El Benjamí va saber superar la pressió inicial del Cornellà per acabar golejant.

(Camp Mpal. de la Via Fèrria, Cornellà; Baix Llobregat: Josep Maria)

UE Cornellà: 0 -  RCD Espanyol Benjamí “A”: 8

Gran exhibició dels espanyolistes.

El Benjamí “A” del RCD Espanyol va ser el primer equip perico en obtenir el bitllet per la gran final (de benjamins en aquest cas) que es disputarà a Montcada i Reixac en el marc de la II Festa del Futbol Català, en derrotar amb contundència, amb un sever correctiu al CE Cornellà per 0-8. Al descans, l’equip blanc-i-blau ja guanyava 0-2 gràcies a dues jugades d’estratègia, mentre que al segon temps (tercer i quart període) els espanyolistes van passar per sobre dels verd-i-blancs que no els van pogué aturar en cap moment arribant-se fins aquest ample marcador.

L’equip de Manzano va sortir des d’un primer moment a fer-se amb el partit sense especular ni molt menys; amb tot, el Cornellà va pressionar molt des del principi fins que mica a mica va anar perdent força davant la millor qualitat tècnica dels espanyolistes.

El conjunt del Baix Llobregat va jugar tot el partit amb joc  llarg buscant l’esquena de la cobertura espanyolista que va ratllar a gran alçada i aprofitant la potència del seu dorsal 18 Sergio a l’hora d’efectuar nombrosos llançaments de faltes, com en dos d’ells en els primers minuts amb cert perill.

Però qui si va marcar de llançament de falta va ser l’Espanyol. Al minut 9 de joc, Dani, amb un xut ras i creuat bat al porter del Cornellà que veu com se li cola dins l’esfèrica. L’Espanyol va manar més que el seu rival en la parcel•la ampla però li va costar crear ocasions davant un Cornellà encara molt sencer.

En els segons dotze minuts, als seixanta segons i escaig, l’Espanyol es objecte en la persona d’Arnau d’una perillosa falta a pocs metres de l’àrea. La toca en curt Joel per que llenci Adri fort, rebutgi en curt el meta local i la pilota morta acabi a peus d’Arnau que en la boca de gol i molt ràpid avançant-se a tothom remati al fons de la porteria.

Aquest gol destrossa la moral dels verd-i-blancs que tot i aguantar les escomeses del quadre blanc-i-blau comencen clarament a davallar i l’Espanyol es fa amb el control total del partit. Arnau tindria el tercer després d’una preciosa jugada d’Adri, però el seu remat de primera massa fluix és fàcilment aturat pel porter local.

El tercer quart s’inicia també amb una jugada de perill al poc de la represa per part perica; Un xut de Maxim acaba estavellant-se a la creueta de la porteria amb el meta totalment superat. La rèplica local, un xut de nou de Sergio en falta que rebutja com pot el meta espanyolista Alejandro.

L’equip espanyolista sentència l’eliminatòria quan Máxim aconsegueix un gran gol culminant amb un xut ras creuat a la dreta una jugada individual en la que s’havia marxat de dos adversaris. Aquest son els millors moments del quadre espanyolista i una excel•lent passada de la mort de Maxim per Adri, es controlada pel jugador visitant ntrant dins l’àrea i encarant al porter i amb sang freda el bat allotjant la pilota lluny del seu abast encara que sigui colpejant lleugerament a la base del pal esquer pel seu interior.

Dani és a punt d’aconseguir un gol olímpic quan treu des de la dreta una sacada de cantonada que te que treure de punys molt forçat el porter local.  Però l’Espanyol no es conformarà amb el resultat i un minut abans de la finalització del tercer període, Maxim aconsegueix un gran gol elevant amb una rematada creuada l’esfèrica lluny de l’abast del porter.  El Cornellà gaudiria al darrer minut d’una ocasió –la més clara de tot el partit –quant el seu dorsal 8 Guerrero remata sortint la pilota un pèl creuada, fora.

En el darrer període, el 0-6 va ser obra de Dani, amb un gran xut des de fora de l’àrea ajustat a la dreta. Només tres minuts després, Kilian feia el seu golet al recuperar una pilota a un defensor en línia defensiva del Cornellà, marxar-se de dos rivals i trobant forat allotja l’esfèrica dins la porteria amb un gran tret.  Joel tancaria el compte golejador després d’una gran jugada d’Adri, marcant de xut creuat a la dreta.

Dissabte a Montcada i Reixac, tindrà lloc la final davant el FC Barcelona que va derrotar al Gimnàstic de Tarragona per 6-0.

Fitxa Tècnica:
UD Cornellà: Dani, Oscar, Sergio, Alejandro, Carmona, Guerrero i Gavaldón.
En el segon període, Arnau per Gavaldón.  En el tercer període, Xavi i Gerard per Oscar i Arnau. En el darrer quart, Oscar, Arnau i Gavaldón en el lloc de Gerard, Xavi i Carmona. Durant el darrer quart, Xavi per Alejandro i Gerard per Guerrero.

RCD Espanyol: Ángel, Amadou, Sergi, Soto; Dani, Arnau i Máxim.
2n. quart: Ángel, Joel, Soto, Joan, Arnau, Adri i Kilian.
3r. quart: Alejandro, Amadou, Oscar, Sergi, Dani, Adri, i Máxim.
Darrer quart: Alejandro, Sergi, Joan, Soto, Dani, Joel, i Kilian. Durant el darrer període, Oscar i Adri surten per Joan i Dani.

Gols: 0-1: Dani, m. 9; 0-2: Arnau, m. 13; 0-3: Maxim, m. 29; 0-4: Adri, m. 31; 0-5: Maxim, m. 47; 0-6: Dani, m. 39; 0-7: Kilian, m. 42; 0-8: Joel, m. 48.

Incidències: Camp de la Via Fèrria de Cornellà. Encontre corresponent a les semifinals del Campionat de Catalunya disputat com totes aquestes eliminatòries en la modalitat de partit únic en una matinal calorosa, temps assolellat amb alguns núvols.