EL FEMENÍ S'ADJUDICA CLARAMENT
EL DERBI DE SANT ADRIÀ (4-1)

RCD Espanyol Femení “A”: 4 – CD Sant Gabriel: 1

Superiors

El RCD Espanyol es va endur el derbi de Sant Adrià de la Superlliga Femenina en vèncer per un clar 4-1 en un partit en el que les d’Oscar Aja van sentenciar en un bon primer temps en el que es arribar amb un determinant 3-0 al descans. En el segon temps, bastant més fluix les col•legials van aconseguir perforar la porteria espanyolista, per finalment Vero – instants abans del xiulet final del col•legiat –, establir el resultat final.

Amb la baixa important de Sara Monforte, i la titularitat de la homenatgeada (junt a Sara Mérida pel bronze al darrer mundial sub-17) Alexia Putelles, s’enfrontava a un Sant Gabriel que tampoc podia comptar amb Carol Miranda; Erika ocupava la porteria en detriment de Marina que ha sortit d’una lesió i estava a la banqueta. Marta Cubí també hauria d’esperar torn des de la banqueta. Qui si va disputar l’encontre va ser Olga Moreno “Chola” en la banda esquerra de la cobertura de l’equip col•legial.

Va ser el Sant Gabriel qui va gaudir de la primera clara ocasió per avançar-se en el marcador quan al minut 3 un ràpid contracop destrossa l’eix defensiu (ahir altre cop amb Vanesa Gimbert i Sandra Vilanova) i la ex barcelonista Marta Villagrasa es marxa sola cap a porta on en l’u contra u, Mariajo salva el gol rebutjant al estavellar-se en el seu cos l’esfèrica.

Tret d’aquesta inicial ocasió visitant, l’Espanyol controlaria perfectament l’encontre i ja avisaria des de la mateixa següent jugada en la que una centrada de Willy es passeja per l’àrea petita i acaba a còrner. L’Espanyol ho provaria amb un xut d’Alexia i una mitja volta de Vero als núvols.

Alexia Putelles, la jugadora de Mollet del Vallès, s’ha estrenat amb un gol que a bon segur serà preludi de futures grans actuacions si segueix la seva progressió. Ahir, al 22’ va aprofitar un servei de cantonada tret per Ana Romero “Willy” des de la dreta de l’atac perico, molt tancat, rebutja mínimament de punys Erika Payarol, i al segon pal Alexia rematxa al fons de la porteria.

Amb aquest gol l’Espanyol obria el partit i podia jugar amb molta més tranquil•litat. Seria deu minuts després quan Vero –amb molta fortuna – veuria incrementar l’avantatge espanyolista després que una bona passada en profunditat a la zona del punt de penal per la gallega i després de controlar, la 21 espanyolista en semi-errada xutés ras i no gaire fort, però tampoc la defensora va estar gaire encertada i la pilota entra mansament agafada Erika a contrapeu.

Meseguer va arrodonir al 41’ el resultat al recollir una centrada i rematar ras, superant a Erika per sota de les cames. El partit estava ja donat i beneït. Encara Vero va pogué fer el quart al fer-se amb una pilota dividida i rematar creuat, fora. En el minut 43, Marta Cubí va substituir a la també ex espanyolista Núria Guardia, en el conjunt col•legial.

El segon temps va ser força ensopit. Diguem-ne a tenor del que es va veure, que ja sobrava. Ens l’haguéssim pogut estalviar. Aja va aprofitar per moure banqueta, donant entrada a Alba Montserrat, Lara, Andrea Pereira i Alba Pomares a la tornada del descans.

Davant la baixada del ritme de les espanyolistes, les visitants van aprofitar per intentar escurçar distàncies en el marcador. En un contracop, Marta Cubí habilita en profunditat a Cristina González, i la ex jugadora de la Penya Blanc i Blava de La Roca, té una gran ocasió per marcar al trobar-se totalment lliure de marca, però una gran aturada d’Alba Montserrat evita el tant visitant.

La pròpia davantera del Sant Gabriel no aprofita un error greu en el refús de la portera espanyolista Alba, quan en la frontal es fa amb la pilota, però xuta molt innocentment i Andrea Pereira sense problemes allunya l’esfèrica a metre i mig de la línia de gol.

Però a la tercera va la vençuda, i per fi Cristina González aconsegueix perforar la porteria espanyolista amb un xut creuat ajustat al pal que fa inútil l’estirada de la portera blanc-i-blava. El Sant Gabriel donava bona compta de la baixada de les espanyolistes en aquest segon període.

En la recta final del partit, Vanesa Gimbert va fallar el que no està escrit davant porta. Primer, estavellant la bola a boca de canó al cos d’Erika Payarol, i fent-se amb el refús de la ex espanyolista, rematant amb tot a favor i per desesperació del públic perico que veia l’encontre, desviat, fora a la dreta.

Però l’Espanyol volia deixar un marcador més ajustat al que havia estat el partit i continua tenint ocasions clares de gol en aquests darrers compassos del partit: Alba Pomares estavella una pilota a la base del pal dret en el primer minut d’afegit, i Vero Boquete no perdona en el darrer instant del partit i signa amb la seva eficàcia i poder de definició, el resultat que seria ja definitiu.

La propera jornada s’inicia la segona volta en la que l’equip espanyolista haurà de retre visita a un Llevant necessitat de punts que iguala amb Valéncia i Sant Gabriel en la lluita per una hipotètica tercera posició que doni accés a ser presents en el grup dels millors en la segona fase.

Fitxa Tècnica.
RCD Espanyol: Mariajo, Ane, Vanesa Gimbert, Sandra Vilanova, Sonia; Meseguer, Alexia, Mérida; Willy, Vero i Erika.
Substitucions: Alba Montserrat per Mariajo, Lara per Sara Mérida, Andrea Pereira per Alexia, i Alba Pomares per Erika, respectivament, al minut 46.

CD Sant Gabriel: Erika; Eveline Moreno, Cristina Herruzo, Alba Mena, Chola; Gemma Ruano, Eva Llamas; Marta Villagrasa, Núria Guardia, Anna Cayuela i Cristina González.
Substitucions: Marta Cubí per Núria Guardia, m. 43; Cristina Baudet per Anna Cayuela, m. 55; Ester Gimeno per Herruzo, m. 68; Alba García per Marta Villagrassa, m. 80.

Àrbitre: José Antonio Salas Montero, del comitè territorial català, delegació del Llobregat. Sense problemes, en un partit fàcil per arbitrar.

Gols: 1-0: Alexia, m. 22; 2-0: Vero, m. 32; 3-0: Meseguer, m. 41; 3-1: Cristina González, m. 73; 4-1: Vero, m. 93.

Incidències: Darrer encontre de la primera volta de la primera fase de la Superlliga Femenina. Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Matí assolellat, i temperatura càlida, més de final d’estiu que de plena tardor.