divendres, 23 de setembre del 2011

AMB EL RIFLE APUNT
I EN EL MOMENT OPORTÚ (1-0)


















RCD Espanyol: 1 – Getafe CF: 0

Pandiani: “Quien tuvo, retuvo”…

El RCD Espanyol ha vençut en l’afegit gràcies a un gol de Walter Pandiani en jugada que Sergio García no ha pogut marcar-lo, i ha donat tres importants punts a l’Espanyol per encarar el futur amb menys complicacions. Si els espanyolistes van viure la cara amarga del futbol diumenge passat a la Romareda, avui han vist la faceta contraria d’aquest esport; marcar al darrer sospir a un Getafe molt conservador que ha perdut tot el temps del mon en especial el seu porter Moya, i per “satisfacció” d’un col•legiat que ha fet posar dels nervis a més d’un amb les seves decisions tremendament parcials en faltes i a l’hora de mostrar cartolines. Pandiani, ha demostrat que per rematar, encara conserva el seu instint assassí, malgrat les seves mancances físiques, les d’un davanter de 35 anys i mig.

El primer temps ha sigut dolent a més no poder. L’Espanyol no ha tingut cap ocasió de gol fins que una bona jugada de contracop amb Verdú i Sergio García que ha sigut entrat en falta, l’àrbitre ha donat la llei de l’avantatge i la pilota centrada passada per Dídac ha sigut rematada per Álvaro Vázquez cobrint bé Moya el pal curt, rebutjant i evitant el gol. Res més que explicar-vos.

Tan sols que el Getafe molt conservador, en canvi ha intentat treure profit de que un cop més Galán no ha sabut tancar la seva banda i allò era un autopista per on entraven els jugadors del conjunt madrileny. Al minut 6, marxant-se de Galán Masilela li ha col•locat una centrada passada per Ríos, però el jugador del Getafe ha rematat malament, alt. En el 25’ una centrada de Barrada s’ha passejat entre mig de tots per l’àrea perica sense que ningú toqués l’esfèrica i en el 29’ una centrada de Ríos ha estat rematada de volea per Casquero per sobre.

L’Espanyol ho ha intentat fent circular la pilota amb canvis de joc de Javi Márquez tots erràtics, i el millor Verdú no ha aparegut fins el segon temps. Thievy ha posat la lluita, ser el malson dels defensors corrent amunt i avall, però poca cosa més en uns quaranta-cinc minuts tediosos en quant a futbol, i que l’empat a zero ha sigut el més just. Álvaro, que ha estat molt sol, no ha rebut pilotes en condicions i poc ha pogut lluir.

En el segon temps, l’Espanyol ha sortit endollat. En tres minuts ha fet més que en tot el primer temps. Al primer minut de la represa, una passada d’Álvaro a l’espai per Thievy, i el francès ha retallat perfectament però encarant a Moya, li ha enviat la seva rematada al peu del porter balear. El Getafe ha replicat amb una de les poques pèrdues en defensa en la que Cata Díaz ha estat a punt de donar l’ensurt al recuperar una pilota en zona defensiva de l’Espanyol i deixa anar un xut creuat que s’ha perdut a la dreta de Cristian.

L’Espanyol per fi tancava a l’àrea al seu rival i en una jugada ha estat a punt de marcar Sergio García, però la seva rematada després de tocar en un jugador visitant, s’ha marxat a còrner ajustada al pal dret. En un servei de còrner executat per Verdú (m. 52’) per molt poc no arriba a rematar de cap el del Bon Pastor. Galán, que ha millorat bastant el segon temps i no ha tingut tants problemes en defensa, ha col•locat una centrada que ha pentinat desviada Sergio García. En un còrner tret per Javi Márquez, Valera amb el pit en l’intent de cedir a Moya, a punt ha estat de complicar-se la vida de mala manera.

Pochettino ha decidit donar entrada a Weiss per Álvaro en el 58’, després d’un domini absolut en el joc en aquest primer quart d’hora del segon temps. Mica a mica, el Getafe ha anat dominant la situació, ha alentit el joc tot el que ha pogut donant per bo l’empat. En un atac perdut dels madrilenys, Jordi Amat s’ha fet amb la bola passada la frontal i ha fet un enviament llarg per Verdú, qui veient Moya totalment avançat li ha enviat un llunyà llançament bombejat que emprant-se a fons el meta balear cedit pel Valencia, ha rebutjat a còrner com ha pogut, caient inclòs momentàniament lesionat en l’acció.

El còrner s’ha executat després de ser atès el meta del Getafe per Javi Márquez i la bola ha acabat controlada finalment per Weiss amb el pit, i ha deixat anar un fort tret que amb Moya batut, ha salvat junt al pal esquer, Albert Lopo.

Mentre el Getafe de tant en tant intentava aprofitar-se de que les línies espanyolistes estaven avançades i separades, i Cata Diaz ha donat un ensurt en el 73’. Però qui si ha tingut el gol per segon cop aquesta nit, ha estat Thievy Bifoumà, quan tot sol amb tot a favor ha tornat a rematar malament al peu de Moya, després que Sergio García molt marcat no pogués trobar forat; finalment el refús tampoc l’aprofita Javi Márquez que remata des de la frontal molt malament.

Els minuts anaven passant i l’empat a zero semblava ja pràcticament cantat. Pochettino ha donat entrada a Pandiani per un gris Javi Márquez. En el 79’ una centrada de Weiss ha sigut rematada pel “Rifle” de cap, una mica massa lluny, i molt centrada a les mans de Moya.

El Getafe ha tingut l’ocasió per endur-se el partit quan Valera amb tot a favor ha xutat fort, però desviat a la esquerra de Cristian, després de rebre de Miguel Torres. A falta de deu minuts pel final, Luis García, ha donat entrada a Güiza per Miku, però el conjunt madrileny ja no ha tingut cap ocasió clara i s’ha limitat a defendre el punt davant les darreres i desesperades escomeses d’un Espanyol que veia com s’ha arribava als noranta sense que el marcador es mogués.

Abans, però, Rui Fonte que acabava d’entrar al 86’ per Thievy, tindria una bona opció en fer la paret amb Verdú, però el portuguès penetrant per la lateral esquerra de l’àrea de càstig segon atac espanyolista no pot ni xutar ni centrar ja que un defensor visitant evita qualsevol de les dues hipotètiques solucions.

Passant minut i escaig dels noranta, en un afegit anunciat de tres minuts, una centrada per la banda esquerra de Dídac ha sigut rematada a boca de canó de primera per Sergio García al cos de Moya, caient-li l’esfèrica morta a Walter Pandiani qui d’un fort obús a l’escaire dreta ha batut al meta balear i ha donat el segon triomf de la temporada al conjunt espanyolista. Undiano li ha mostrat cartolina per treure’s la samarreta en la celebració, però l’alegria no ens l’ha tret ningú i a ell tampoc, malgrat l’actuació del col•legiat al llarg del partit en general i en aquest moment en particular.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7); Galán (4), Jordi Amat (7), Héctor Moreno (8), Dídac Vilà (8); Baena (6), Javi Márquez (5), Verdú (7), Álvaro (5), Thievy (7); i Sergio García (6).
Substitucions: Weiss (6) per Álvaro Vázquez, m 58; Pandiani (8) per Javi Márquez, m. 76; Rui Fonte (s.q.), per Thievy, m.86.


Getafe CF: Moyà; Valera, Lopo, Cata Díaz, Masilela; Rubén Pérez, Casquero; Lacen, Ríos, Barrada; i Miku.
Substitucions: Miguel Torres per Masilela, m 31; D. Castro per Ríos, m. 63; Güiza per Miku, m. 80.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del comitè territorial navarrès. Ha mostrat cartolines grogues a Héctor Moreno, m. 17, Thievy, m. 35, Rubén Pérez, m. 39, Weiss, m. 76, Pandiani, m. 91; Sergio García, m. 92.

Gol: 1-0: Pandiani, m. 91.

Incidències:
Encontre corresponent a la cinquena jornada de lliga de 1a. Divisió (4rta disputada) a l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà – El Prat davant 21.414 espectadors. Nit amb temperatura càlida, malgrat trobant-nos ja a la tardor.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M