diumenge, 13 de juny del 2010

EN SIS MINUTS, EL MADRID REMUNTA I SENTÈNCIA (3-4)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – Real Madrid CF: 4

S’enfonsen en el segon temps...

Entre l’actuació d’aquest col•legiat aragonès i el desencert dels espanyolistes a l’hora de perdre pilotes clares en una fase del partit en que el R. Madrid va donar-li la volta al marcador, condemnaren als espanyolistes a perdre un encontre en el que els blancs no van ser mereixedors de marcar quatre gols, però que els hi deixa l’eliminatòria clarament favorable cara a ficar-se a la final d’Almuñecar.

El Madrid doble campió de lliga i de la Copa de Campions, va dominar el partit en els primers minuts del partit i inclòs va gaudir d’un parell d’ocasions clares, com un xut per sobre el travesser al minut 9, i la jugada més clara, un remat de Plano al travesser de la porteria d’Edgar, al minut 12.

La primera internada espanyolista a càrrec de Dani Nieto, acabar amb un centre molt tancat, fàcil per Pacheco. Víctor Álvarez, el jugador destacat en aquest primer temps, s’interna per l’esquerra (ahir va jugar per davant del lateral), es marxa de dos defensors però no precisa la seva centrada que no troba rematador.

Gol de Víctor Álvarez; errada greu de Pacheco
Era el minut 24 de joc, quan Víctor Álvarez deixa anar un fort xut des de fora de l’àrea bastant centrat. Sembla que blocarà el meta Pacheco, però no es així. Al porter blanc se li escapa clamorosament la pilota i aquesta supera en més d’un pam la línia de meta, i el col•legiat dona validesa al gol.

Però el Madrid reacciona i dona el primer avís mitjançant Alex que xuta per sobre el travesser. Llavors, s’erigeix en protagonista principal del partit el senyor Martínez Turon, qui assenyala un discutit penal en una entrada de Vega al davanter centre Morata, en la lateral dreta de l’àrea de càstig, vorejant-la (per fora o per dintre, aquí la qüestió).
Sarabia no perdona i empata el partit amb un xut col•locat i ben ajustat a l‘esquerra.

D'un hipotètic 1-2 al 2-1
L’Espanyol molt espès en defensa, en una penetració de Sarabia recupera la pilota dins l’àrea però Mozó en curt per Pau, i aquest passa a Pere que arriba tard i escombra a l’extrem madridista, convertint-se una jugada totalment sense perill en la segona pena màxima que aquest cop llença el dorsal 8 Alex, atura rebutjant Edgar Badía i la segona rematada del jugador blanc (ahir de negre) surt fora a l‘esquerra del meta espanyolista.

Aquesta errada en el llançament dona vida als espanyolistes, i abans d’anar-se’n als vestidors, en el llançament d’un servei de cantonada per banda dreta, en el segon pal Víctor Álvarez remata a plaer de cap i marca el gol que dona avantatge de nou als blanc-i-blaus i permet somniar.

En el segon temps, tres canvis per part blanc-i-blava i un xut de Dani Nieto per sobre el travesser. I en el minut 14 de la represa, Alex cau dins l’àrea quan va a rematar una centrada per la dreta, davant l’entrada del defensor madridista. Aquí, no indica res el col•legiat quan podia haver estat la jugada clau del partit.

S’enfonsa l’Espanyol
En sis minuts el Real Madrid aconseguirà remuntar el 2-1 i col•locar en el marcador un 2-4 gairebé definitiu en la sort de l’eliminatòria.
Primer, amb un gran xut de Plano en la frontal després d’haver rebut de Lucas. Posteriorment en una pèrdua de pilota en defensa molt greu, Lucas se’n va tot sol posant la directa cap a barraca, i davant mateix d’Edgar Badia totalment venut, li creua la bola lluny del seu abast. I el quart, en altre pèrdua de pilota en línia de mitjos, contracop de Lucas que cedeix en safata de plata a Morata per que anoti el darrer gol visitant.

L’àrbitre assenyalarà penal per empenta a Dani Nieto dins l’àrea i Marc Caballé executarà perfectament la pena màxima, escurçant diferències i establint el que seria resultat definitiu a falta de dotze minuts pel final del partit.
Els espanyolistes tan sols gaudiran de dues aproximacions en el tram final del partit: Una, abans del penal que significar el 3-4, amb una centrada de Caballé que Alex per poc no arriba al remat i en els darrers instants, una pilota en profunditat per Dani Nieto que per molt poc arriba primer el porter madridista llençant-se a terra i fent-se amb l’esfèrica.

Difícil papereta pels espanyolistes en Valdebebas per pogué passar a la final. Hauran els de Pepín Cabezas, de guanyar per més d’un gol de diferència, missió fart complicada tractant-se a més del rival que es tracta i més tenint en compta que si l’arbitratge a Sadrià ha sigut com ha sigut, por fa pensar com serà a terres madrilenyes.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar Badía, Pere, Ángel, Álvaro Vega, Mozó, Juli, Pau, Caballé, Chuli, Dani Nieto, i Víctor Álvarez.
Substitucions: Albert Blázquez per Pau i Alex per Chuli, m.46 respectivament; Pirulo per Víctor Álvarez, m. 56; Gabi per Pere, m. 72.

Real Madrid: Pacheco, Carvajal, Capote, Molero, Boto, A. López, Lucas, Alex, Morata, O. Plano, i Sarabia.
Substitucions: Sol per Plano, m. 72; Expósito per Lucas, m. 81; Sobrino per Sarabia, m. 81; Kamal per Morata, m. 81.

Àrbitre: Carlos Martínez Turón, del comitè territorial aragonès. Tenia clar a que havia vingut... De xiulet fàcil en les entrades dels jugadors espanyolistes, va deixar sense sancionar un penal en favor dels espanyolistes amb 2-1 en el marcador; abans no havia tingut cap escrúpol en assenyalar-ne dos en favor dels blancs. Va mostrar cartolines grogues a Molero, m. 41, Mozó, m. 46, Alex, m. 50, A. López, m. 64, i vermella al tècnic espanyolista Pepín Cabezas, m.85 i cartolina a Pirulo, m. 90 en una acció en la que l’espanyolista va perdre els nervis i donar lloc a una picabaralla que no va acabar passant a majors.

Gols: 1-0: Víctor Álvarez, m. 24; 1-1: Sarabia, (pen.), m 29; 2-1: Víctor Álvarez, m. 42; 2-2: Plano, m. 65; 2-3: Lucas, m. 68; 2-4: Morata, m. 71; 3-4: Caballé (pen.), m.78.

Incidències: Partit d’anada de Semifinals de la Copa del Rei de Juvenils. Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Bona entrada. Tarda força calorosa, amb temperatures pràcticament estiuenques. El President del RCD Espanyol Daniel Sánchez Llibre, en la llotja haurà comprovat “in situ” altre cop, les actuacions arbitrals que el nostre club pateix ja de manera reincident i sistemàtica.