dijous, 15 d’abril del 2010

POCHETTINO ALINEA UN EQUIP AMB MOLTS SUPLENTS
QUE ES DEIXA REMUNTAR AMB DOS PENALS

ALTRE EMPAT DEL ESPANYOL B A SADRIA (0-0), QUE ACOSTA CADA DIA MÉS LA PROMOCIÓ AL FILIAL ESPANYOLISTA. EL PREBENJAMÍN GUANYA A LA GRAMANET (7-0) REMUNTA L'ADVERS 3-0 DE LA PRIMERA VOLTA, I HO TE TOT A FAVOR PER FER-SE AMB EL TÍTOL.

Racing de Santander: 3 – RCD Espanyol: 1


Roncaglia, nefast

Un equip farcit de suplents es deixa remuntar als Camps del Sardinero després que Mauricio Pochettino hagi apostat per reservar jugadors pel partit de dissabte. Ja dèiem l’altre dia que nosaltres no tenim per que tenir l’obligació de solucionar els problemes dels demés. Si el Madrid ha perdut la lliga ell solet, és el seu problema. Nosaltres tenim que enllestir la permanència i quant abans millor per evitar sorpreses desagradables com li va succeir al Betis la temporada passada. I fer-ho com tenia que ser: Sortint els millors a Santander i guanyant davant un feble conjunt del pitjor que hem vist en aquesta lliga com a local que s’hagi enfrontat a l’Espanyol. Si després, es pot guanyar al FC Barcelona, millor que millor. A ningú li amarga un dolç. Però nostre guerra és aconseguir esvair les darreres possibilitats de descens que hi hagin per remotes que aquestes siguin.

Avui, Pochettino, ha alineat a jugadors que habitualment no juguen de titulars. A tornat a la titularitat a un David García que feia bastants encontres que no ho feia. A un Coro molt apagat i en baixa forma. I ha alineat a un Roncaglia protagonista negatiu del partit al cometre un penal de jutjat de guàrdia que ha suposat l’empat a un i el començament del desastre. També en el segon penal el jugador argentí ha estat responsable al deixar-se marxar al jugador del Racing. El fet de tenir una targeta groga, encara agreujava més la seva situació i feia lògic que el canvi es produís el més aviat possible. Però el tècnic, no ho ha cregut així.

I això que l’encontre s’ha posat molt coll avall ja que l’Espanyol que havia tingut una ocasió amb un xut de Verdú als tres minuts de partit (Coltorti ha tret a còrner en una bona intervenció), s’ha avançat al minut 33 amb un gran gol d’Iván Alonso que a fet un molt bon control i girant-se ha deixat anar un xut col•locat pel pal curt.

Però davant un Rácing que no havia donat senyals de vida en tot el primer temps (solament un rebuig de punys de Kameni mort a la frontal que Colsa ha xutat per sobre el travesser), l’Espanyol semblava no passaria cap tipus de problemes per mantenir el resultat.

Però uns minuts després ha succeït la jugada en la que Roncaglia ha entrat (com és habitual amb ell, a veure si Pochettino se n’assabenta ja d’una vegada per totes) i ha comès un clar penal i cartolina groga. El Rácing no ha perdonat i ha establert l’empat i el que és pitjor amb el central argentí amb una cartolina groga, sense que el tècnic espanyolista mogués fitxa en aquest sentit.

Abans del descans Ivan Alonso ha tingut la millor ocasió d’aquest primer temps al envair davant Coltorti una vaselina que s’ha marxat per sobre el travesser.

El segon penal...decideix l'encontre


Minut 47: Roncaglia es superat per Munitis, entra dins l’àrea i Kameni es veu obligat a sortir a la desesperada fent caure (augmentada la caiguda per el clàssic teatre d’aquest jugador ja demostrat amb la seva dilatada carrera esportiva). A sobre, Carlos Kameni es expulsat amb vermella directa, l’Espanyol es quedava amb deu homes i serà baixa precisament dissabte. El penal el transforma de nou Tchité (quins dos regals li han donat a aquest home!) enganyant a un Cristian Álvarez que ha sortit per Moisés (potser tocat o per les molèsties que va arrossegant, si no, no entenem el canvi)...

Roncaglia també s’ha jugat la segona cartolina en una acció en el mig del camp en que ha tornat a entrar si no amb duresa si amb aparatositat com és en ell habitual tot i tenir una cartolina.
El Racing que ha gaudit d’una ocasió amb un xut de Colsa llepant el traveser en el 58, ha desaparegut del camp tot i jugar amb superioritat numèrica després que Pochettino col•loqués a Callejón i Ben Sahar en el camp en comptes d’un apagat Luis García i un nul, inexistent Coro.

Millor amb deu, des de la sortida de Callejón

L’Espanyol ha passat a dominar el partit davant els crits de desaprovació de l’afició local que no les tenia totes amb ells mateixos. Un centre xut molt tancat aturat pel meta local, un llançament de Ben Sahar buscant l’escaire o una rosca de Callejón que acaba a còrner en la millor ocasió del segon temps dels espanyolistes, han estat algunes de les ocasions d’aquesta fase del partit.

El Racing a la contra, des de la sortida al camp de Oscar Serrano, ha intentat deixar sentenciat l’encontre i amb una escapada del extrem per l’esquerra ha estat a punt d’aconseguir-lo amb un xut sense gaire angle creuat que s’ha marxat per molt poc fora pel pal contrari, o altre internada que ha acabat amb una rematada en la que Cristian Álvarez ha cobert bé al primer pal tapant el forat.

L’Espanyol en els darrers minuts ha disposat d’una ocasió en la centrada de Callejón en el llançament de falta des de la banda dreta que Forlín ha rematat de cap, alt, i anteriorment un xut de Verdú després d’una bona jugada de Callejon.

Quan l’equip estava bolcat a l’atac més amb el cor que amb el cap, el Racing ha establert el resultat definitiu en una contra finalitzada per Arana que ha superat a Cristian per la seva dreta de xut creuat.

El mal ja està fet... Ara toca derbi, i a donar-lo tot per aconseguir el miracle

Ara, el derbi... Ja no queda altre historia que mirar endavant i esperem que els homes apercebuts amb quatre cartolines no la vegin davant els barcelonistes (cosa fart difícil d’evitar en homes de xoc com Baena, Víctor o Pareja) i ens quedem en quadre per anar a Almería, on torna a ser nostre guerra particular. Tampoc s’entén per que Baena no va forçar la cartolina si no havia de jugar avui... (i plou sobre mullat ja que el dia que li van perdonar una cartolina i era la cinquena tampoc va acabant jugant ni un minut...) o Víctor Ruiz... I un cop més s’ha demostrat que certs jugadors son imprescindibles i es noten quan no juguen... encara que no siguin els que la Direcció Esportiva va pensar quan va planificar el planter per aquesta temporada si no tot el contrari...



Fitxa Tècnica:
Rácing Club de Santander: Coltorti, Oriol, Cristian, Tchite, Colsa, Munitis, Pinillos, Arana, Torrejón, Pape, i Toni Moral.
Substitucions: Lacen per Munitis, m. 52; Oscar Serrano, m. 68; I. Bolado per Tchite, m. 79.

RCD Espanyol: Kameni (4), Chica (6), Nico Pareja (6), Roncaglia (1), David García (4), Moisés (6), Forlín (5), Verdú (5), Coro (3), Luis García (4), i Ivan Alonso (6).
Substitucions: Cristian Álvarez (5) per Moisés, Ben Sahar (4) per Coro, m. 68; Callejón (7) per Luis García, m. 68.

Àrbitre: David Fernández Borbalán, del comitè territorial andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Colsa, m 9, Pinillos, m 71, i Cristian, m 89 per part local, i a David García, m. 23, Roncaglia, m. 36, Forlín, m. 50 per part visitant. Ha expulsat amb vermella directa a Kameni, m 46.

Gols: 0-1: Ivan Alonso, m. 32; 1-1: Tchité, (pen) m. 36; 2-1: Tchité (pen.) m.50; 3-1: Arana, m. 86.

Incidències: Campos de Sport de El Sardinero. Jornada 32ena jornada del Campionat Nacional de Lliga a 1a. Divisió. Abans del partit, s’ha guardat un minut de silenci en memòria del periodista i locutor radiofònic, Juan Manuel Gozalo.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M