

12

3

ATHLETIC CLUB B.

23

12

7

2

3

21

19

4

ATLÉTICO M. FÉMINAS

18

12

5

3

4

16

15

5

F.C. BARCELONA

17

12

5

2

5

15

18

6

TRANSP. ALCAINE /PRAINSA

9

12

2

3

7

16

26

7

REAL SOCIEDAD

6

12

1

3

8

11

29

8

U.D. LEVANTE

512129729




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M