dijous, 22 de setembre del 2011

UN ESPANYOL "B" MOLT SUPERIOR
DERROTA A LA GRAMANET 0-3

(Nou Mpal. de Santa Coloma de Gramanet: Josep Maria)

U. D. At. Gramanet: 0 – RCD Espanyol “B”: 3

Amb pas ferm

L’Espanyol B ha saldat amb èxit el seu compromís davant la Gramanet a Can Peixauec, al vèncer clarament 0-3, gràcies a avançar-se en el primer temps amb un gol de Cristian Alfonso i deixar pràcticament sentenciat l’encontre amb un penal que ha transformat el central Zou i que ha deixat a la Grama amb deu homes per expulsió d’Aitor. En un segon temps, molt tediós, en el que el futbol ha brillat pràcticament per la seva absència, l’Espanyol ha ampliat amb un tercer gol, i ha vençut sense cap tipus de problemes, continuant una jornada més al més amunt de la classificació, aprofitant a més, l’ensopegada del CE Europa a Castelldefels.

L’Espanyol ha sortit molt endollat al terreny de joc dominant als locals i buscant la porteria rival des del primer moment. Una centrada xut molt tancada de Alfonso o un xut de Pirulo aturat per Adrià, han estat els primers avisos. El primer xut de la Grama a porta ha arribat al primer quart d’hora, sent blocat pel romanès Dinu que sembla haver-hi guanyat (de moment) la partida a Edgar Badia a l’hora d’ocupar la titularitat de la porteria espanyolista.

La primera gran ocasió espanyolista ha sigut per banda dreta quan Bakari ha col·locat un bon centre a l’àrea petita que Pirulo (bastant discret tot el partit) no ha sabut controlat i tot i que ha controlat posteriorment d’esquenes la jugada ha acabat perdent la perillositat que oferia. La segona jugada que ja ha fet tremolar al públic colomenc ha sigut una centrada de Víctor Álvarez pujant la banda esquerra, que ni Bakari ni Pirulo per molt poc han arribat a rematar en la frontal de la petita, passejant-se la bola amb molt de perill.

Al minut 21, una centrada d’Eric des de banda dreta ha estat controlada davant la passivitat defensiva de la cobertura colomenca per Cristian Alfonso, qui amb letal rematada ha inaugurat el marcador en favor de l’equip de Raul Longhi.

Al minut 27 Canal que ha rebut un trau a la cara, s’ha hagut de retirar sagnant fins que ha pogut recuperar-se i continuar en el joc sense cap tipus de problemes. La Gramanet en aquesta fase de partit ha intentat al menys obrir línies en busca de l’empat i ha llençat inclòs dos còrners molt tancats i complicats per la cobertura perica, però poc més...

A la mitja hora ha arribat la jugada que ha trencat definitivament el partit: Cristian Alfonso per banda esquerra envia una pilota d’or al bell mig de l’àrea per Cristian Gómez qui controla, xuta malament fluix, rebutja Adrià Mir en primera instància però la bola li cau morta als peus de Cristian Gómez qui es disposa ara sí, a afusellar al porter quan per darrera Aitor el trava i el fa caure. El col·legiat no ho dubta ni un instant, assenyala la màxima pena que transformarà el central Zou enganyant molt bé per l’esquerra al porter colomenc, i mostra la perceptiva cartolina vermella directa al central del conjunt local.

La Grama tindria que jugar amb deu homes durant una hora de partit i amb un marcador advers de 0-2. Difícil papereta davant d’un Espanyol B que aquest any si, jugant inclòs a mig gas, és superior de llarg als seus rivals.

Per que jugant contra deu l’Espanyol s’ha dedicat molt més a especular, a endarrerir línies per sortir a la contra buscant la verticalitat, velocitat i desbordament dels seus homes més perillosos. Altre cop hem vist massa individualisme en certs jugadors. En Cristian Alfonso, al menys, li ha sortit tot bé el que ha intentat i sempre ha buscat porta encara que hagi pecat d’individualisme com en el tercer gol. En altres com Eric, masses vegades s’ha acabat tancat buscant el centre mentre se li doblava el lateral i després de córrer la banda no li passava la bola.

En el segon temps, l’Espanyol no ha acabat d’aprofitar del tot la superioritat numèrica, tot i que ha tingut algunes ocasions al principi com una passada de Pirulo per Eric que en l’u contra u no ha pogut superar al meta local que ha fet una molt bona intervenció enviant a còrner (m.52’) o una paret entre Blázquez i Taufic Guarch (que ha sortit al 59’ per Bakari) que el lateral dret espanyolista no ha pogut finalitzar amb èxit intentant superar al porter Adrià amb una vaselina.
En el 65, una acció individual de Cristian Alfonso amb un gran retall que ha deixat assegut al seu adversari, ha penetrat entrant a l’àrea, li ha sortit bé i encarant al meta de la Gramanet l’ha superat amb un xut creuat ras.

El partit estava totalment decidit i el nivell del joc ha anat decaient amb el pas dels minuts. Del mexicà poc podem dir. Poques pilotes ha tocat en els 33 minuts que ha disputat, ja que ha caigut en un munt de fores de joc, en altres ocasions ni Pirulo ni Alfonso li han passat la bola o inclòs en una pujada d’Albert per la banda li ha tret la bola el propi lateral. Li falta encara molta compenetració amb els companys i de moment és una peça que clarament no encaixa en l’engranatge de l’equip.

La Gramanet ha tingut la seva millor ocasió al minut 66’ amb un xut des de fora de l’àrea que amb molts problemes ha aturat en dos temps el meta romanès Dinu. En el 72’ Carles Clerc ha sortit per Eric, i ha ocupat una posició avançada en la banda esquerra per davant de Víctor. L’única ocasió del mexicà Guarch en el 75’ quan una passada de Cristian Alfonso, ha estat rematada creuada amb poc encert, perdent-se desviada a la esquerra de la porteria colomenca. En el 81’ Darder ha entrat per Pirulo, i el partit s’ha anat exhaurint sense gaire més digne d’explicar.

Al final, triomf clar i just d’un Espanyol B molt superior i que encara podia haver aconseguit un resultat major si hagués trepitjar l’accelerador en el segon temps quan jugava amb superioritat numèrica i davant un rival, el conjunt de Ramon Moya, totalment vençut que ha intentat al menys no sortir més golejat del partit.                 




Fitxa Tècnica:
UD At. Gramanet: Adrià Mir, Guillem, Gerard, Aitor, Edgar, Cervantes, , Morales, Oriol, Gascón, Miralles, i Toni.
Substitucions: Manu per Gastón, m. 51; Raventós per Toni, m. 66; Isaac per Morales, m.78.

RCD Espanyol B: Dinu, Blázquez, Víctor Álvarez, Canal, Zou, Pau Senent, Eric, Cristian Gómez, Bakari, Pirulo i Cristian Alfonso.
Substitucions: Taufic Guarch per Bakari, m. 59; Clerc per Eric, m. 72; Sergi Darder per Pirulo, m. 81.

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolines grogues a Gerard, m. 31, Pau, m. 32; Oriol, m. 45; i vermella directa en la jugada del penal al dorsal 4 Aitor.

Gols: 0-1: Cristian Alfonso, m. 21; 0-2: Zou (pen.), m. 32; 0-3: Cristian Alfonso, m. 65.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada cinquena del campionat de lliga de Tercera Divisió en el seu grup cinquè. Poc públic a Can Peixauec en un encontre nocturn que s’ha hagut de jugar amb il·luminació artificial. L’Espanyol B ha lluït la indumentària suplent de la passada temporada (gris i negre). Temperatura agradable.


CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ, GRUP 5è.


.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
R.C.D. ESPANYOL "B"
13
5
4
1
0
12
4
2
TERRASSA F.C.
12
5
4
0
1
13
8
3
C.E. EUROPA
10
5
3
1
1
8
6
4
F.C. VILAFRANCA
9
5
3
0
2
7
7
5
U.E. CORNELLÀ
8
5
2
2
1
7
5
6
A.E.C. MANLLEU
8
5
2
2
1
5
3
7
U.E. OLOT
7
5
2
1
2
11
9
8
U.E. RUBÍ
7
5
2
1
2
10
9
9
C.F. GAVÀ
7
5
2
1
2
7
6
10
C.F. POBLA DE MAFUMET
7
5
2
1
2
6
5
11
U.E. CASTELLDEFELS
7
5
2
1
2
7
9
12
C.F. MONTAÑESA
7
5
2
1
2
7
9
13
C.F. BALAGUER
6
5
2
0
3
5
8
14
A.E. PRAT
5
5
1
2
2
6
6
15
F.C. SANTBOIÀ
5
5
1
2
2
5
7
16
U.D. At. GRAMANET
5
5
1
2
2
4
8
17
C.F. AMPOSTA
4
5
1
1
3
10
11
18
C.D. MASNOU
4
5
1
1
3
10
13
19
U.E. VIC
4
5
1
1
3
1
6
20
C.F. VILANOVA I LA GELTRÚ
3
5
0
3
2
4
6



6 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaya partido malo malo del filial, jugando asi no haremos campeones ni de coña, demasiado individualismo y jugando con superioridad incapaces de tener la posesion de balon, como se crean que van sobrados estamos sentenciados! Ayer los centrales muy bien y de medio campo para arriba solo algun destello de alfonso. Hay varios jugadores que un par de partidos por el banquillo no les vendria nada mal.

Josep Maria ha dit...

Totalmente de acuerdo. Muy bien la defensa y el centro del campo supo ccontrolar el juego, pero a la hora de atacar, mucho individualismo. La diferencia respecto a los hombres de ataque, que a Alfonso le salió bien prácticamente todo lo que intentó, pero tampoco el se escapa de esta crítica. De todas formas, aún así, el equipo fue muy superior (jugando frente a once me refiero) y es sin duda el mejor equipo de la categoría con todos los respetos hacia el resto de equipos.
Saludos.

Anònim ha dit...

Darder pasa de ser el mejor jugador del partido anterior al banquillo, esto es normal? Ya vereis como al final se nos marcha por hacer estupidezes y no saber cuidarlos! Solo rectificaria si el jugador tuviese molestias y no estaba en condiciones de jugar, de lo contrario no se entiende!

Anònim ha dit...

de esto se trata, de putear y hacer injusticias a los 4 canteranos buenos que tenemos, y que jueguen los 4 amigotes de morales y compañia, y luego se extrañan si todos los buenos se van mas rapido que deprisa¡

Anònim ha dit...

amigo jose maria que pasa que no vemos jugar a Blanchard ni a tampoco juega muchos minutos Cler ,estan lesionados??? un saludo

Josep Maria ha dit...

Decisiones técnicas que se pueden o no entender.
Blanchart no estaba lesionado en absoluto ya que incluso salió a calentar cuando Canal recibió un golpe en la cara en Sta. Coloma. Longhi está confiando en la pareja Canal-Zou desde un principio.
El tema de Clerc es más sorprendente pues incluso parecía que Clerc había pasado por delante en las preferéncias del propio Pochettino ante Víctor Álvarez. Quizás hará rotaciones hasta que tenga claro con quien confía más. No lo se.
En el centro del campo, tanto Pau, Darder como Cristian Gómez tienen calidad suficiente y sobrada para jugar en esas dos plazas. Las combinaciones o rotaciones que haga el técnico, es cosa suya y por tanto él es quién tiene la potestad y la responsabilidad si las cosas se tuercen y no salen bien. Otra cosa diferente y ahí si que entro en la cuestión que Darder tenía que haber jugado mucho más que 9 o 12 minutos máxime cuando el juego del segundo tiempo (con el partido resuelto aunque con un jugador más) fue bastante lamentable a ojos de los que allí estábamos queriendo ver un buen partido de futbol, no teniendo que sufrir ya por el marcador y con superioridad numérica.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M