divendres, 29 d’octubre del 2010

PLÀCIDA ASSEMBLEA DE PENYES
















(Auditori de l'Estadi del RCDE: Cornellà: Josep Maria)

Aquest vespre a l’Auditori del nou Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat ha tingut lloc l’Assemblea Ordinària de Penyes del RCD Espanyol, en mig d'un ambient distendit, dins el bon moment que travessa l'entitat espanyolista.

Cal destacar la presència d’una setantena de penyes tot i desenvolupar-se l’acte en un dijous i no en dissabte. Les penyes presents han estat les següents:

Alt Empordà-Cap de Creus, Bages, Bellvitge, Blanes, Cardedeu-Llinars-Vilamajor, Castellar del Vallès, Central, Cerdanyola, Ciber Penya Pericos Amb Webs, Cornellà, Economistas Pericos, Escollera, Esplugues, Futbol Base, Fúria Perica, Gar-Rafecas, Girona 2207, Gran Via-Sant Martí, Hospital del Mar, Igualada, Incansables, Joan Verdú-L’Esquerra de l’Eixample, Juvenil Espanyolista, Manigua, Mataró i Comarca, Mediterrània-Castelldefels, Montcada i Reixac, Montià-Baix Ebre, Mora la Nova, Navarra-Rafa Marañón, Nou Barris, Pericos Montsià, Pericos Sant Cugat, Pericos de Vilassar de Mar, Pericos del Berguedà, Pericos del Poble Nou, Pericos Fidels, Pericos Moteros, PBB Poble Nou, Premià de Mar, Riudecanyes, Roda de Ter, Rubí, Sabadell, Sant Adrià del Besós, Sant Andreu de la Barca, Sant Andreu del Palomar, Sant Joan Despí, Sant Celoni i Comarca, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicens dels Horts, Santa Coloma de Gramanet, Sants-Hostafrancs, Sitges, Terrassa, Torredembarra, Universitària, Valls i Comarca, Vila de Gràcia i Guinardó, Viladecans, i Vilanova i la Geltrú.

Després de guardar-se un escrupolós minut de silenci en memòria dels espanyolistes que ens han deixat al llarg del darrer any, l’acte ha començat amb una exposició del Conseller Josep Ramió (que junt a Jaume Martínez han representat al club en aquest moment previ al desenvolupament pròpiament dit de l’Assemblea). El membre del Consell encarregat del tema social amb les penyes s’ha posat a disposició d’aquestes per qualsevol tema i qüestió que sorgeixi, i ha refermat varies vegades el seu (i del Consell) reconeixement per la gran tasca que realitzen les penyes.

Ramió ha explicat, no obstant, que les visites dels consellers als actes socials es reduiran ja que està previst la creació d’una comissió social de “famosos”, veterans i personalitats del mon espanyolista que siguin els que visiten les penyes, ja que cada cop hi ha més multituds d’actes al haver-hi moltes més penyes cada any i menys consellers.

Alberto Ariza, President de la FCPE, ha agraït la resposta per part del Consell i ha manifestat que al llarg d’aquests darrers temps, ha hagut una millor comprensió envers el moviment penyístic després de tot els moments complicats del trasllat a Cornellà-El Prat i que el Consell ha mostrat la seva sensibilitat envers el que suposa per l’entitat tot l’esforç que les penyes porten a terme.

Com ja ve sent habitual, Sergio Fidalgo ha pujat a l’estrada, per informar dels seus darrers “llançaments” de publicacions. En concret, avui divendres a Pericos Fidels el darrer número de la revista 23 Perico dedicada a Ivan de la Peña “El hombre que hizo callar al Camp Nou” i el proper divendres, el llibre de Jordi Llopis que versarà sobre la història de la GPE Manigua (oportunament informarem d’ambdós esdeveniments socials).

Lluis Domínguez, secretari de la FCPE, ha llegit l’acta de la darrera Assemblea, a les 20:25 minuts, a la que van assistir 59 penyes. S’ha aprovat per unanimitat.

El següent punt de l’orde del dia, ha estat la reestructuració de la Junta Directiva de la FCPE. Ricardo, per decisió pròpia, ha deixat el seu lloc. Lluis Domínguez passa a ser vicepresident tercer, i Dani Bosc, president de la GPE Manigua, ocuparà el lloc de Domínguez i exercirà de secretari de la Junta. Ariza ha donat les gràcies a Ricardo i a tots els que formen part del seu equip i a totes les penyes presents.

El tercer punt de l’ordre del dia, la gestió econòmica. Les comptes que ha presentat el tresorer Salvador Fosas. Aquestes (que ja les voldríem per l’Espanyol, si em permeteu l’incís) reflecteixen un superavit de 3.204,13 euros que donen a 20 d’Octubre –data del tancament- un total de 8.715,70 euros. Marge per tant per la Federació per pogué afrontar les necessitats i nous reptes.

El quart punt de l’ordre del dia, l’informe de gestió del President Ariza. Alberto ha volgut manifestar que les relacions amb el Consell han millorat darrerament, i ha coincidit en el que indicat Ramió. S’ha felicitat per les fites aconseguides, la creació de 15 noves penyes (Andorra, Economistas Pericos, Joan Verdú, Tenerife, Eivissa, Pericos Fidels, Ripollet, Riudecanyes, Ripollet, Suècia, Uruguai, Vall de Lemos, etc..) i altres en projecte (Puigcerdà entre elles) que aviat poden ser una realitat.

Ha parlat de les millores en el tema dels autocars, de lo molt que s’ha avançat, de la inauguració de les noves oficines de la FCPE, d’un espai per guardar material, banderes de les penyes, i al igual que Ramió també ha fet referència al tema d’un futur ascensor per les persones impedides físicament.

També ha parlat de les reunions territorials de penyes, com la de la Regió Central, o de les comarques tarragonines, etc., i ha citat com a model l’antiga coordinadora de penyes del Baix Llobregat.

Ha informat del seu viatge a Madrid a la seu de la LFP on va tenir lloc una reunió de “Aficiones Unidas” amb federacions de penyes d’altres clubs espanyols de 1a i 2na. Amb alguns clubs s’ha pogut aconseguir que es fixin preus raonables tant pels desplaçaments dels pericos com al inrevés pels desplaçaments dels seguidors rivals al nostre estadi, com ha succeït amb el Levante. Malauradament no tots els clubs (Osasuna és un exemple) estan per la tasca d’afavorir que els aficionats dels clubs puguin veure un encontre per 25/30 euros...

Amb els majors ingressos (loteria del Nen) la FCPE ha pogut incrementar el seus bens a disposició de qualsevol penya. Des de el famós “perico” (mascota del RCDE), fins a maniquís (veure foto 3) per stands en fires, en actes socials, la compra d’un altaveu per qualsevol penya que ho necessiti o una pantalla per veure projeccions.

Ha enumerat Ariza, que a la llotja del nou Estadi del RCDE ja hi ha passat 17 penyes amb el seus respectius alcaldes de les ciutats d’aquestes ambaixades periques, i que ja son 44 penyes que tenen la seva placa al nou estadi. Hi ha 25 pendents de que es concreti la seva col•locació oficial.

No ha faltat fer referència a les dues protestes que ha encapçalat la FCPE en el darrer any. La protesta contra Iturralde, en el que la FCPE va canalitzar la indignació del soci davant les actuacions continuades d’aquest individuo, i la postura de protesta per les formes en les que el club volia fer pagar en el Torneig Ciutat de Barcelona.

També ha demanat a las penyas reunides si estaven d’acord amb que la FCPE ampliés la seva participació d’accions en la futura ampliació de capital.

Alfred Puig, vicepresident primer, ha explicat els darrers detalls de la propera Gala de les Penyes que tornarà a tenir l’Hesperia Tower com a escenari. L’acte serà conduït per Xavi Jiménez. També ha fet referència al tema de patrocinadors.

Araceli Pérez ha intervingut per afrontar el cinquè punt de l’ordre del dia que versava sobre l’aprovació del nou logo corporatiu de la FCPE. Ha agraït a tres penyes que van aportar els seus esbossos (Rubí, Fúria Perica i Vila de Gràcia), però finalment s’ha aprovat el que mostra la fotografia 13.

El sisè punt del ordre del dia, la inclusió de nou de la renovada Penya de Tarragona, desprès de la moguda que va originar-se quan va abandonar la FCPE en disconformitat per la postura oficial manifestada en comunicat de la Junta de la FCPE envers l’exigència de responsabilitats en la convocatòria d’una Junta d’Accionistes Extraordinària que finalment no es va produir (temp.2008/09). A la penya de Tarragona els hi va semblar (així ho van manifestar) una actitud tova, feble, i van abandonar la Federació. Ara, amb gent jove i il•lusions renovades (tot i que Ariza no ha oblidat el que va succeir) tornen.

El setè punt, el proper Aplec de 2012. El de 2011 serà a Castellar del Vallès, i s’obre un període per presentació de candidatures.

Amb el torn de precs i preguntes s’ha donat per finalitzada l’Assemblea, als voltants de les 22:00 hores. En aquest torn han intervingut diversos penyistes per parlar sobre diferents assumptes.

Alguns, com Josep Ventimilla (Pericos del Poble Nou) gens d’acord amb l’actitud del Consell de reduir la presència dels consellers als actes, altres com Rafa Aragón (S. Joan Despí) s’han interessat pel “mosaic” que les penyes intentaran repetir en el proper derbi, el president de la PBB de Torredembarra ha demanat que es faci actes en homenatge als colors, d’exaltació perica en els propers aniversaris (recordem que avui fa 110 anys d’història aquesta entitat), Jordi Llopis s’ha mostrat molt molest per que inclòs a Montjuïc que estàvem de lloguer es podia aparcar els penyistes en un dia d’Assemblea com avui, mentre que a “casa nostra” no..., i altres qüestions de menor importància de diferents membres de les penyes presents.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M