dilluns, 3 d’octubre del 2011

L'ESPANYOL JUGA I PLANTA CARA,
PERÒ ÉS EL MADRID QUI SI APROFITA LES OCASIONS (0-4)



















RCD Espanyol: 0 – Real Madrid. C.F: 4

Càstig excessiu.

Tal com era previsible a tenor de la diferència de pressupostos i de plantilles, l’Espanyol ha caigut a l’estadi de Cornellà-El Prat davant un molt efectiu Real Madrid que ha tret profit de pràcticament cadascuna de les ocasions clares de gol que ha disposat. Per contra l’Espanyol ha fet un bon encontre, ha lluitat, ha tingut les seves ocasions sense aprofitar-ne cap, però al final ha acabat encaixant una golejada totalment injusta si tenim en compta el joc i la diferència que s’ha vist sobre el terreny de joc. Un 0-2 o 1-3 hagués sigut molt més just que aquest marcador tant escandalós que no reflecteix en absolut el que ha succeït.

Però, els gols son els que manen al futbol i aquests els ha posat l’equip blanc, en una jornada en la que al marge del propi Callejón, tant Luis García, Tamudo, i Osvaldo han mullat. Corren mals temps per que treguin pit els senyors de Consell d’Administració quan han afeblit el potencial golejador de l’equip fins aquests extrems.... I esperem que a Vallecas, o com es digui ara l’estadi del carrer del pallasso Fofó, no marqui el que tots sabem...

De totes maneres, i malgrat l’ensurt inicial (m.2) amb el xut de Cristiano Ronaldo que no ha blocat Cristian i s’ha estavellat al pal, l’Espanyol ha sortit sense complexes decidit a plantar-li cara al Madrid recolzat per la gran majoria dels espectadors espanyolistes que s'han donat cita a l'Estadi. Després ja en parlaré del tema del públic... La rèplica perica una jugada de Sergio García que ha finalitzat horrorosament amb un xut als núvols.

Avui Pochettino ha variat lleugerament el seu esquema tàctic amb la inclusió en la parcel•la ampla del camp de Romaric que ha fet un gran encontre, junt al doble pivot Baena – Javi Márquez. Amb tot, l’Espanyol sempre ha caigut en el parany de ser qui tingués la possessió de l’esfèrica, qui proposés el joc, posant-li en safata de plata al Madrid els espais per buscar amb els seus homes ràpids i verticals la porteria espanyolista. Les poques vegades que ho han aconseguit gairebé Cristian ha tingut que recollir la pilota de dins cada cop... Mentre, l’Espanyol ha lluitat molt, ha arribat tocant i tocant fins les immediacions de Casillas, però davant li falta molt “punch” a aquest equip que s’ha vist molt minvat amb la marxa d’Osvaldo, mal que pesi a molts que es digui, ja que és un fet lògic i real com la vida mateixa.

Al quart d’hora de joc Romaric ha estat a punt d’aconseguir avançar a l’Espanyol en el marcador quan ha vist descol•locat a Iker Casillas i des de 40 metres ha llençat un tret que per molt poc no acaba dins la porteria del Madrid. Però ha sigut el conjunt madridista qui minut i escaig després ha agafat a l’Espanyol en una contra, i Ronaldo recolzant-se amb el braç a l’hora d’endur-se l’esfèrica, ha habilitat per Higuaín, que ha batut a Cristian anotant el primer dels tres gols que acabaria marcant.

Malgrat el gol visitant, l’Espanyol no s’ha descompost i ha continuat amb la mateixa tònica de joc. Una passada en profunditat de Javi Márquez (que segueix sense ser el líder del mig del camp de la seva primera temporada a voltes de tot l’affaire de la seva renovació pendent) per Romaric ha arribat primer Casillas llençant-se als peus del jugador espanyolista.

El col•legiat ha començat a “mostrar-se” en aquesta fase de partit, "regalant" als jugadors locals fins a tres targetes grogues en 10 minuts, mentre l’equip blanc tenia butlla per entrar al nivell que fos... Al 33’ una bona pilota de Romaric per Thievy, però un cop més el francès que ha lluitat molt, que és un veritable incordi, ha demostrat que dins l’àrea no aprofita les ocasions que té; en aquesta acció no l’ha vist la bola, no ha controlat bé, i quan ho ha fet i ha volgut xutar, el seu tret ja ha estat taponat per un defensor visitant.

En els darrers minuts del primer temps, dues accions bones del quadre de Pochettino. Una acció individual de Thievy que des de la frontal ha deixat anar un xut sec, que Casillas ha enviat a còrner i un xut tres minuts després de Sergio García que ha sortit a la dreta de la porteria blanca. Un xut de Javi Márquez, potent però molt centrat, ha sigut blocat per Casillas.

En el segon temps, una jugada per banda de Sergio García, ha sigut rematada malament fora per Romaric (m.55). Instants després, el tècnic espanyolista ha donat entrada a Weiss qui en varies jugades ha desbordat superant amb molt bon detalls tècnics als seus marcadors en els driblings, però que posteriorment, la jugada més clara en les seves botes ha errat una clara ocasió de gol. L’eslovac, a més, surt a partit per targeta i ja em porta tres...

Quan l’Espanyol tancava al Madrid, es produïen dos llançaments de cantonada consecutius, un d’ells executat per Verdú molt tancat traient amb la mà Casillas, i l’equip català lluitava per aconseguir l’empat, el Madrid ha marcat el segon amb un gran xut a l’escaire de l’argentí Higuaín al que res ha pogut fer el meta espanyolista, que ni l’ha ensumat.

El partit es posava coll amunt, Dátolo sortia per Javi Márquez, el Madrid podia fer el tercer amb un xut de Cristiano sortosament massa creuat, quan l’equip perico amb una penetració de Dídac molt bona guanyant línia de fons entrant fins la cuina, li ha servit en safata de plata a Weiss (com deia anteriorment) el gol que hagués tornat a col•locar a l’Espanyol dins el partit. Però no ha estat així, i l’eslovac ha enviat fora la seva rematada amb tot a favor.

L’Espanyol ha buscat més profunditat donant entrada al jugador del filial Cristian Alfonso, però en els metres finals l’equip espanyolista està negat. Quan no és una cosa és altre, li falta l’instint assassí del innombrable que ara està a la Roma... Marcelo ha avisat en el 77, i un contracop en el 81’ de Cristiano li ha deixat en safata a Callejón per que faci el seu gol (que al menys, no ho ha celebrat) per a més inri, tenint en compte les seves dolentes estadístiques golejadores amb el nostre club.

Ja en les minuts finals en els que l’Espanyol de manera instintiva a baixat els braços davant l’advers 0-3, el Madrid ha acabat fent el quart obra de Higuaín, que ha aconseguit el seu particular hat trick.

Callejón no ha celebrat, però si molts madridistes que encara volten per desgràcia per les grades espanyolistes. Son pocs, però no acabem de fer net. I a sobre, amb la prepotència, arrogància i fatxenderia pròpia tant dels madridistes com del altre equip que tots sabeu, han provocat reaccions fortes (en la grada de les penyes on estava un servidor) de gent pacífica i assenyada però que n’està fins els mateixos de veure com pericos membres de penyes segueixen deixant el seu carnet del RCDE a gent madridista. Una autèntica vergonya que es segueix repetint i de la que cada cop n’estem més farts. Si volen gresca, si volen tocar el que no sona, que vagin a casa dels seus amics, els barcelonistes... Nosaltres, els espanyolistes de veritat, el poble perico tal com ha cantat en més d’una ocasió no els vol a la seva casa i menys en aquest pla tant vergonyós de supèrbia i actitud prepotent. Per que merengues i culers...

Desitgem que en el proper encontre de lliga davant el Rayo, els nostres jugadors això si, tinguin la mateixa actitud, i posin en el seu joc la mateixa intensitat que avui... Per que a bon segur que llavors les coses aniran d’altre manera molt diferent al que ens van en els darrers vuit mesos a domicili...




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (5); Javi López (6), Forlín (7), Héctor Moreno (5), Dídac Vilà (7); Baena (6), Javi Márquez (6), Romaric (8); Verdú (6), Sergio García (7), i Thievy (4).
Substitucions: Weis (6) per Thievy, m. 56; Dátolo (5) per Javi Márquez, m. 66; Cristian Alfonso (-) per Romaric, m. 73.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo, Lass, Xavi Alonso, Ozil, Kaka, Cristiano Ronaldo i Higuaín.
Substitucions: Khedira per Lass, m. 70; Callejón per Ozil, m.76; Granero per Kaka, m. 83.

Àrbitre: Fernando Texeira Vitenes, del col•legi càntabre. S’ha mostrat molt desigual en la senyalització de targetes grogues a un i altre equip. No ha considerat punible la pilota de Ronaldo que ha colpejat el braç de Baena dins l’àrea espanyolista com tampoc ha vist que Cristiano Ronaldo s’ha endut la pilota amb el braç en la jugada del primer gol que ha acabat amb la passada a Higuaín. Ha mostrat cartolines grogues a Thievy, m. 23, Javi López, m. 26, Romaric, m. 31, Lass, m. 49; Weiss, m. 79.

Gols: 0-1: Higuaín, m. 16; 0-2: Higuaín, m. 66; 0-3: Callejón, m. 81; 0-4: Higuaín, m. 89.

Incidències:
Encontre corresponent a la setena jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat davant 34.423 espectadors. Nit de temperatura suau, en un dia de ple estiu.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M