dimarts, 19 d’octubre del 2010

HA TOCAT FONS L'ESPANYOL "B"?

JUAN MANUEL PONS, SUBSTITUEIX A JOSÉ LUIS GARCÍA COM A TÈCNIC DEL CADET "B".


COMENTARI: Què li passa a l’Espanyol “B”?

Aquesta és la pregunta que tots els que segueixen el futbol base es fan... Anem a reflexionar amb el teclat durant uns instants per intentar esbrinar i aportar quelcom de claredat del que succeeix per que un equip estigui obtenint aquests resultats a Tercera Divisió.

Per començar, dir que es troba a tres punts de la zona de disputa de les eliminatòries i a quatre de la primera posició que afavoreix notablement l’ascens. També s’ha de fer notar que es troba a quatre punts – la mateixa distància – del descens... Per tant tot està molt obert i en un parell de bons resultats s’arregla tot.

Però, és de rebut que un equip confeccionat amb jugadors d’una qualitat a priori suficient com retornar a la categoria perduda, hagi PERDUT 15 PUNTS DELS 27 DISPUTATS en una categoria en la que sempre que s’ha baixat a ella, s’ha tornat a pujar a la primera temporada?.

Conec gent, amics, que fan responsable al tècnic. Ignoro si tenen raó o no. Però tot i que ser que això que escric no els hi agradarà pas, els que ja portem veient i seguint l’Espanyol anys i anys, ja comencem a estar-ne farts que sempre el culpable sigui l’entrenador. Passen i desfilen quantitat de tècnics que mai donen el perfil... Aquest tampoc... Quin entrenador volen alguns? Pedraza, Rubí, Clotet, Perarnau, tampoc... No serà més aviat problema de jugadors i no d’entrenadors?

Un fet si que es palpable: Aquest senyor (Rovira), arriba el dijous i mai sap amb quins jugadors podrà comptar diumenge. Això és una bona noticia per que ens podem congratular que el tècnic del primer equip compta de fet i realment amb la pedrera. Fot, i cal dir-ho així, quan van convocats i no juguen ni a un lloc ni a l’altre, però això també depèn de variables del propi joc i circumstàncies aleatòries del transcurs d’un partit que moltes vegades escapen als propis plantejaments d’un tècnic. A vegades tens previst fer jugar a un jugador, i els imponderables del partit t’obliguen prendre altres decisions.

Però també es té que dir ben clar, que malgrat els dos, tres, quatre, jugadors que Pochettino pugui endur-se, la plantilla no és tan curta ni tant absenta de “noms il•lustres” com per que el rendiment sobre la gespa sigui altre de molt diferent al que estem veient.
A més, tothom sabia abans de començar la lliga, que Jordi Amat, Manu Molina i Álvaro Vázquez (els poso per ordre de demarcació sobre el camp), estarien més al primer que al segon equip –al menys convocats – i per tant que les alternatives al filial tindrien que estar clares des d’un primer moment. Ara no valen excuses. I també era (la plantilla) encara molt més llarga en el seu origen. Tornava a ser de més de quaranta jugadors. Hi havia on triar...

El que està ben clar també, és que una sèrie de jugadors amb nom i cognom coneguts no estan rendint el que hauria de ser en funció del seu rol i qualitat que es pressuposa, i aquí s’han d’incloure els fitxatges efectuats (jugadors que jugaven a Segona Divisió “B”) i que tenien que aportar aquest rol de jugadors amb més experiència, que guiessin i facilitessin la tasca a tot un planter molt jove.

Tampoc s’escapa a qualsevol mínim observador, és que aquest equip de moment li falta gol. I això que la nòmina de davanters (sense comptar a Álvaro) no es curta en quant a número. Però tampoc es pot interpretar solament com demèrit dels davanters. Hi ha estat encontres en que la medul•lar amb el seu pobre joc, excés d’individualisme en alguns jugadors, errades en les passades, etc. ha estat incapaç de manar sobre el terreny de joc, i de nodrir de pilotes clares a uns davanters que tot sigui dit, tampoc han estat massa afortunats.

Des de les alçades, es repeteix que tampoc en el filial els resultats son l’objectiu. Des d’aquí tornem a dir que no forçosament han de sortir menys jugadors en Tercera que en Segona B, però si que competint a millor nivell es formen millor els jugadors. Se n’en recorden de la lleva de la Intertoto quan jugava competició europea?... Per que si aquesta asseveració fos incorrecta per si mateixa, quina raó hi hauria en tenir el filial a Tercera i no a Segona Territorial per dir quelcom. Per què els clubs que s’ho poden pagar i que aconsegueixen ascendir, tenen filials a la categoria de plata del futbol nacional. Si no depèn ni un mil•límetre de la categoria i l’objectiu es estalviar despeses, juguem a territorial...

Es per això, que es miri com es miri, si no va ser un fracàs rotund el baixar (era un perill i un risc que està present i més en la vida d’un filial), si que potser ho seria el no recuperar per primer cop la categoria perduda. Però amb tot, es podria perdonar el no pujar sempre que l’objectiu primer s’aconsegueixi. Formar jugadors (que no vol dir pujar-los a Primera, ja que potser alguns ja n’estan de formats i per això pugen). Formar jugadors es fa, competint al màxim nivell que es pugui, acostumant-los a jugar bé al futbol, acostumant-los a sofrir en el terreny de joc, a lluitar per un objectiu, en definitiva formar jugadors amb il•lusió i ganes per guanyar. Deambular per una categoria de pena (i que ningú se m’enfadi per aquest qualificatiu, però només s’ha de veure alguns partits), i a sobre ni guanyar, ni jugar bé al futbol, ni tenir ocasions de gol, ni que es vegi un mínim de sensació de bon futbol – que ja no dic d’espectacle com l’anterior cop que vam estar a Tercera, amb aquella mitja Juanjo-Javi Márquez-Canario-Ivan Díaz -, poc em sembla pot col•laborar a formar la classe de jugadors que el primer equip necessita.

I es això el que fa que s’encenguin les llums d’alarma. El pobre joc de l’equip en molts encontres, i la feblesa que transmet, més enllà dels propis resultats. Per que això és el que s’esperava de l’equip per sobre de si es guanya unes eliminatòries i s’acaba o no pujant que es un fet que ja depèn de moltes i variables circumstàncies esportives en un moment donat; que l’equip jugui bé al futbol i es pugui veure jugadors amb projecció.
Veurem si l’equip definitivament ha tocat fons i davant el Vilafranca comença a alçar el vol ja de manera irreversible.



CF Reus Deportiu: 2 - RCD Espanyol "B": 0

Fitxa Tècnica:

CF Reus Deportiu: Ángel, Edu Vives, Sangrà, Ferran, Roberto, Urraca, Álvaro, Pallarés, Marc Carrasco, Manolo González, i Querol.
Substitucions: Venta per Marc Carrasco, m. 56; Chumbi per Manolo González, m. 71; Blas per Urraca, m. 80.

RCD Espanyol B: Gerardo, Fran Grima, Isaías, Víctor Álvarez, Savall, David López, Manu Molina, Rui Fonte, Lucas Porcar, Óscar Sielva i Cervera.
Substitucions: Palacios per David López, m. 60; Dani López per Lucas, m. 66; Sergio Ginés per Sielva, m. 80.

Àrbitre: José Francisco Pérez Bueno, comitè territorial català, delegació del Maresme. Va amonestar als locals Ferran, Urraca i Marc Carrasco i als espanyolistes Isaías i Savall, en dues ocasions, sent expulsat al minut 68.

Gols: 1-0: Marc Carrasco, min.14; 2-0: Pallarés (pen.), m.69.



CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ, GRUP 5è.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

REUS DEPORTIU C.F.

16

9

4

4

1

12

6

2

C.F. MONTAÑESA

16

9

4

4

1

11

7

3

U. E. LLAGOSTERA

15

9

4

3

2

14

10

4

A.E. PRAT

15

9

4

3

2

14

12

5

TERRASSA F.C.

14

9

3

5

1

12

7

6

C.F. POBLA DE MAFUMET

13

9

3

4

2

10

8

7

A.E.C. MANLLEU

13

9

3

4

2

13

13

8

C.F. GAVÀ

13

9

3

4

2

9

10

9

U.D. CORNELLÀ

12

9

4

0

5

13

9

10

R.C.D. ESPANYOL "B"

12

9

3

3

3

11

9

11

F.C. VILAFRANCA

12

9

3

3

3

12

11

12

C.D. MASNOU

12

9

3

3

3

12

12

13

U.E. CASTELLDEFELS

12

9

3

3

3

6

7

14

C.F. AMPOSTA

12

9

4

0

5

9

15

15

C.F. PALAMÓS

11

9

3

2

4

10

12

16

C.E. EUROPA

11

9

3

2

4

10

12

17

ASCÓ C.F.

10

9

2

4

3

7

7

18

C.E. PREMIÀ

8

9

1

5

3

5

10

19

C.F. VILANOVA i GELTRÚ

6

9

1

3

5

6

12

20

C.F. BALAGUER

6

9

1

3

5

9

16




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Rovira PLEGA ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

El que aconseguim l'objectiu de la temporada que es pujar a 2ªB passa per destituir a Toni Rovira i contractar un entrenador amb molta experiencia en 3ª i 2ªB que es el que s'hauria d'haver fet al principi de temporada, a més, de fer jugar altres jugadors perque juguem malament o juguem be, perdem o guanyem no hi ha mai canvis. Estic molt desencisat amb la temporada del B.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M