dissabte, 23 d’octubre del 2010

L'ESPANYOL "B" SUMIT EN UNA GREU CRISI,
TORNA A PERDRE (0-1)













RCD Espanyol “B”: 0 – CF Vilafranca: 1


El filial en greu crisi de resultats i el que és pitjor, de joc

Quarta jornada consecutiva que el filial espanyolista no guanya, primera derrota en Sadrià, i 18 punts sobre 30 que han volat en aquest retorn del conjunt espanyolista a la Tercera Divisió. Aquesta tarda, han donat un altre espectacle depriment en quant a poc futbol (sobre tot en el primer temps) i el Vilafranca ha pogut inclòs sentenciar el partit amb un segon gol amb els múltiples contracops que ha gaudit en el segon període.

Això és el que passa quan es diu per activa i per passiva que els resultats donen igual. Que l’únic que importa és formar jugadors. Naturalment que sí, però el que no es pot fer pregonar als quatre vents que dona igual pujar com no. Al final, poca exigència, poca motivació, rendiment nul i em pregunto amb aquest nivell exhibit, quins jugadors poden pujar al primer equip d’aquest Espanyol B del senyor Rovira com a tècnic, i de Urbano Ortega com a principal responsable tècnic de la confecció del mateix. Per que els resultats poden ser dolents, però el que no es pot permetre és el poc futbol, la poca il·lusió de masses jugadors i l’apatia en que durant molts minuts (però molts) hem tornat a veure avui a la Ciutat Esportiva de Sadrià.

Per que dient que Gerardo (que al principi de la pretemporada estava a l’ombra de Dinu, Isaac o inclòs Edgar), ha estat el millor del conjunt perico, ja queda tot dit. I no em val que l’equip tingui baixes. Hi ha suficients jugadors en un ample planter com per que l’equip sàpiga a que juga, i al menys ho intenti amb lluita, amb constància i amb suficient motivació. Aspectes aquests que poc hem vist, si de cas, més amb el cor que amb el cap, l’atac del darrer quart d’hora quan ja tres punts volaven cap a la capital de l’Alt Penedès. Per que tot i que s’ha hagut d’improvisar una parella de centrals (Segarra- Az) i les baixes per lesió o sanció, també Rovira ha pogut recuperar a homes com Manu Molina, Joselu, Dani Nieto o Chuli. I això també cal dir-ho i tenir-ho en compte.

Tot i que la primera jugada de perill (una pilota en profunditat a la que s’ha avançat el meta Saperas) ha estat per l’Espanyol B, ha sigut el conjunt del Vilafranca qui sorprenentment ha anat mica a mica fent-se amb el control de la medul·lar. Així davant un Espanyol B que no podia ni sortir del seu propi terreny de joc, el conjunt visitant ha sigut un dels darrers equips que li ha perdut el respecte al conjunt de Rovira. A un conjunt que per historial, pressupost, qualitat, hauria en teoria lluitar per l’ascens i demostrar quelcom més al menys al seu propi camp. No ha estat així, i els quatribarrats han dominat gaudint d’una primera ocasió de Puchi amb un xut creuat que s’ha marxat a mig metre després que Gerardo toqués lo just per evitar el gol.

I la segona ocasió ha acabat significant l’únic gol del partit. Era el minut disset quan ha marcat de rematada creuada superant al meta espanyolista, ajustat al pal esquer. No obstant, els blanc-i-blaus tenien 75 minuts per donar-li la volta al marcador...

L’ensurt se l’ha endut l’Espanyol B en dues jugades que sortosament el jutge auxiliar ha estat ben atent i diligent aixecant la bandereta senyalant posició anti-reglamentària, quan el jugador visitant posava la directa cap a porta. En la primera d’elles després d’una monumental errada del jugador Azrack (primer draft perico 2009 i que pot dir que ha tingut l’honor de jugar a Primera Divisió)... El Vilafranca ha gaudit d’altre ocasió per fer el segon.

Rovira ha substituït a un desconegut Lucas Porcar per Dani Nieto que reapareixia desprès de la seva lesió. No s’ha lluït gaire, però al menys ell i Chuli (que sortiria posteriorment avançat el segon temps) portarien el poc perill que els locals han protagonitzat en aquest encontre.

Un llançament de lliure directe a càrrec de Dani Nieto, superant la tanca defensiva acaba sent blocat pel porter visitant. I la jugada més clara una passada de Manu Molina en profunditat des de la frontal per Nieto, arriba abans el porter Saperas, rebutja en curt i Dani López sense porter però forçat davant un defensor, remata fora a la dreta de la porteria en l’única jugada clara de gol dels blanc-i-blaus en un primer temps per oblidar.

En el segon temps doble canvi al començament dels visitants, i l’Espanyol B que ha seguit en la mateixa dinàmica: Nervis, imprecisions en les passades, poca contundència i poc sacrifici en alguns jugadors, en definitiva un equip ara mateix sense ànima que no creu en les seves possibilitats. El Vilafranca ha continuat dominant amb un Espanyol B que li costava Déu i ajudes, travessar mig camp.

El dorsal cinc Ismael ha tingut la sentència quan en un u contra u ha estavellat l’esfèrica en el cos de Gerardo que ha salvat del segon als locals al minut 52’. Però és que un parell de minuts desprès el resen ingressat al terreny de joc, Roca, ha obligat a lluir-se a Gerardo col·locant una mà prodigiosa a un pam de la creueta quan l’esfèrica es colava per tot l’escaire esquerra.

Els espanyolistes han pogut empatar en una falta botada per Molina que ha rematat de cap el davanter centre Dani López, però s’ha marxat desviat.

En la recta final del partit l’Espanyol B s’ha bolcat sobre la porteria rival, deixant enormes forats en defensa que han estat a punt de ser aprofitats pel rival. Rovira ha substituït un davanter (Dani L.) per altre (Chuli) i ha disposat el conjunt local de varis remats (xut de Nieto fora, cop de cap de Chuli en una bona centrada de Grima per la dreta). Oscar Sielva ha sortit per Azrack quedant com home de tancament d’una defensa que ha patit i de valent en els darrers deu minuts de joc.

Amb una centrada de Víctor Álvarez rematada fora per Joselu i una remtada de Chuli desviada (pràcticament no han necessitat porter els visitants, ja que totes les rematades han anat fora dels tres pals), s’ha acabat tot el bagatge ofensiu dels locals.

Per contra, el Vilafranca ha tingut en el minut 92 un clar contracop amb superioritat numèrica en el que la darrera passada per Puchi, tot sol, no ha sabut batre a Gerardo que de nou ha realitzat una gran intervenció salvant al seu equip d’un resultat molt més deshonrós.
Al final, alegria en la grada de tribuna, poblada pràcticament per més gent de Vilafranca que d’espanyolistes (els darrers “grans èxits” del filial en aquestes darreres temporades estan contribuint al despoblament de les grades de gent espanyolista) i inclòs alguns tímids i minoritaris crits contra el tècnic.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”: Gerardo, Grima, Segarra, Víctor Álvarez, Azrack, Cervera, Joselu, Manu Molina, Dani López, Lucas Porcar, i Rui Fonte.
Substitucions: Dani Nieto per Lucas, m. 29; Chuli per Dani López, m. 69; Oscar Sielva per Azrack, m. 76. Altres suplents: Germán Pareño, i Palacios.

CF Vilafranca: Saperas, David, Ismael, Puchi, Eitan, Babaicoa, Moya, Molina, Rubén Ortiz, Aleix i Palau.
Substitucions: Roca per Moya, m. 46; Alabau per Molina, m. 46; Torrents per Roca, m. 65. Altres suplents: Xavi i Gerard

Àrbitre: Jordi Molina Fernández, del comitè territorial català, delegació de Sabadell. Ha mostrat cartolines grogues a Palau, m. 41, Ismael, m. 42, Roca, m. 60, Azrack, m. 64, Sielva, m. 77, Aleix, m. 79, Eitan, m. 82, Segarra, m. 86, Alabau, m. 91.

Gol: 0-1: Puchi, m. 17.

Incidències: Camp primer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. El millor del partit, l’homenatge que al descans han rebut tres exempleats del RCD Espanyol: Carles Roca, Alejandro Hernández i Fernando Bueno, que han estat guardonats amb una placa pel conseller de l’àrea esportiva Germán de la Cruz, en atenció a tota una vida treballant al servei de l’entitat espanyolista.
Tarda amb bona temperatura, calorosa inclòs, atenent a les alçades de la tardor en que ens trobem. Varis consellers en la llotja, i presència del Conseller Delegat, Joan Collet.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Morales coge a Rovira de la mano e iros los dos a buscar caracoles a Can Zam

Dejareis esto como un solar.

Anònim ha dit...

El que aconseguim l'objectiu de la temporada que es pujar a 2ªB passa per destituir a Toni Rovira i contractar un entrenador amb molta experiencia en 3ª i 2ªB que es el que s'hauria d'haver fet al principi de temporada, a més, de fer jugar altres jugadors perque juguem malament o juguem be, perdem o guanyem no hi ha mai canvis. Estic molt desencisat amb la temporada del B.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M