dissabte, 23 d’octubre del 2010

UN SANT GABRIEL, AMB
MÉS COLOR BLANC-I-BLAU QUE MAI...

Foto d'arxiu.
Meseguer en bona forma i demostrant en els darrers encontes, que la demarcació de migcentre , és cosa d'ella...


RCD Espanyol Femení - Sant Gabriel. Un derbi diferent...

Demà al migdia (coincidint amb l’encontre de Divisió d’Honor Juvenil al camp principal), l’Espanyol femení rep per primer cop a la història de la Superlliga, la visita del Sant Gabriel, l’altre equip de Sant Adrià del Besós.

El conjunt col•legial va obtenir l’ascens la temporada passada en quedar campió del grup tercer de Primera Nacional i superar la fase d’ascens a la Superlliga. Enguany, i sorprenentment, ocupa la tercera posició en el grup B en aquesta primera fase territorial de la màxima competició femenina, per davant d’equips com el Llevant o un desconegut Estartit sumit en les profunditats de la classificació.




Foto d'arxiu.
La darrera ocasió que el Sant Gabriel va visitar Sadrià, lluitava pel liderat davant l'Espanyol fem. "B" a Primera Nacional.



El conjunt del Sant Gabriel amb el pas del temps ha anat sumant jugadores en la seva plantilla que havien militat al RCD Espanyol. Als casos d’Erika Payarol (portera suplent en l’Espanyol 2006/07 procedent del propi Sant Gabriel), Núria Guardia (jugadora que del Sangra va emigrar a Itàlia, desprès va tornar a l’Espanyol, per acabar tornant al seu club d’origen), Carol Miranda (que va fitxar l’agost del 2009 per l’entitat col•legial), de Rocío Serrano (que va abandonar l’Espanyol a finals de setembre de la temporada 2009/10) o d’Eva Llamas (jugadora del C espanyolista que inclòs va jugar algun partit amb el “B” i que es va incorporar durant el principi de la passada temporada al Sant Gabriel), cal afegir-hi els ressents casos de Marina Marimón (la portera que l’Espanyol va fitxar en el seu dia del FCB i que ocupava la suplència primer de Cristina i desprès de Mariajo), i Chola (la històrica lateral esquerrana que no necessita cap dada per que el seu historial parla per si sol). També la ex de l’ Espanyol, i del CF Igualada, Marta Cubí, ha fitxat per l’entitat col•legial després del seu efímer pas per l’entitat barcelonista.

Però la presència de jugadores amb passat blanc-i-blau no s’acabava aquí... Ja que també dues jugadores del planter del Sant Gabriel van passar pel futbol femení espanyolista jugant en el seu filial fa ja moltes temporades: Gemma Ruano (ex del Sant Andreu, que formava part del filial perico en els anys 2003 i 2004) i Cristina González, que va acabar triomfant en la Penya Blanc i Blava de la Roca, d’on va fitxar per l’entitat col•legial.


Al marge de les citades amb passat blanc-i-blau, cal citar-ne també a jugadores de bon nivell futbolístic com Cristina Baudet, Marta Villagrasa, Alba Mena (aquestes dues amb experiència al FC Barcelona). Cal esmentar que Dori Apolo és la màxima realitzadora amb sis dianes, seguida de Cristina Baudet i Marta Villagrasa amb dues.

Les jugadores a les ordres del tècnic Pedro Martín son les següents:

        1. Erika Payarol
        13. Marina Marimón

        3. Olga Morneo
        4. Cristina Herruzo
        5. Laura Caballero
        16 Eve Moreno
        17. Alba García
        18. Rocío Serrano

        6. Alba Mena
        8. Carolina Mena
        10. Marta Vilagrasa
        15. Gemma Ruano
        19. Eva Llamas
        20. Núria Guardia

        7. Cristina Baudet
        9. Cristina González
        11. Dori Apolo
        14. Anna Cayuela
        12. Marta Cubí.



Com hem dit abans, el Sant Gabriel ocupa la tercera posició, mentre que les de Oscar Aja son segones a cinc punts del Barcelona que té un partit còmode davant el Nàstic. O al menys això pensava la passada jornada el CD Sant Gabriel quan s’enfrontava al conjunt grana i tan sols va poguè guanyar al minut 93 mitjançant un gol d’Anna Cayuela. La darrera confrontació entre ambdós conjunts va ser al Torneig dels Històrics i va acabar amb l'empat inicial (en partit de 45 minuts, cal fer aquest incís).

L’encontre entre el RCD Espanyol i el Sant Gabriel, donarà començament a les 12:00 hores i serà arbitrat per José Antonio Salas Montero, de la delegació del Baix Llobregat que enguany ha assolit l’ascens com a col•legiat de la Tercera Divisió.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M