dilluns, 12 d’abril del 2010

PRESENTACIÓ AL MÀXIM NIVELL
DEL CÒMIC DE LA HISTORIA DEL RCDE


















(Zona Presidencial del Nou Estadi del RCD Espanyol, Cornellà: Josep Maria)

Aquest vespre a la zona presidencial del Nou Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat, ha tingut lloc la presentació oficial del nou còmic sobre la historia del RCD Espanyol.

L’acte ha comptat amb la presència del President del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre i bona part dels membres del seu consell d’administració i alts executius de l'entitat espanyolista.

També han assistit els membres de la Junta Directiva de la FCPE del RCDE encapçalada per Alberto Ariza, membres de l’Agrupació de Veterans del RCDE, il•lustres noms com N’Kono, Marañón, el conseller Molinos, Toni Jiménez, Eloi Pérez, Xavi Escaig, penyístes i socis del RCD Espanyol, així com una gran representació dels mitjans de comunicació catalans esportius. Tampoc han faltat membres del primer planter del RCDE (el tècnic Mauricio Pochettino i el capità del primer equip, Ivan de la Peña), així com del seu equip femení (Míriam la capitana acompanyada de Lara Rabal i de Vero). Un dels presents, Juan Segura Palomares, autor de llibres dedicats a la historiografia del RCD Espanyol, tampoc ha faltat a la cita.

La presentació ha estat conduïda per Xavi Gimènez, i s’ha iniciat amb unes paraules del conseller de l’àrea d’expansió, August Newton. Les persones implicades en el llibre, s’han anat dirigint als presents: En primer lloc, Nacho Julià qui ha destacat la importància d’aquest llibre per que les generacions de nens que viuen sotmesos a “aquesta dictadura” que hi ha a Catalunya puguin conèixer la història del RCDE i sàpiguen que darrera d’aquests colors i d’aquest escut hi ha un sentiment i una historia de moltes persones que prèviament van contribuir en la tasca de supervivència de l’entitat. S’ha referit al dur que significa ser perico en moments com el present per tot el que ja podeu imaginar, estant sempre en minoria ... Ha manifestat que la seva actuació ha estat implicar al club en aquest projecte, involucrar-lo i que participés en aquesta idea. Ha manifestat que “més que un llibre per comprar... és per regalar”.

Posteriorment Lluis Recasens “L’Avi”, autor dels còmics, de les il•lustracions que serveixen per guiar-nos per les pàgines del llibre a través de la historia del RCDE ha pres la paraula. Tot i que a vegades equivocadament es pugui considerar que un còmic no té el valor d’un llibre, aquest cas té un valor molt important al mostrar-nos en les seves vinyetes la historia del nostre club, ha dit Recasens. També ha tret importància a la seva feina, ja que segons “L’Avi”, ell tan sols ha dibuixat les vinyetes, i la gran tasca ha estat condensar l’atapeïda historia blanc-i-blava en menys de cinquanta pàgines...

Finalment, Sergio Fidalgo ha agraït a quantes persones han col•laborat des de Jordi Puyaltó (com assessor historiogràfic) fins les darreres persones que han intervengut. Després de la oficialitat de la presentació, i del protocol, les xerrades dels presents, les fotografies i autògrafs pels socis i sobre tot pels més petits, un refrigeri, i unes dedicatòries de Fidalgo i Recasens als que han adquirit el llibre-tebeo.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M