diumenge, 24 d’octubre del 2010

TOT I PATIR, L'ESPANYOL GUANYA I
IL·LUSIONA, EN UN BON PARTIT (2-1)














RCD Espanyol: 2 – UD Levante: 1

El nou Estadi, continua sent talismà


El RCD Espanyol ha guanyat el seu quart encontre consecutiu en l’Estadi de Cornellà-El Prat en el que portem de temporada. Ha arribat als quinze punts en un encontre en el que ha estat molt superior al Llevant, però com acostuma a passar darrerament, ha perdonat cara a porta. Quan en el 81’ Callejón ha fet pujar el 2-0 al marcador, resultat que feia justícia al que s’havia vist, de nou l’equip s’ha complicat de mala manera la vida i ha acabat demanant l’hora i fent patir un cop més a una afició que malgrat tot, ha gaudit amb l’equip de Pochettino.

Era la tornada de Sergio González, aquest cop amb la samarreta del Levante. Pochettino donava entrada a Dátolo (que ha marcat i a sobre ha desbordat i ha aportat els millors detalls del joc espanyolista tot i que en el segon temps ha baixat molt el seu rendiment), i a Sergio García, en l’onze titular.

Ha fet un bon primer temps el conjunt perico. Amb un Dátolo elèctric, que ha deixat constància de la seva classe, l’Espanyol ha dominat el mig del camp on Duscher ha tornat a completar un gran partit. La primera acció al minut cinc de joc amb una rematada de Callejón creuada fruït d’una llarga jugada d’atac col•lectiva ja ha estat mostra del bon nivell que els de Pochettino estan exhibint darrerament, malgrat es segueixen errant ocasions molt clares de gol que no es poden perdonar...

Dátolo en acció individual s’ha marxat fins de la seva ombra en el 11’ i ha xutat creuat ras, sortint la bola molt a prop del pal esquer amb Reina ja superat.
Era l’avís: Tan sols dos minuts després, una jugada de Dátolo acaba amb un centre que no arriba per poc Callejón, la bola cau a l’altre cantó (dreta) on Verdú evita que surti, es fa amb l’esfèrica i col•loca una centrada precisa per que al segon pal Dátolo de volea creuada anoti un gol maco, allotjant la pilota al fons de la porteria per l’esquerra de Reina.

L’Espanyol s’agradava a si mateix, el públic gaudia amb bon joc de l’equip però faltava acabar de sentenciar el partit per evitar patiments innecessaris. Callejón tan sols uns instants desprès del gol ha pogut fer el segon. A la mitja hora de partit, una preciosa, llarga i trenada acció al primer toc ha acabat amb passada de Verdú per Callejón, però quan aquest rep i marca, es trobava en clar fora de joc, malgrat que la bellesa de la jugada no treu que la seva anul•lació fos correcta per Velasco Carballo.

Als 35’, Caicedo amb un llançament que atura Cristian, avisa que el Llevant no es rendirà tant fàcilment. Minuts de desconcert i els valencians que volen ensenyar els dents. Però en els darrers minuts l’Espanyol torna a recuperar el to general del primer temps, i torna a fer-se amb el domini del joc. En el darrer minut, Dátolo després d’un retall, deixa enrera per que venint en carrera Verdú remati molt fort, però alt, en una bona ocasió.

En el segon temps, als tres minuts de la represa, una centrada de Xiscu per la dreta ha estat a punt de ser rematada en condicions per Rubén. Primer ensurt en la cobertura espanyolista. La rèplica, una obertura de Javi per Callejón que centra i la bola es passeja per tota la frontal de la petita sense trobar rematador. L’Espanyol torna a imposar-se amb anticipació, força i il•lusió per intentar aconseguir el segon.

Els blanc-i-blaus han tingut ocasions com Sergio García robant en la mateixa línia de fons la cartera a Siscu Nadal, que cobria que la bola sortís fora, ha xutat obligant a una bona intervenció al porter del Levante.

I arriba la falta per darrera a Dátolo, una entrada molt forta de Xisco que fa que vegi la cartolina vermella sent expulsat. L’Espanyol (com davant Osasuna) encarava la mitja hora darrera amb superioritat numèrica, cosa que a priori podria semblar favorable, però...No ha estat així. L’Espanyol no ha jugat pas millor contra deu que contra onze i amb el pas dels minuts, el Levante encara s’ho ha cregut que podia empatar tot i jugar amb deu homes i tot i que s’hagi mostrat bastant innocent.


Una preciosa jugada amb toc d’esperó de Dátolo per David García en banda esquerra, i la seva centrada no ha arribat per mil•límetres Álvaro (que havia sortit per Sergio García feia uns instants) ha estat la millor jugada en aquesta fase del partit.
Però, els visitants ja han posat la por al cos amb un embolic en l’àrea espanyolista en una jugada que la cobertura finalment ha acabat allunyant el perill. Una centrada del ex del Espanyol, Valdo, ha acabat sent rematada de volea per Juanlu, sortosament, molt amunt.

Quan pitjor pintava tot, amb un Espanyol ja molt cansat i retrocedint terreny, amb un Llevant que ho intentava, ha arribat una jugada de contracop espanyolista que amb segona instància Chica ha posat una centrada que no ha pogut rematar Callejón, la pilota ha caigut a l’altre cantó de l’àrea on Javi López s’ha fet amb la pilota, ha centrat, i Verdu tocant enrera cap a la frontal, deixa en safata de plata per que José Callejón d’un bon tret marqui el segon gol que semblava sentenciar el partit a falta de nou minuts pels noranta.

Semblava, per que a Can Perico mai es pot dir blat fins que està al sac i ben lligat. Per que inclòs en les més favorables circumstàncies (2-0) i en les millors condicions (amb superioritat numèrica), s’ha d’acabar patint.

Per que encara no havien passat un parell de minuts quan una centrada per la dreta a càrrec de Valdo des de la dreta, és rematada per Stuani, agafant mal col•locat a Cristian (un pèl avançat) i se l’acaba menjant. 2-1 i tornem-m’hi a ser...

L’Espanyol ha pogut fer el tercer amb diversos contracops: Un d’ells amb superioritat de quatre contra dos, i en altre quan Verdú se’n va però en el darrer instant no passa a Álvaro desmarcat, ho intenta ell, però el seu xut surt desviat. En altre i més clar, quan Álvaro supera al darrer defensor i es marxa tot sol cap a porta i encarant Reina amb tot a favor, xuta desviat. Seguim sense ficar les fàcils...

I com no podia ser d’altre manera després d’això, ha patir. El Llevant ha posat setge en els quatre minuts d’afegit, i ha gaudit de varies centrades i sobre tot una d’elles molt tancada que Cristian molt segur ha blocat donant ja temps al xiulet arbitral que ja no s’ha demorat molt més. Al final, tres punts al sarró, ja son quinze, i malgrat tot, bones perspectives ja que l’equip crea ocasions, juga i il•lusiona, dins es clar de les possibilitats reals i econòmiques d’un Espanyol. Que tampoc es poden fer miracles!.




Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7), Chica (5), Forlín (7), Víctor Ruiz (7), David García (6), Duscher (8), Javi Márquez (6), Sergio García (5), Verdú (8), Dátolo (9) i Callejón (8).
Substitucions: Álvaro (6) per Sergio García, m. 64; Javi López (6) per Dátolo, m. 78; Baena (s.q.) per Callejón, m. 88.


UD Levante: Reina, Nano, Xiscu, Xavi Torres, Del Horno, Sergio, Javi Venta, Ballesteros, Juanlu, Rubén, i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 57; Valdo per Rubén, m. 60; Pallardo per Torres, m. 77.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial madrileny. Ha volgut ser protagonista del partit mostrant un autèntic recital de cartolines. Quatre d’elles per protestar, altre per pèrdua de temps, i altre per allunyar l’esfèrica segons el seu criteri... Ha ensenyat cartolines grogues a Xavi Torres, m. 28, Rubén, m. 31, Javi Márquez, m. 32, Víctor Ruiz, m. 38, Del Horno, m. 44, Nano, m. 45, Dátolo,, m. 49, Ballesteros, m. 57, Verdú, m. 61, Cristian Álvarez, m. 79, Álvaro, m. 82, Valdo, m. 93. Ha expulsat amb vermella directa a Xisco, m. 56 per una entrada destralera per darrera.

Gols: 1-0: Dátolo, m. 13; 2-0: Callejón, m. 81; 2-1: Stuani, m. 84

Incidències: Partit corresponent a la vuitena jornada de lliga a Primera Divisió. Estadi del RCD Espanyol de Cornellà –El Prat. 26.210 espectadors en una tarda assolellada amb temperatura agradable.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola amics/gues:
El RCD Espanyol ha guanyat un altre cop a un LLevant inferior
victòriosament, ja queda menys x anar a Europa.
Fins després.Jose Carrera

Anònim ha dit...

El que aquesta temporada està clar, és que a diferències d'altres, hi ha una plantilla molt equilibrada i amb recanvis de confiança.
Va ser una llàstima haver de patir al final, amb un home de més i amb un marcador que s'havia posat 2-0 a favor nostre.
Els pròxims partits, a principi, propicis ens poden refermar en posicions europees.
PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M