VIII MEMORIAL GLÒRIA SOLÀ I FUSTÉ, (1er. part)

8è Memorial Glòria Solà i Fusté.

1er encontre:

RCD Espanyol: 5 – Girona FC: 0

El RCD Espanyol es va imposar en el primer encontre de 40 minuts de duració al conjunt gironí de Primera Nacional per un clar 5-0, golejada cimentada amb un gol ràpid als dos minuts de joc.

El conjunt espanyolista sense vuit titulars (Mariajo, Kenty, Marta Torrejón, Míriam, Meseguer, Vero, Pamela Conti i Mery) i amb la novetat de Berta (ex Vic) a la porteria, va sortir a enllestir la feina des d’un primer moment donada la diferència abismal de qualitat tècnica entre ambdós conjunts.

Així, al minut dos, una jugada de Marta Corredera acaba amb una passada a Laura Carriba que supera la mitja sortida de la portera amb una vaselina. La pròpia Corredera va portar perill en un parell d’accions per banda dreta arribant a línia de fons, però en darrer instant la seva passada no va arribar al seu destí.
L’Espanyol va estar a punt de marcar amb un llançament de cantonada que rematar Lara entrant amb força, de cap, per sobre el travesser.

Les blanc-i-blaves van sentenciar el partit quan Sara Mérida va xutar i en semi errada de la portera visitant que no va acabar blocant, l’esfèrica va acabar introduint-se a la seva porteria pel cantó dret.

L’Espanyol va gaudir d’infinitat d’ocasions molt clares: Per exemple, una centrada de la jove Alexia que va controlar Yañez passant a Carriba en profunditat que tota sola va acabar xutant al cos de la portera que li va taponar bé l’angle de xut. També Marta Corredera amb tot a favor remata fora. Més punteria va tenir Sara Mérida al llançament d’un lliure directe a un metre del vèrtex esquer de l’àrea de càstig, però aquest cop la intervenció d’Ari, enviant a còrner evitar el tercer gol perico. De nou altre cop en una paret entre Corredera i Yañez, conclou la jugada amb un remat en l’u contra u de Corredera davant Ari, al cos de la portera gironina.

Oscar Aja va moure banqueta, i va donar entrada progressivament a Brenda, Sara Monforte, i dues noies del Juvenil – Cadet Femení com son Núria i Alba Pomares que van ratllar a gran nivell.

L’exterior del Juvenil Cadet, Alba, rep en profunditat d’Elena Fernández, i ho intenta per banda dreta i la seva centrada es rematada per la seva companya d’equip Núria alt.

L’única ocasió del conjunt gironí, arriba als 26 minuts de joc amb un xut desviat a la dreta de la portera Berta. Però no passaria per ser més que una jugada totalment aïllada i de nou les espanyolistes intentarien incrementar el resultat cara al gol-average posterior.
Una preciosa jugada en la que Monforte passa en profunditat a Núria, aquesta retalla, perd angle per rematar però passa molt ve veient la posició d’ Alba totalment sola a la seva dreta, però l’extrem de la pedrera espanyolista remata també al cos de la portera gironina, la millor sense cap tipus de dubta del conjunt visitant, malgrat els cinc gols encaixats.

L’Espanyol per fi aconsegueix el tercer després de molts intents frustrats, quan Brenda aprofita una centrada d’Alba i remata en la boca de gol dins l’àrea petita. Només quatre minuts després, l’Espanyol elevaria a quatre gols la diferència al rematar de primera Marta Corredera dins l’àrea una passada per la dreta.
En jugada per l’extrem de Brenda a punt d’arribar el cinquè en el 36’ quan la pilota es passeja per l’àrea i tampoc Alba en el segon pal, pot rematar molt forçada acabant la bola a l’exterior de la xarxa.

Núria signa el cinquè després que Elena en zona de tres quarts donés una passada en profunditat a Alba, que retalla i veu desmarcada a la davantera Núria qui marca a plaer en la boca de gol. Amb dues jugades de perill (una individual de la lateral esquerra del filial Silvia Vila amb xut i aturada d’Ari, i altre en volea de Monforte que surt creuada a l’esquerra), es va arribar als 40 minuts de joc, amb resultat de 5-0 favorable a les locals.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Berta, Andrea Pereira, Lara, Ane, Silvia Vila; Elena, Sara Mérida, Corredera, Laura Carriba, Alexia i Marta Yañez.
Substitucions: Brenda per Laura Carriba, m. 21; Sara Monforte, Alba i Núria per Mérida, Alexia i Marta Yañez, en el minut 23.

Girona FC: Ari, Mireia, Trini, Laura, Ari Gómez, Núria, Sais, Aina, Lorena, Clara Clofent, Alba. Suplent: Mares.

Gols: 1-0: Laura Carriba, m. 2; 2-0; Sara Mérida, m. 11; 3-0: Brenda, m. 28; 4-0: Marta Corredera, m. 32; 5-0: Núria, m. 37.

Incidències: Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós. VIII Memorial Glòria Solà i Fusté. Tarda assolellada, temperatura calorosa pròpia de l’època.