diumenge, 11 d’abril del 2010

UN ESPANYOL AMB CINQUENA MARXA
ESCLAFA A L'ATLÉTICO DE MADRID (3-0)
















RCD Espanyol: 3 – C. Atlético de Madrid: 0

Com bòlids de Fórmula-1

El RCD Espanyol ha vençut per un contundent 3-0 al conjunt matalasser, sent el primer cop que en partit oficial en el nou estadi aconsegueix vèncer per més de dos gols de diferència i per primer cop després d’aconseguir-lo en el darrer encontre de la passada temporada que va posar punt i final a l’etapa a l’Olímpic.

Aquest triomf combinat amb l’empat de Tenerife i Valladolid, deixa el descens a onze punts a falta de set jornades i per tant es pot considerar que pràcticament el conjunt de Mauricio Pochettino ha aconseguit la permanència de manera virtual.

Un Espanyol que s’ha mostrat lluitador com mai, que ha pressionat des del primer moment davant un Atlético que a mida que han passat els minuts s’ha anat ressentint d’haver tingut un complicat partit entre setmana, en un segon temps en el que l’Espanyol ha completat els millors segons quaranta cinc minuts de tota la temporada.

Els blanc i blaus, amb un Baena en la medul•lar que ha mossegat com pocs i ha donat circulació al joc espanyolista, aprofitant la velocitat dels Callejón, Marqués, i tan sols li ha faltat en el primer temps la fortuna de cara al golejador Osvaldo.

Els primers minuts ja han mostrat el que seria l’encontre: Un ritme frenètic, amb anades i tornades; a una internada de Marqués, la rèplica matalassera amb Valera que no pot rematar en el segon pal junt a Forlán en una centrada enverinada des de l’esquerra de l’atac visitant. De nou Valera marxant-se de Didac, la posa per que remati malament Forlán als nou minuts. Marqués ho prova en la frontal buscant forat, però De Gea rebutja l’esfèrica.

Les primeres grans oportunitats

Una passada molt bona de Luis García en profunditat a Osvaldo, i l’italo-argentí no massa afortunat remata tot sol però el meta matalasser treu amb la cama la pilota. Luis García no arriba per ben poc dins l’àrea, a una centrada molt bona de Chica. Als 23’, una jugada per banda esquerra en la que Marqués molt individualista es desfà inclòs de la seva pròpia ombra, centra al mig de l’àrea i Osvaldo xuta i salva el gol el meta visitant amb una gran intervenció.

En el 24, s’ha demanat penal, per falta a Osvaldo dins l’àrea de càstig matalassera, però l’àrbitre no ha indicat res... Penals als pericos? No gràcies, les ordres son les ordres ...

De tant en tant, l’Atlético deixava anar algun contracop arribant amb perill per bandes, com una centrada des de l’esquerra del seu atac, que Víctor Ruiz molt oportú s’ha avançat quan ja es trobava amb la canya a punt, Forlán. La darrera jugada de perill espanyolista, ha estat una passada llarga de Marqués per Osvaldo que ha fet un molt bon control però la seva definició ha estat molt dolenta xutant molt alt.

En els darrers minuts del primer temps, l’Espanyol ha pecat d’excessiva imprecisió, errades que han complicat la vida en més d’una ocasió, però s’ha pogut arribar al descans amb l’empat inicial i amb un bon expedient en quant a joc i esperit de lluita.

Gol de Víctor Ruiz i comença el festival perico

Als dos minuts de la represa, l’Espanyol s’ha avançat en el marcador quan una jugada de Callejón per banda dreta ha estat centrada i Luis no ha pogut rematar dins l’àrea petita d'esquenes, i finalment Víctor Ruiz ha acabat d’endinsar la pilota dins la porteria des del terra, després del suspens hagut.

Cornellà-El Prat era un crit d’unió entorn a l’equip, a i bullia com una olla a pressió davant un Atlético que encara que ho intentava no podia frenar l’ímpetu d’un Espanyol que havia sortit amb Verdú per Marqués en aquest segon període reforçant encara més la sortida de pilota al contracop de manera més fluida (Marqués pot trencar les defenses, però abusa massa del regat, una i altre vegada)...

Un quart d’hora brillant dels pericos –tot anticipació, lluita, i pressió sortint al contracop – ha deixat pas a una estona en la que els matalassers (amb la sortida del Kun) han controlat més el joc en el mig del camp davant un Espanyol que ha anat reculant però tenint cada cop molt més espais per sortir al contraatac.

Així una mitja volta de Forlán s’ha marxat molt alt. Als disset minuts del segon temps, Callejón fa un barret al seu marcador, i aquest amb el braç el desequilibra lleugerament. Potser l’exageració de la caiguda ha fet que Ayza Gámez no assenyalés res punible... Ai, que no me’n recordava... que ho tenen prohibit en el comitè!...

Ayza s’ha endut una bona pilotada en el minut 19 del segon temps, i a jutjar per la seva posterior actuació, sembla li hagi aclarit les idees... Al menys ha passat més desapercebut tret de la jugada de l’expulsió del matalasser Ujfalusi en la recta final del matx.

La sentència, porta la marca i signatura “Osvaldo”

Passada en profunditat de Verdú per la lateral dreta de l’àrea a Callejón, el de Motril deixa enrera al seu marcador i col•loca una centrada perfecta al cap d’un Osvaldo que amb la bona astrugància que li ha portat canviar-se les botes al descans – les duia grogues “fosforito” i en el segon temps blanques -. No ha perdonat i de precís cop de cap ha batut De Gea, augmentant l’avantatge espanyolista a dos gols.

Pochettino ha donat entrada a Forlín ocupant el lloc de Moisés en la medul•lar. Davant un Atlético molt avançat, l’Espanyol s’ha sentit còmode sortint al contracop i ha estat a punt d’aprofitar-ne algun: Un iniciat des de Kameni, amb passada de Verdú i xut dolent de Callejón, o una centrada de Chica que no arriba Luis per molt poc.

En els darrers dotze minuts, l’Atlético ha cremat les naus donant entrada a Raul García i a Salvio i s’ha llençat a l’atac per al menys reduir diferències i posar-li emoció al partit. Ha gaudit de dues ocasions (un xut al 31’ desviat) i la més clara, una u contra u de Kun Agüero davant Kameni, resolt formidablement pel camerunès que ha tret una mà salvadora, aixecant els càntics de la grada en el seu honor. Tot sigui per arribar un partit al final sense patir...
Tampoc al 83’ l’Atletico ha sabut culminar una jugada en la que Didac no ha pogut evitar la centrada de l’extrem matalasser.

En el tram final, expulsió rigorosa de Ujfalusi (tot i que ha estat molt forta l’entrada) , provocació d’Osvaldo de la cinquena targeta demorant de manera escandalosa un servei de banda, i aconseguint-la (podrà jugar el derbi, per intentar aconseguir el que altres amb pressupostos galàctics i escandalosos no han sabut assolir) i el golejador espanyolista, que es substituït per Ivan Alonso, davant l'entusiasme de la grada.

En l’afegit, la primera pilota que toca l’uruguaià, i remata llençant-se a terra una centrada des de l’esquerra, pilota que colpeja al pal esquer i el propi Ivan Alonso es fa amb la pilota i aquest cop a plaer marca el tercer davant el deliri d’una entregada afició que ha vibrat en el nou estadi durant els noranta minuts, i ha preparat en quant a animació el que serà el proper encontre davant el líder de la lliga.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (8), Chica (8), Didac Vila (7), Nico Pareja (8), Víctor Ruiz (9), Moisés (7), Baena (8), Marqués (6), Callejón (9), Luis García (7), i Osvaldo (8).
Substitucions: Verdú (8) per Marqués, m. 46; Forlín (7) per Moisés, m. 69; Ivan Alonso (s.q.) per Osvaldo, m. 92.

C. Atlético de Madrid: De Gea, Valera, Antonio López, Juanito, Ujfalusi, Álvaro Dominguez, Tiago, Jurado, Assumpçao, Reyes, i Forlán.
Substitucions: Kun Agüero per Valera, m. 55; Raul García i Salvio per Assumpçao i Reyes, respectivament, m. 75.

Àrbitre: Miguel Ángel Aiza Gámez. Molt malament. Altre arbitratge per la col•lecció de despropòsits. Ha mostrat cartolines grogues a Chica, m. 42, Juanito, m. 74, Tiago, m. 80, Osvaldo, m. 88 i Salvio, m. 90. Ha expulsat amb vermella directa a Ujfalusi, m. 84.

Gols: 1-0: Víctor Ruiz, m. 47; 2-0: Osvaldo, m.68; 3-0: Ivan Alonso, m. 92.

Incidències: 32.640 espectadors han gaudit a l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat, d’un triomf per 3-0 davant l’Atlético de Madrid, en encontre corresponent a la 31ena. jornada del Campionat Nacional de Lliga a Primera Divisió, en una tarda assolellada i temperatura primaveral.

Al descans, el pilot de F-1, Jaime Alguesuari ha sortit amb un monoplaça de Fórmula 1, i s’ha dirigit als espectadors finalitzant amb un “Visca l’Espanyol”, en el marc de l’acord recentment signat entre el RCDE i el Circuit de Catalunya.



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

80

31

25

5

1

77

19

2

REAL MADRID C.F.

77

31

25

2

4

83

28

3

VALENCIA C.F.

56

31

16

8

7

50

35

4

SEVILLA F.C.

51

31

15

6

10

45

36

5

REAL MALLORCA

51

31

15

6

10

49

36

6

ATHLETIC CLUB

48

31

14

6

11

45

42

7

VILLARREAL C.F.

46

31

13

7

11

46

41

8

GETAFE C.F.

44

31

13

5

13

43

40

9

R. C. DEPORTIVO

43

31

12

7

12

33

39

10

ATLÉTICO DE MADRID

40

31

11

7

13

47

48

11

REAL SPORTING

37

31

9

10

12

33

39

12

At. OSASUNA

37

31

10

7

14

28

35

13

U.D. ALMERÍA

37

31

9

10

12

33

43

14

R.C.D. ESPANYOL

37

31

9

10

12

25

37

15

REAL RÁCING CLUB

32

31

7

11

13

31

45

16

REAL ZARAGOZA

32

31

8

8

15

37

55

17

MÁLAGA C.F.

31

31

7

10

14

35

40

18

C.D. TENERIFE

26

31

6

8

17

29

61

19

REAL VALLADOLID

25

31

4

13

14

30

53

20

XEREZ C. D.

23

31

5

8

18

26

53


1 comentari:

Anònim ha dit...

HOlA AMICS-GUES:
HEM VIST A L'ESPANYOL QUE ES MEREIX ESTAR A LA CHANMPIONS, HA GUANYAT JUSTAMENT AL ATL MADRID GOLEJANT-LO , AMB MEREIXEMENT I JUSTÍCIA.
ADÉU.JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M