L'INFANTIL VA CAURE CONTUNDENTMENT (4-0)

FC Barcelona: 4 – RCD Espanyol Infantil “A”: 0

(Estadi Mpal. de les Comes, Igualada, L’Anoia: Josep Maria)

L’Infantil va aguantar fins el primer gol
L’Espanyol Infantil no va pogué fer-se amb el Campionat de Catalunya de la seva categoria en caure contundentment davant el vigent campió de lliga i de Catalunya, per un contundent 4-0, resultat que diu ben a les clares la superioritat total dels barcelonistes.
Els pericos van aguantar bastant bé els primers vint-i-quatre minuts però amb el gol culer es van venir avall al tenir-se que obrir, i el conjunt blaugrana va imposar la seva millor qualitat tècnica i sobre tot física dels seus jugadors d’origen africà (quatre de titulars i dos més de refresc...)

No era fàcil aventurar un resultat com el que es va produir, quan en el primer quart d’hora, l’Espanyol era qui havia tingut les dues ocasions més clares del primer temps (i úniques dels blanc-i-blaus en tot el partit). Al m.10’, Lauren té el gol en les seves botes al trobar-se sol davant el meta barcelonista però no sap superar la seva sortida i aquest guanya el mà a mà amb el davanter espanyolista. Però es que posteriorment, un servei de falta llunyà en banda esquerra de l’atac perico, executat per Patrick, acabarà estavellant-se al travesser sense que Bochi pogués fer-se amb el refús dins l’àrea petita per molt poc.

Fins aquest moment el Barça tant sols havia disposat d’un llançament de lliure directe que David Pedro havia blocat ben situat sense cap tipus de problemes.
Però el joc va començar a canviar i passat l’equador del primer temps, el FC Barcelona intensificà el seu domini i començar a portar de bòlid a la cobertura espanyolista incapaç de pogué frenar les incursions de Mamadou.

El partit s’acaba quan en el 24’ una jugada per banda esquerra del atac culer, acaba amb una centrada molt tancada que no pot rebutjar en condicions David Pedro, i la bola cau passada a la zona del segon pal, on Adama Traoré retalla al defensor espanyolista i marca de xut creuat.

És el principi del final. Fran Álvarez en un llançament de falta per sobre el travesser de la porteria espanyolista, i posteriorment en altre acció de molt perill, Mamadou amb tot a favor rematant de cap fora per sobre el travesser, tenen l’opció de deixar el partit resolt.

Això ho aconsegueix Mamadou, en el m.34, just un minut i escaig abans d’anar-se’n als vestidors. El davanter camerunès retalla a Maxi, sobre la mateixa línia de fons, i en un pam de terreny s’obre lo suficient com per marcar de xut creuat amb el poc angle que disposava.

Amb aquest cop fort, l’Infantil espanyolista en prou feines va existir en el segon temps. Tot i la sortida de Mula en la represa, passant a ocupar Bochi l’extrem dret, el conjunt de Jacint Magrinyà (que s’acomiadava com a entrenador del RCD Espanyol després d’una llarga etapa com a tècnic del futbol base), no va lligar cap jugada d’atac i en cap moment la línia medul•lar va pogué imposar-se a la del FCB tot i tenir ja el marcador el resolt el conjunt barcelonista.

Els culers van fer el tercer al minut 51, després que Lionel Enguene rebés en profunditat i retallés la sortida del porter espanyolista i marqués a porta buida. Anteriorment en un llançament de cantonada, la pilota ja s’havia passejat perillosament i només la deessa fortuna va evitar el remat de qualsevol dels jugadors barcelonistes de gran alçada i envergadura física.

Encara va gaudir el conjunt culer d’una gran ocasió en una rematada que després d’un rebot, acaba colpejant al travesser de la porteria espanyolista. El primer xut espanyolista en el segon temps, a càrrec de Patrick a la mitja hora de joc, des de la frontal i desviat, ho diu pràcticament tot.

En els darrers instants del encontre, el Barcelona va fer el quart després d’una internada per la lateral dreta de l’àrea i xut creuat de Lionel Enguene.

RCD Espanyol: David Pedro, Genís, Lluis, Maxi, Samper, Torito, Lauren, Patrick, Bochi, Albert i Moha.
Substitucions: Mula per Lauren, m. 36; Alfredo i Fernando per Samper i Albert respectivament, m. 54; per Maxi, m. Esteban. Altres suplents: Pol (ps), Agustí i Marc Roca.

FC Barcelona: Andreu Cases, Dani Segura, Blanco, Xavi Quintilla, Fran Álvarez, Wilfrid, Adama, Lionel Enguene, Mamadou, Alex Corredera i Ramon Saavedra.
Suplents: Sergi Palencia, Marc Vito, Ivan Rodríguez, Masta Seck, Amadou Idrissa, Tony, i Juanma.

Àrbitre: Francesc Galán Baró, comitè territorial català, delegació del Bages. No va efectuar tant bon arbitratge com el seu company de l’anterior final d’alevins, però no va influir per res en el resultat del partit. Va mostrar cartolines grogues als espanyolistes Patrick, m. 43, i Alfredo, m. 62, mentre que per part blaugrana a Lionel Enguene en el minut 43.

Gols: 1-0: Adama, m. 24; 2-0: Mamadou, m. 34; 3-0: Lionel, m. 50; 4-0: Lionel, m. 69.

Incidències: Estadi Mpal. de Les Comes, Igualada. Final del Campionat de Catalunya Infantil. Temps assolellat amb alguns núvols. Força calor al jugar-se a les hores centrals del dia. L’encontre va començar amb 35 minuts de retràs sobre l’horari previst (13:00 hores) degut al retràs que es va anar acumulant amb les anteriors finals (aleví amb penals, i la de cadets entre FCB i Cornellà).