DEL JOAN BABOT DAVANT L'AHTLETIC CLUB

(Mpal. Les Planes, Sant Joan Despí; El Baix Llobregat: Josep Maria)

RCD Espanyol Infantil “A”: 2 – C.F. Damm: 1

”In extremis”

El RCD Espanyol s’ha classificat per disputar la gran final de la XI Edició del Torneig Joan Babot de futbol infantil després de derrotar aquesta tarda al vigent campió del torneig, la Damm CF per 2-1, amb un gol de Carlos Pérez en el darrer sospir del partit. Demà, a les 12:30 en idèntic escenari, el Mpal. de Les Planes, s’enfrontarà al guanyador de l’altre semifinal, l’Athletic Club, que s’ha desfet també per la mínima i pels mateixos guarismes de la Selecció de Sant Joan Despí (2-1).

Molt igualat l’encontre, per que tot i dominar més l’Espanyol en el còmput total del partit, hi ha hagut diverses fases en els que la Damm ha arribat inclòs amb claredat a les immediacions de l’àrea espanyolista i en el tram final del partit, l’Espanyol ha tancat a la Damm en busca del gol del triomf i aquesta ha tingut suficients espais davant un Espanyol molt avançat per sorprendre en una de les contres que ha dut a terme. Al final, la fortuna ha somrigut al quadre de Miguel Ángel Samprón en el darrer minut de partit tornant-li al conjunt cerveser el gol als darrers instants, tal com havia aconseguit en el primer temps la Damm.

I això que el partit s’havia posat coll avall quan en el minut quatre de joc després d’una penetració de Juli que es marxava de fins a tres rivals, el darrer amb la fortuna en el retall, enganxat a la línia de fons, la centrada i posterior rematada acabava amb un refús en curt caient-li l’esfèrica a Martí que conclou la jugada superant al porter de la Damm d’una bona rematada.

Però la Damm vendria molt cara la seva derrota i tan sols un minut després avisava amb un llançament de Kevin que tocant lo just el meta Jaime, acaba estavellant-se al travesser de la porta perica. També posteriorment i en altre llançament de falta, Jordan obliga a Jaime ha efectuar una gran estirada salvant del gol cerveser i enviant a còrner.

L’Espanyol no acabava de fer-se amb el control del joc a la medul•lar i no arribava amb claredat a l’àrea de la Damm. Per contra, el conjunt cerveser cada cop veia més clarament que era factible donar la sorpresa i empatar un partit en el que no era gens inferior en el camp als espanyolistes.

Així, una penetració per la lateral esquerra de l’àrea de càstig segons l’atac de la Damm, acaba amb un rebuig amb la mà del jugador Carles Torrents. El penal no oferia cap tipus de dubta i el col•legiat en el darrers segons del primer temps (35 minuts en categoria infantil), assenyalava el punt fatídic. El penal l’executa Kilian, transformant molt bé enganyant per complert al meta Jaime. Amb aquest resultat s’arribava al descans.

En el segon temps, l’Espanyol modifica el seu equip donant entrada a tots els jugadors de la banqueta, per intentar fer-se amb el partit. Però seria la Damm qui gaudiria de la primera ocasió al primer minut de la represa, amb una jugada de Jordan que superant Jaime que té que sortir a la desesperada, es tanca molt acabant sense cap tipus d’angle per rematar junt a la línia de fons fora de l’àrea.

L’Espanyol tindria una molt bona ocasió amb una centrada al segon pal on Carles Pérez tot sol colpejaria malament l’esfèrica i el cuir se’n va anar molt desviat quan es trobava tot sol. En un còrner tret per Joan, hi ha un embolic dins l’àrea però el conjunt vermell resol bé rebutjant el perill.

El públic (majoritàriament de la Damm o al menys feia més soroll) es va deixar sentir quan l’efecte òptic al minut 51 va fer-los pensar que acaben de veure el segon gol del seu equip. Era un contracop amb un xut final de Jordan que fregant l’exterior de la xarxa lateral dreta donava la impressió que havia entrat la bola.

En el darrer tram de partit, el quadre blanc-i-blau tanca a la Damm al seu propi terreny de joc, i aquests també tindran les seves opcions al contracop amb molts espais. En un còrner pentinat per Martí, Carles Pérez rematarà creuat fora en una gran ocasió dels pericos. En altre centrada des de l’esquerra, molt tancada, seria un defensor dels vermells qui en el segon pal allunyaria amb el cap l’esfèrica evitant el gol perico.

L’Espanyol tindria l’ocasió més clara en el 73, quan una penetració per l’esquerra amb una bona centrada acaba amb una rematada que Kilian salva sota pals, rebutjant i colpejant la bola molt capriciosa en el cos d’altre defensa i el rebot acaba estavellant-se al travesser sense que l’esfèrica acabi entrant dins.

Les anades i tornades en els darrers instants porten un contracop de la Damm conduït per Jordan amb intent de rematada de Kilian, que molt oportú Eric talla sortosament pels interessos espanyolistes. Ja en el darrer instant, Carlos Pérez de xut creuat des de la dreta de l’atac perico, allotjant-se la bola junt al pal dret, acaba batent al porter de la Damm anotant el gol que donava el triomf i el passi a la final del conjunt de Miguel Ángel Samprón. El quadre d’Andrés Jarque no ho havia posat gens fàcil...

Fitxa Técnica:
RCD Espanyol: Jaime, Cesar, Mariano, Marc Cucurella, Carles Torrents, Alex, Sergi, Martí, Adrián, Juli i Carles Pérez.
Substitucions: Carles Morales, Jordi, Erik, Joan i Gonzalo per Cesar, Mariano, Cucurella, Alex, i Adrián. En el minut 46’: Roberto per Juli.

CF Damm: Llasera, Sergio, Alex, Salinas, Kevin, Maiker, Kilian, Wubalem, Llull, Pol i Jordan.
Substitucions: Betlche, Sandro, Segarra i Antonio per Llasera, Sergio, Kevin, i Wubalem. En el minut 46’: Wubalem per Sandro.

Gols: 1-0: Martí, m. 4; 1-1: Kilian (pen.), m. 35; 2-1: Carlos Pérez, m. 70.

Incidències: Camp Mpal. de les Planes, Sant Joan Despí. 1a. Semifinal del torneig Joan Babot de futbol infantil, organitzat per la Penya Blanc i Blava de Sant Joan Despí, que enguany arriba a l’onzena edició.

Temps assolellat, temperatura estiuenca. Representant a la Federació Catalana de Penyes del RCDE, el seu secretari, Dani Bosch. A les files de la Damm, dos ex jugadors del RCDE de la passada temporada (infantil B), el davanter Wubalem Fuertes i el jugador d’origen tibetà, Sujan Tur.

Selecció Sant Joan Despí: 1 - Athletic Club: 2

A l’altre semifinal, el conjunt basc de l’Athletic Club s’ha imposat a una selecció de Sant Joan formada per jugadors cadets de primer any del FC Levante Las Planas i de la UE Sant Joan Despí per la mínima, 1-2.

Després d’una bona part del primer temps bastant igualada, en el que els amfitrions amb molta lluita i il•lusió neutralitzaven la millor qualitat dels blanc-i-vermells, el conjunt biscaí ha obtingut el seu primer gol mitjançant Kepa Etxebarria. En el segon temps, els bascos ampliarien la renda amb un segon gol obra de Iker Ruiz, per reduir diferències la Selecció de Sant Joan Despí establint el que seria ja definitiu resultat d’1-2.

Selecció de Sant Joan Despí: Adrián, Jesús Rubén Prieto, Alex, Franc, Rubén Gómez, Ibai, Tidona, Javi, Vicenç, Sergio, Gerard, David, Ivan, Edu, Dani, Carlos, i Pol

Athletic Club: Ioritz Gómez, Iñigo Vicente, Lander González, Unai Veiga, Gabriel Erice, Ander Nebreda, Jon Silleros, Ander Madariaga, Álvaro Hernando, Gorka Cerrato, Christopher Atangena, Iker Monasterio, Aitor Vellisca, Pablo Fiat, Iker Ruiz, Eneko Loizate, Kepa Etxebarria, Alcora Seone, i Javier Alonso Martínez.