diumenge, 17 d’octubre del 2010

RESULTAT CURT PER UN ESPANYOL
QUE ACABA AMB LA DOLENTA RATXA A DOMICILI (0-1)

RCD Mallorca: 0 – RCD Espanyol: 1

Penal xiulat des del 31 de Maig de 2009, i per fi, triomf a domicili!!!!


El RCD Espanyol ha vençut i ha convençut en la seva visita a l’estadi balear (es digui com es digui ja); ha donat un autèntic recital al conjunt mallorquinista i durant 55 minuts ho ha fet jugant amb un home menys per una injusta expulsió d’Osvaldo. L’equip blanc-i-blau ha obtingut un resultat totalment injust a tenor de les molt clares ocasions de gol que ha malbaratat i que podien haver fet que els de Pochettino haguessin aconseguit un resultat molt més ample (sobre tot en el segon temps).

Feia 504 dies que l’Espanyol no veia que un col•legiat en partit de lliga assenyalés el punt de penal de l’àrea del rival. I naturalment aquest és una llosa massa pesada per que un equip pugui mirar més a munt a la classificació. Avui s’ha trencat el malastruc i curiosament els tres punts han caigut del cantó espanyolista.

Amb Cristian Álvarez com a principal novetat per lesió de Kameni (ha estat molt segur) Pochettino ha seguit donant confiança a l’onze clàssic. Els primers minuts han estat de domini local i inclòs el conjunt balear ha aconseguit perforar la porteria blanc-i-blava en jugada anul•lada per situació anti-reglamentària de Víctor quan ha rebut de Castro, quan es duien tan sols minut i mig jugat.
Als sis minuts, Cristian ha comès l’únic error en no rebutjar amb el peu en condicions quan sortia fora de l’àrea en una pilota dividida.

La rèplica espanyolista una falta llençada per Luis (que cada dia va a més) i ni Osvaldo ni Forlín han arribat al remat ni llençant-se en plantxa. L’Espanyol mica a mica es treu el domini de sobre dels primers moments i comença a fer-se amb el control del partit. Osvaldo tindrà una bona ocasió al rebre en profunditat però es creua un defensor en el darrer instant i talla la trajectòria de la rematada de la pilota acabant a còrner.

El Mallorca ho ha intentat mitjançant Nsué en un xut ben blocat per Cristian i ha gaudit d’una excel•lent ocasió quan trobant-se d’esquenes Cavenhagi ha fet una xilena que ha sortit creuada a un pam del pal...

Miracle... Penal !!!!!
Corria el minut 30 de joc quan Luis García s’interna per la lateral dreta de l’àrea enganxat a la cal de la línia de fons, supera al defensor i aquest l’agafa de manera continuada fins que la cau dins l’àrea. Dubtes, i més dubtes fins que el col•legiat a instàncies del jutge auxiliar assenyala el punt de penal. Luis García sense cap tipus de dubte, ha agafat la bola i ha llençat ajustat al pal esquer, fent inútil l’estirada del porter Aouate que havia endevinat el lloc on l’asturià l’havia posat.

L’Espanyol malbaratarà un bon contracop en el que Callejón i Verdú no aconsegueixen fructificar. L’equip es troba perfecte sobre la gespa, quan en el 35, arriba el cop dur de l’expulsió d’Osvaldo. El col•legiat li mostra la vermella directa per propinar un cop de colze al seu judici i fa constar en acta que li ha dit varies vegades “eres lamentable” i s’ha marxat aplaudint al públic rival (cosa que veritablement si ha fet).

Quedaven 55 minuts i l’afegit per resistir amb un home menys. Però l’Espanyol no s’ha posat nerviós ni ha renunciat a seguir jugant igual. Dominant el joc i en els pitjors moments en que la major força física dels locals menys desgastats els ha permès acorralar l’equip de Pochettino, sortint ràpidament al contracop i perdonant el que no està escrit cara a porta.

L’únic lunar defensiu dels de Pochettino ha estat en les acaballes del primer temps quan una centrada del balear Edson, Víctor Ruiz ha errat incomprensiblement en el rebuig i ha tingut que ser Cristian qui salvés el gol enviant a còrner davant Cavenaghi.

Bany espanyolista al Mallorca amb un home menys
En el segon període, ocasions i més ocasions pels espanyolistes. En una primera acció als tres minuts quan una acció entre Luis, Verdú i Callejón; l’asturià supera al meta, però treu Kevin sota pals, i Callejón que seguia la jugada i es fa amb el rebuig, remata un pèl forçat fora.

El col•legiat hagués pogut mostrar la cartolina d’altre color al groc, quan Callejón es marxava cap a porta i ha estat entrat per Crespí que el derriba.

Doble canvi en l’equip mallorquinista amb l’entrada al terreny de joc del sempre perillós Webo, però era l’Espanyol qui al contracop portava de bòlid als locals. En un d’ells Callejón es marxa tot sol i encarant Aouate amb tot a favor, estavella la pilota al seu cos en l’u contra u. Un parell de minuts després altre ocasió clara del de Motril i torna a salvar el meta local el segon gol perico refusant l’esfèrica que li cau a Javi Márquez que a boca de canó tampoc encerta amb el gol.

El meta local s’ha tingut que emprar a fons i inclòs ha hagut de sortir a la banda dreta anticipant-se a una pilota dividida arribant abans que Callejón.
Pochettino ha substituït a un esgotat Callejón per Álvaro i aquest ha continuat com els seus companys portant de cul a tota la feble i avançada defensa local, però sense tampoc encert cara a porta.

Els darrers vint minuts de partit, el Mallorca ha tancat a l’Espanyol més cansat amb inferioritat numèrica. Però amb Forlín i Víctor Ruiz a gran nivell, i amb un Duscher que fa oblidar ràpidament al millor Moisés, l’Espanyol s’ha mostrat solvent en defensa i sortint ràpidament com motos a la contra. Álvaro ha tingut el gol en les seves botes quan retalla al defensor i xuta amb rosca però Aouate salva enviant a còrner (74’).

En el 75, un fet destacable: Raul Baena, torna a l’equip després de la greu lesió a ajudar als seus companys a mantenir un resultat que sap a glòria en un camp maleït pels blanc-i-blaus.

Les dues darreres errades cara a gol en ocasions espanyolistes han estat de jutjat de guàrdia. La primera d’elles quan li dona Luis García el gol en safata de plata a Verdú, i aquest remata fluix amb poca convicció, tot sol, i treu amb el peu el meta local. La segona, al darrer minut de l’afegit amb tot el Mallorca bolcat a l’atac, i amb Auate al mig del camp pràcticament, i la pilota llarga per Álvaro que supera al porter, es desfà del penúltim defensor en un gran moviment i precipitadament amb la porta buida xuta fluix i ras donant temps per que Kevin salvi el gol.

Entre mig d’aquestes jugades, un servei de còrner executat malament per Verdú ha estat a punt de costar car, amb un ràpid contracop local que ha finalitzat amb un xut sec de Pereira en la frontal que s’ha marxat a un parell de pams del travesser.


Fitxa Tècnica:
RCD Mallorca: Aouate, Edson, Ramis, Nsue, Cavenaghi, G. Castro, Casadesus, Martí, De Guzman, Crespí i Kevin.
Substitucions: Webo per Casadesus, m. 57 i Pereira per Nsue, m. 57; Sergi Enric per Cavenaghi, m. 73.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7), Chica (6), Forlín (8), Víctor Ruiz (7), David García (7), Duscher (9), Javi Márquez (7), Luis García (9), Callejón (7), Verdú (6), i Osvaldo (5).
Substitucions: Álvaro (7) per Callejón, m. 67; Raul Baena (6) per Javi Márquez, m. 75; Javi López (s.q.) per J. Verdú, m. 88.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, del comitè gallec. Ha dubtat a l’hora d’assenyalar el penal i ho ha fet a instàncies del jutge auxiliar. La llei no escrita de la compensació ha arribat amb l’expulsió del davanter Osvaldo. Tret d’aquestes dues jugades polèmiques, en la resta del partit, molt correcte. Ha tret cartolines grogues a Kevin, m. 30, Martí, m. 55 i Crespí, m. 57 per part local i a Luis García, m.13, Callejón, m. 50 i Duscher, m. 80. Ha expulsat injustament a Osvaldo amb vermella directa per interpretar voluntarietat en un cop de colze del jugador italo-argentí.

Gol: 0-1: Luis García (pen.), m. 31

Incidències: Estadi Son Moix, Palma de Mallorca. Setena jornada del campionat de lliga a 1a. Divisió. La pluja protagonista també del partit. S’ha guardat un minut de silenci en memòria del central matalasser Arteche recentment desaparegut.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest equip comença a fer patxoca.
Ahir a part de guanyar un partit en camp contrari després de quasi 6 mesos sense fer-ho, també va saber jugar. Sobretot a la segona part i amb només 10 homes. Fins i tot Luís Garcia, un jugador molt erràtic i que molts no entenem com és que té la titularitat assegurada, va fer un bon partit.
Amb tot això només cal que no ens costi tant fer un gol, aleshores podrem tenir moltes alegries. Com la d'ahir en què l'àrbitre ens va xiular un penal a favor 17 mesos després del darrer.
L'expulsió d'Osvaldo vaig trobar-la molt rigorosa, ara bé, la reacció posterior del nostre jugador em va semblar totalment fora de to.
PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M