dilluns, 31 d’octubre del 2011

L'ESPANYOL PERD A MÁLAGA,
AMB UN PENAL INEXISTENT XIULAT A ROMARIC (2-1)

Málaga C.F: 2 – RCD Espanyol: 1

Final de la ratxa, amb la polèmica arbitral com a protagonista.

L’Espanyol va perdre ahir nit en encontre disputat a La Rosaleda, degut a una pena màxima que va assenyalar el col•legiat Delgado Ferreiro a instàncies del seu jutge assistent, per unes suposades mans de Romaric quan l’esfèrica havia colpejat la cara del jugador ivorià del RCD Espanyol. Romaric, amb l’ull inflamat pel impacte de la pilota li va mostrar a Delgado Ferreiro, però aquest un cop ja va xiular penal no va voler desdir-se ni intenció tenia ja que segons la seva argumentació aquest “ull de vellut” era conseqüència d’una jugada anterior.

Un cop més l’Espanyol és víctima d’una decisió arbitral en la que no s’aplica la mateixa vara de mesurar ni el mateix criteri unificat. Al camp del Rayo Vallecano, unes mans dins l’àrea de Piti tallant la jugada a la sortida d’un còrner, no van merèixer cap tipus de sanció i sense anar més lluny davant el Real Betis, dues més a centre xut d’Alvaro i en un remat dur de Sergio García tallat per Ustaritz, tampoc. Fins quan s’hauran de suportar aquestes injustícies? De moment el balanç és clarament revelador: 4 penals xiulats contra el RCD Espanyol, per cap a favor.

Entrant en el tema purament futbolístic, dir que l’Espanyol va tornar a regalar més de mig partit. Va sortir viu, increïblement viu gràcies a un gol d’Álvaro (que aquest cop si que en va ficar una després de vuit mesos, fet que tots celebrem malgrat la derrota) i al bon fer de Cristian i d’alguns dels seus defenses. Per que l’Espanyol no va merèixer en absolut l’empat a un gol en que es va anar al descans. Si que en el segon temps i sobre tot des de la sortida de Sergio García va millorar i va tenir una fase de joc en la que l’equip jugava per intentar guanyar l’encontre fins que el mencionat va castigar a Romaric amb el màxim càstig.

L’Espanyol amb les baixes de Javi López (per acumulació de targetes) i de Javi Máquez (per lesió), va sortir al terreny de joc de La Rosaleda amb una alineació revolucionaria. Pochettino va tornar a fer un dels seus invents col•locant dos extrems (Dátolo i Weeiss) i deixant-se a la banqueta a l’home més en forma davant, com és Sergio García. Coses que no s’entenen pel comú dels mortals, però que els tècnics que estan molt per sobre nostre en coneixements tàctics i en saber com estan el seus jugadors, acostumen a prendre per decisions. Galán (aquest noi si que ho tindrà difícil per tornar a jugar si no hi ha lesions o expulsions) va ser el substitut natural de Javi López, i ens va tornar a demostrar que la categoria li ve molt gran.

Per que després d’un inici esperançador del conjunt ahir de groc, un canvi llarg a banda esquerra de l’atac local, Monreal guanya l’esquena de Galán (a qui tampoc va ajudar gens l’home que tenia per davant i que podia ajudar al lateral) i la centrada profunda del defensa esquerrà del Málaga es rematada per Rondón tot sol entre mig dels centrals, a plaer.

Cinc minuts després, l’Espanyol tindria una bona jugada d’atac mal finalitzada per Dátolo en la seva centrada a l’àrea acabant sent rebutjada per un defensor a còrner.

En aquesta fase de partit certs jugadors espanyolistes van perdre els papers de tal manera que Pochettino s’ho hauria de replantejar... Primer Weiss. Aquest ja va de record ja que surt a targeta per partit. Ha jugat quatre encontres i ja n’ha vist quatre, en 166 minuts de joc. Bastant dura i sense necessitat la seva entrada al minut 13’. Després Forlín amb una aterradora entrada (m. 18) en camp del Málaga i junt a la banda sense cap tipus de perill amb el jugador rival protegint d’esquenes la pilota... Aquest noi també ho té en els seu adn aquestes coses. I finalment al m. 23’ Dátolo toca la pilota amb la mà i acaba donant una puntada sense la pilot en joc a Jesús Gámez que per sort no va veure Delgado Ferreiro si no... Vermella i al carrer!. Nervis o impotència, no ho sé. Però a totes llums totalment inacceptable, i sense justificació faltant un munt de minuts per finalitzar el primer temps !. Ahir per sort o desgràcia, aquest àrbitre va repartir errors molt greus d’un i altre bàndol i no va veure l’agressió de Dátolo.

També el col•legiat li va perdonar la groga a Demichelis en una planxa a Verdú mereixedora de la cartolina o en el darrer tram de partit una dura entrada de Monreal a Álvaro tampoc va ser sancionada per un col•legiat que en tots els aspectes va fer un arbitratge d’autèntica pena.

En ple desgavell Cristian salva el segon gol després d’un xut potent de Rondón, al que respon l’argentí rebutjant com pot la canonada del davanter local. Passada la mitja hora, el propi Rondón torna a causar estralls en la defensa espanyolista superant Raul, i tot sol encarant a Cristian, intenta una vaselina a la que Cristian Álvarez respon traient una mà prodigiosa, i la pilota morta li torna a caure a Rondón qui remata salvant Raul que ha seguit la jugada, llençant-se a terra i rebutjant a menys d’un parell de metres de la línia de gol.

Una errada de Forlín és a punt de costar molt car, sent finalment Héctor Moreno qui desvia el xut de Cazorla. Galán tampoc està més afortunat i perd una pilota que tenia perfectament controlada al costat del còrner en la seva zona, dreta de la cobertura, i la posterior falta quan se li marxa Monreal, acaba suposant altre targeta més pels catalans.

Però sempre per malament que es jugui, en el futbol es pot presentar un cop de sort. Weiss, lluitador encara que molt revolucionat, és objecte de varies faltes gairebé consecutives. La darrera en banda esquerra l’executa ell mateix faltant un minut per la fi del primer temps, imprimint una bona direcció a la bola, que serveix per que molt bé Alvaro Vázquez pentini i aconsegueixi allotjar l’esfèrica ajustada al pal esquer dins la porteria andalusa. Era l’1-1 i el partit tornava a començar després d’un dolent primer temps. Álvaro es retrobava amb el gol i ho celebrava entusiàsticament com era lògic.

En el segon temps, el primer avís dels locals un lliure directe de Cazorla alt, en una falta molt a prop de la línia de l’àrea de càstig. La segona opció dels locals, un servei de còrner que treu Cazorla, pentina Mathijsen i en el segon pal tot sol no pot connectar amb la bola Demichelis a un metre de la línia de gol.

L’Espanyol seguia viu, i Pochettino decideix per fi donar entrada a Sergio García. Curiosa i sorprenentment no per Dátolo, sinó per Weiss. La primera pilota que toca Sergio García, controlant un gran enviament des del mig a càrrec de Romaric a la banda dreta, acaba penetrant cap el mig, busca forat i deixa anar un tret que treu com pot Willy i el refús no pot aprofitar-lo Álvarez que junt a Demichelis, remata fora a la esquerra de la porta andalusa en la que havia sigut la millor ocasió dels espanyolistes per posar-se per davant en el partit. En l’acció va caure lesionat el meta local, però es va recuperar i va continuar la resta del partit.

Tot i que l’Espanyol va millorar molt i en aquest segon temps va controlar més el joc malgrat que ahir Verdú va estar força malament perdent pilotes massa clares, el Málaga cada cop que arribava portava força perill. Un centre xut que treu com pot Cristian amb el peu, una jugada similar al gol però per l’altre banda amb Joaquín superant a un Dídac millor en atac que en defensa, centrant i per centímetres no arriba Rondón a l’esfèrica dins l’àrea petita.

Pellegrini realitza un doble canvi donant entrada a Van Nistelrooy i Apoño i pocs instants desprès el Málaga té el gol en una rematada de Joaquín que treu increïblement com pot Cristian amb el peu, i després de varis rebots, li cau la bola a Jesús Gámez qui xuta potent, l’esfèrica fa impacte al ull de Romaric i la resta ja ho sabeu... No valen les protestes, el jutge auxiliar no es desdiu, Delgado tampoc, Cristian perd els nervis colpejant el braç del col•legiat i llençant-li la targeta groga a la gespa, i el penal que el llença Apaño enganyant a l’argentí, i entrant la bola per la seva esquerra.

En els darrers minuts, l’Espanyol va pogué empatar amb una centrada de Dídac que aquesta vegada Pandiani (que havia sortit per Romaric després de rebre la pilotada al ull) remata de cap, fora, a un metre a la dreta de la porta andalusa. Tampoc hi va haver-hi fortuna (la que havia somrigut en excés en el primer temps) en una rematada de Sergio García que toca la cama de Mathijsen i es marxa a còrner, ni en els sis minuts del llarg afegit. Es més, Cristian va haver d’intervenir altre cop salvant el tercer gol després d’una contra de dos contra dos en la que Joaquín va està a punt de marcar, impedint-lo el meta argentí altre cop providencial. Passant cinc minuts dels noranta dues faltes favorables als de Pochettino. Una en banda, que acaba amb un refús i de nou falta de Toulalan a nou metres de la frontal. La llença passant sis minuts Verdú i estavella l’esfèrica a la tanca. No hi havia ja per més. L’Espanyol perdia la sisena plaça i queia això si, i malgrat certes coses poc afalagadores del primer temps, amb honor i dignitat, davant un equip construït amb el talonari i amb els petrodòlars del xeic propietari de la institució.



Fitxa tècnica:
Málaga CF: Willy; Jesús Gámez, Mathijsen, Demichelis, Monreal; Toulalan, Cazorla, Duda, Joaquín, Isco i Rondón.
Substitucions: Apoño per Duda, m.67; Van Nistelrooy per Isco, m. 67; Sergio Sánchez per Joaquín, m. 87.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (9); Galán (3), Raul Rodríguez (7), Héctor Moreno (6), Dídac Vilà (6); Forlín (4), Verdú (4); Romaric (6), Dátolo (2), Weiss (6), i Álvaro (7).
Substitucions: Sergio García (7) per Weiss, m. 54; Walter Pandiani (5) per Romaric, m. 74; Raul Baena (s.q.) per Forlín, m. 81.

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro, del comitè territorial basc. Va mostrar cartolines grogues totes a jugadors del RCD Espanyol: Weiss, m. 13, Forlín, m. 18, Galán, m. 40; Romaric, m. 70 i Cristian Álvarez, m. 71. Les primeres tres totalment merescudes; les dues darreres conseqüència de la polèmica decisió del penal que li costar el partit al quadre espanyolista.

Gols: 1-0: Rondón, m. 5; 1-1: Álvaro, m. 43; 2-1: Apoño (pen), m. 72.

Incidències: Encontre corresponent a la 11ena jornada de lliga (disputada, la desena) del campionat de 1a. Divisió, disputat al camp de La Rosaleda de Málaga al indecent horari de les 22:00 hores d’un diumenge, a Roures gràcies.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M