diumenge, 17 d’octubre del 2010

BON FUTBOL I TRIOMF A HORTA.
L'EQUIP ESPANYOLISTA, LÍDER EN SOLITARI

















(Camp Feliu i Codina, Horta: Josep Maria)

CF Damm: 2 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 3

Important triomf del conjunt de Posse

Bon triomf del líder de la Divisió d’Honor Juvenil al Feliu i Codina d’Horta davant la Damm CF, equip empatat a punts en el capdavant de la classificació abans de la disputa d’aquesta jornada.

El partit es preveia interessant a nivell futbolístic –classificació al marge – i podem assegurar que no ha defraudat gens, ben al contrari, i ha tingut gols, bon joc, i emoció fins el darrer instant amb dos conjunts que han fet un bon futbol.

Millor no ha pogut començar l’encontre quan encara no havia transcorregut el primer minut de joc, i Gil penetrant per la lateral esquerra de l’àrea ha estat objecte d’un clar penal (innecessari però clar) que Pirulo ha transformat ajustat al pal (veure fotos 5 i 6).

Però molt poc ha durat l’alegria espanyolista ja que minut i escaig de treure de mig camp, la Damm ha estat objecte d’una falta en banda esquerra passada la línia divisoria. El jugador cerveser que penja la bola i Pau (que davant les baixes a les porteries dels diferents equips espanyolistes, avui defensava la porta del Juvenil A) se li escapa l’esfèrica i incomprensiblement José Manuel Rios que no s’esperava l’errada del seu company, reacciona malament i remata sobre la pròpia porta marcant en autogol l’empat dels locals. Una jugada molt desgraciada que farà que el meta espanyolista hagi estat veritablement molt nerviós i desencertat en tot el primer temps. Sortosament s’ha refet en el segon, i ha estat segur demostrant la seva classe, que no li falta.

Moments d’incertesa, que aprofita la Damm per xutar des de qualsevol lloc i en altre ocasió Pau necessita fins en tercera instància per blocar una esfèrica, desprès que se li tornés a escapar la pilota en el llançament dels locals. Un xut de la Damm des de la frontal és aturat ara sí, pel meta espanyolista. La Damm dominava i fruït d’aquest major control una altre ocasió amb un llançament que agafa un pèl avançat a Pau i la pilota buscant l’escaire s’estavella a la creueta de la porteria.

L’Espanyol reacciona i ha pogut desfer l’empat amb una rematada de Bonilla (avui de lateral dret) de cap al travesser en un servei de falta llençat per Pirulo des de banda esquerra.

L’Espanyol es posarà per davant en el marcador quan una pilota llarga des de camp espanyolista a Thievy i aquest en zona de tres quarts, i entre mig dels dos centrals locals esprinta davant ells i els deixa enrera per velocitat, supera la sortida del meta Eloi (ex espanyolista i la passada temporada al Juvenil B) i tot i sortir un pèl desequilibrat té la serenor i suficient angle com per rematar (a porta buida) ras al fons de la porteria en una gran jugada individual del davanter francès del conjunt blanc-i-blau.

Una excel·lent jugada de Pirulo (que ha realitzat un gran encontre) es marxa de dos adversaris, s’obre buscant forat i deixa anar un xut amb efecte que surt molt ajustat al pal dret de la porteria cervesera.


Però la Damm no es rendeix i de nou a pilota aturada –ha portat molt de perill en aquests tipus de jugada d’estratègia – supera a la cobertura espanyolista quan la pilota penjada es rematada per David entre mig d’un munt de jugadors visitants. El remat perfecte del jugador de la Damm acaba allotjant-se al fons de la porteria espanyolista, empatant l’encontre.

Abans del descans, dues jugades de perill: Una per la Damm al llançament d’un servei de cantonada, amb rematada d'un xut molt potent del davanter centre local des de la frontal que s’estavella a les cames de Pau, i la darrera per l’Espanyol amb un canvi de joc molt bo de Pau per Bonilla que puja la banda, supera al defensor deixant-lo enrera però la seva passada de la mort a l’àrea és massa oberta i no arriba cap company més a prop de la petita.

El segon temps s’inicia amb una rematada local (49) que Pau bloca llençant-se a la seva esquerra. Tan sols un minut desprès, Pirulo rep desprès que Gabri molt encertadament deixa passar; el gadità controla, i d’un xut sec i ras, ajustat al pal dret, torna a posar en avantatge al conjunt del “Cholito” Martín Posse.

La Damm es llença a intentar capgirar el resultat i l’Espanyol es replega amb ordre intentant sortir al contracop. Eric substitueix Gabi. La Damm tornarà a portar perill en un llançament de lliure indirecte que remata de cap el dorsal quatre incorporat a l’atac imposant-se a la cobertura perica en el salt, però l’esfèrica surt per sobre el travesser.

Ha pogut sentenciar l’Espanyol en una llarga jugada d’atac en la que finalment Pau obre molt bé a Paul Quaye a la dreta, aquest centra i en la lateral dreta de l’àrea, Eric controla, penetra superant al seu defensor i xuta a boca de canó, però el meta Eloi Mir es llueix salvant el gol enviant a còrner. Tampoc Gil sabrà rematar una pilota molt perillosa però al intentar rematar de volea una centrada d’Eric per la dreta, colpeja malament la bola.

Miravent surt en el lloc de Pirulo (molt aplaudit pels aficionats espanyolistes que s’han donat cita al Feliu i Codina recolzant al seu equip). La Damm ha tingut l’empat en un altre llançament de falta rematat de cap desviat i al segon pal tot sol lliure de marca el dorsal 12 amb tot a favor remata arribant un pèl forçat a l’exterior de la xarxa.

Adrià Blanchart al tallar un contracop en el que el jugador local es marxava perillosament (89’) ha vist la segona cartolina groga i ha tingut que abandonar el terreny de joc molt empipat tot i que la cartolina ha estat justa. La Damm ha intentat aprofitar la superioritat numèrica en l’afegit per intentar en un cop de fortuna empatar l’encontre, però l’Espanyol s’ha defensat molt bé i amb ordre, i no ha passat gens d’angúnies per mantenir el resultat i endur-se els tres punts cap a Sadrià.


Fitxà Tècnica:
RCD Espanyol: Pau, Bonilla, Ríos, Clerc, Blanchart, Pau (cap.), Paul, Gabi, Thievy, Pirulo i Gil.
Substitucions: Eric per Gabi, m. 60; Miravent per Pirulo, 78.

Gols: 0-1: Pirulo (pen.), m. 1; 1-1: Rios (pròpia porta), m. 3; 1-2; Thievy, m.26; 2-2: David, m. 36; 2-3: Pirulo, m. 50.

Àrbitre: Francesc Galán Baró, comitè territorial, delegació del Bages. En línies generals, bé, amb alguna petita errada, però no ha influït en el resultat. Ha amonestat per part espanyolista a Paul Quaye, m. 52, Gabri, m. 55, Blanchart (61’ i 89’), i a dos jugadors locals; un d’ells per rematar amb la mà, m.75, i l’altre al dorsal 14, al m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la setena jornada del grup tercer de Divisió d’Honor Juvenil disputat en el Feliu i Codina d’Horta, amb molt bona entrada i presència de bastants seguidors espanyolistes i diversos tècnics de l’entitat perica. Matí bastant fresc però assolellat, elevant-se el mercuri amb l’acció solar a mida que avançava el partit.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Excelente actitud de todo este equipo, se nota la mano del entrenador.

Anònim ha dit...

My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M