JUNTAMENT AMB EL META PAU, DONEN EL PASSI A LA FINAL

(Mpal. Via Fèrria, Cornellà de Llobregat: Josep Maria)

U.D. Cornellà 0 – RCD Espanyol Juvenil “B”:2

Un Espanyol inexpugnable en defensa guanya a la Via Fèrria.

El RCD Espanyol Juvenil “B” s’ha convertit en el sisè finalista espanyolista que dissabte disputaran en el Nou Mpal. de la Ferreria de Montcada i Reixac les diverses finals dels respectius campionats de Catalunya.

Aquesta passada nit de dijous s’ha disputat l’encontre de semifinals en categoria de juvenils, entre l’equip local, el Cornellà i el RCD Espanyol de Lliga Nacional en els seus 84 minuts que mancaven després que el dimarts passat s’hagués de suspendre als sis minuts de joc pel mal estat del terreny de joc a causa de les fortes pluges que caigueren al Baix Llobregat. El fet que s’hagi de disputar la final (amb la Damm com a rival) el proper dissabte en el marc  de la II Festa del Futbol Català no deixava cap altre opció que jugar-se aquesta nit passada.

Tot i que als pocs segons de re iniciar-se l’encontre el Cornellà ha estat a punt de sorprendre l’Espanyol amb un xut que s’ha marxat no obstant molt alt, l’Espanyol s’ha defensat amb molt d’ordre i no ha perdut la cara mai al partit esperant la seva oportunitat. En els primers vint minuts de joc tan sols constatar una centrada xut del extrem local dorsal 11 que s’ha estavellat en l’exterior de la  xarxa de la porteria ben defensada per Pau.

El partit era de molta força i lluita, amb anades i vingudes, aguantant molt bé l’equip de Dani Poyatos a un Cornellà que jugant a casa semblava devia ser el favorit a priori.
En el minut vint-i-cinc de joc, en un desplaçament llarg dels espanyolistes buscant l’esquena de la cobertura local,  Ruben Herráiz “Rufo”  que tornava en competició oficial després de la seva lesió al canell, arranca en posició legal segons el jutge auxiliar, després de fer-se amb l’esfèrica i encarant al meta local el bat amb una perfecta definició rematant per la seva esquerra.

L’Espanyol prenia avantatge donant encara més tranquil•litat i serenor al conjunt blanc-i-blau davant les escomeses dels locals. El Cornellà ha tingut una bona oportunitat un minut i escaig després del gol perico amb el llançament d’un lliure directe que ha executat el seu davanter centre, per sobre el travesser desviat.

El Cornellà s’ha fet amb el control del joc en els darrers minuts del primer temps en els que han creat més perill que en tot la resta del primer temps. Primer en el llançament molt tancat de córner que ha obligat a Pau a emprar-se a fons rebutjant de punys. L’ocasió més clara dels 39 minuts de joc avui disputats, ha estat en el  44’  quan Pau salva del gol blanc-i-verd en dues rematades en la mateixa jugada. La primera en un xut potent del dorsal 11 i després de rebutjar la pilota li cau al davanter centre del Cornellà qui amb tot a favor però escorat a l'esquerra, remata i altre cop Pau llançant-se tapant l'angle curt, refusa l’esfèrica.  La pressió del Cornellà s’ha arribat a fer angoixosa en aquests darrers instants fins exhaurir el minut d’afegit concedit pel col•legiat.

En el segon temps, l’Espanyol ha vist com els locals seguien insistint en el seu objectiu d’establir les taules en el marcador, però entre Pau que ha realitzat un gran encontre, entre la cobertura perica on tant  José Manuel, Adri en l’eix i Aitor i Albarrán en les bandes han ratllat a un gran nivell i la innocència –al menys en aquest  encontre – mostrada pels davanters locals en algunes jugades, han fet que l’Espanyol hagi pogut aguantar acabant amb la porteria verge. I això que el Cornellà ha tingut varies ocasions al començament del segon temps, amb una rematada al 51’ molt dolenta, fora, o en el 55’ amb la millor ocasió de tot l’encontre pels del Baix Llobregat quan el seu dorsal 8 amb tot a favor ha xutat per sobre el travesser.

Qui si que no ha perdonat ha estat Rufo de nou. Una pilota en zona de defensa dels locals pel cantó esquer de l‘atac perico ha estat lluitada pel paraguaià Pedro, qui després de insistir una i altre vegada ha aconseguit robar-li la cartera al defensor, ha centrat i de mitja volea, Rufo, picant l’esfèrica a terra en la seva rematada ha acabat allotjant-se ajustada al pal esquer de la porteria del Cornellà.

El partit amb aquest 0-2 estava ja sentenciat, però en futbol mai es pot dir i coses pitjors s’han vist. El Cornellà s’ha vist amb una falta a un metre del semicercle de l’àrea de càstig, però de nou la punteria no la tenien gaire afinada i la bola s’ha marxat alta.

A falta de vint minuts pel final del partit, el Cornellà ha intentat els darrers esforços per al menys escurçar diferències en el marcador. Una de les poques vegades que un dels extrems ha superat al lateral perico per la banda esquerra de l’atac local, ha acabat amb una centrada molt tancada que no ha sorprès a Pau atent a la jugada. En jugada ara per l’altre banda, per la dreta, el dorsal 9 local ha vist com li col•locaven una pilota d’or al seu cap, però la seva rematada ha estat blocada per Pau en una gran intervenció després d’una estirada a la seva esquerra.

Passats aquests ensurts i a menys d’un quart d’hora per acabar el partit, semblava ja clarament que el Cornellà havia exhaurit les seves últimes opcions de com a mínim, batre al meta Pau. L’equip espanyolista que no renunciava en absolut a intentar arribar a dalt en algun contracop, fet que ocasionava ja que les línies estiguessin molt separades amb molts espais en la medul•lar. Una jugada entre Adrián Ruiz i Rufo ha estat a punt de ser rematada de cap per Kilian, però un defensor s’ha anticipat rebutjant de cap lo suficient avançant-se al davanter espanyolista.

En els darrers instants Poyatos ha mogut banqueta i ha acabat de trencar el ritme del partit, matant-lo definitivament i arribant-se al xiulet final amb el triomf mencionat de 0-2.   A més, en un acció molt lletja fruït de la impotència, el dorsal 12 local s’ha marxat als vestidors abans d’hora al veure la vermella directa en el minut 85’.

RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Adri, José Manuel, Aitor, Miravent, Pedro,  Ruiz, Kilian, Rufo i Pablo de Castro.
Substitucions: Lucho per Kilian, m. 70; Luis i Nico per Pablo i Rufo, m. 88; Verdú i  Javi per Adrián Ruiz i Pedro, m. 89

Gols: 0-1: Rufo, m. 25; 0-2: Rufo, m. 65.

Incidències: Encontre corresponent a la semifinal del Campionat de Catalunya Juvenil disputat en el Mpal. de la Via Fèrria en una nit amb temperatura suau, cel molt cobert amenaçant pluja però aguantant sense precipitar no impedint avui la disputa dels 84 minuts restants després que s’hagués d’ajornar el dimarts passat.