dimecres, 2 de maig del 2012

EMPAT EN UN DISPUTAT DERBI FEMENÍ DE FILIALS (2-2)




















RCD Espanyol Femení “B”: 2 – FC Barcelona “B”:2


Taules en el derbi.

El RCD Espanyol Femení “B” va posar diumenge punt i final a la temporada en aquesta Segona Divisió Femenina de nova denominació, després d’una molt dolenta segona volta, empatant en un bon partit davant l’etern rival. Les de “Titi” Camúñez, per unes o altres coses, des que van jugar a la Gamper (triomf 2-3) en el darrer partit de la primera volta en el que eren líders a la classificació, han completat una segona volta sense precedents amb només dos encontres guanyats, acabant finalment sisens i per poc.

No obstant, cal dir-ho, el partit de diumenge davant el Barcelona B, va ser un dels millors partits del filial femení espanyolista que hem vist a la Ciutat Esportiva en aquest campionat. L’equip sense jugar-se res (només hi havia la possibilitat de finalitzar setens si hagués guanyat el Lleida), va al menys jugar i lluitar fins el darrer instant per donar-nos l’alegria de derrotar a l’equip culer, però minuts horribles i la manca d’encert en els darrers metres ho van impedir. L’equip perico va voler fer oblidar partits horrorosos com els que es van produir davant Girona i Levante Las Planas i deixar un bon sabor de boca als aficionats espanyolistes al futbol femení que es van donar cita a la Dani Jarque.

Si algú mereixia guanyar aquest partit es pot dir que aquest, per joc, domini i ocasions, hauria d’haver sigut el conjunt espanyolista. Però el Barcelona B va saber aprofitar-se de les puntuals errades espanyolistes i va estar a punt d’endur-se el partit. Un gol de Mónica Orteu, ho va impedir i va fer justícia ja que en tot cas es pot qüestionar per joc i ocasions l’empat, però el triomf visitant hagués sigut un premi totalment immerescut pel conjunt barcelonista.

En les files espanyolistes, vam veure a la porteria a Sandra Noria, portera del Femení “C” ja que Berta Noguera va ser expulsada en el darrer encontre al Narcís Sala, i Mireia Nágel, ja recuperada de la lesió que l’ha tingut apartada dels terrenys de joc, anava convocada amb el primer equip a Barañaín per ser suplent de Mariajo un cop Alba Montserrat ha deixat l’equip.

L’Espanyol Femení va ser qui ho va intentar més. La primera ocasió va ser per Sara Navarro qui va veure com la meta Núria Ripoll arribava abans a una pilota dividida sortint fora de la seva àrea rebutjant la pilota. La més clara, per l’esquerra a càrrec d’Alba Pomares que retallant a la darrera defensora entrant a l’àrea xuta creuat, rebutja Núria i la pilota es treta sota pals per Elba Vergés quan ja es colava dins.

La primera acció de les visitants va ser una paret per banda dreta entre Carla Gómez i María, amb xut de la primera que va blocar la portera espanyolista.L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador quan en una jugada amb varis remats d’Eli, acaba finalment la pilota caient-li a Altmann que afusella a Ripoll.

Però en contra del que podia semblar, el gol espanyolista va ser força contraproduent. El Barcelona va avançar línies, les espanyolistes van oferir-nos el pitjor en tres fatídics minuts en els que el conjunt barcelonista va donar-li la volta al partit. Primer, amb un xut llunyà de Carla Gómez i seguidament quan encara s’estava paint l’empat, va aconseguir el segon mitjançant la bon extrem Anna Lizárraga al rematar una centrada des de l’esquerra. Amb aquest advers marcador es va arribar al final dels primers quaranta-cinc minuts.

En el segon temps l’Espanyol va intentar arreglar les conseqüències del desgavell dels tres minuts en qüestió, però el Barcelona es va defensar amb ordre, passant els minuts amb un resultat que li era favorable. L’equip local va disposar de varies oportunitats clares de gol com una centrada de Mónica López que Ari forment engalta malament per sobre el travesser quan estava en bona disposició, o una ocasió de la pròpia Mónica López amb un xut un pèl creuat.

Quan ja entràvem al darrer quart d’hora de joc, l’Espanyol va aconseguir l’empat a dos gols. Va ser Mónica Orteu qui va establir les taules en el marcador al controlar una bona pilota i dins l’àrea rematà amb un bon  xut creuat que superà a la meta barcelonista Núria Ripoll.

L’equip espanyolista no es va conformar amb l’empat. Va continuar lluitant en busca d’un triomf que se li negà a conseqüència de la falta d’encert en els darrers metres. Així Mónica López ho tenia però a l’hora de xutar un mal control li va fe perdre l’ocasió. En altre acció una bona triangulació entre Sara Navarro, Mayra acaba amb un xut de Mónica Orteu fregant el travesser. La darrera ocasió la que hagués pogut donar el triomf al conjunt de “Titi” Camúñez, va ser per Laura Carriba qui va disposar d’un u contra u amb la meta barcelonista però va pecar d’excés de lentitud a l’hora de sortint-se del regat i va perdre l’ocasió de marcar el gol del triomf.         


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Sandra Noria, Núria Mendoza, Xènia, Jasmina, Sara García, Andrea Altmann, Sara Navarro, Mayra, Ari, Eli, i Alba Pomares.    
Substitucions: Mónica Orteu per Sara García, m. 46; Linda per Xènia, m. 55; Mónica López per Alba Pomares, m. 62; Laura Carriba per Ari Forment, m. 81. Altre suplent: Sandra de la Cruz.

FC Barcelona: Núria Ripoll, María Álvarez, Paula Nicart, Elba Vergés, María Ramos, Zaira Flores, Carla Gómez, Núria Cardenyes, Noemí Pino, Laura Tomás, i Anna Lizárraga.
Substitucions: Carola García per Noemí Pino, m.46;  Nacha Garrote per Anna Lizárraga, m.53; Claudia Montagut per Laura Tomás, m. 62; Anna Ramos per María Álvarez, m. 76. Altre suplent: Míriam de Francisco.

Àrbitre: Ana Zardaín López, del comitè català, delegació del Maresme,(col·legiada de Tercera Divisió, veure primera foto),  assistida en bandes per Lorena Carmona Duque i Aaron Mancera. Va mostrar cartolina groga a la espanyolista Xènia Royo, m. 47 i a les blaugranes Núria Ripoll, m. 32, Noemí Pino, m. 32, Elba Vergés, m. 46, Núria Cardenyes, m 85 i Paula Nicart, m. 88.

Gols: 1-0: Andrea Altmann, m. 33; 1-1: Carla Gómez, m. 35; 1-2: Anna Lizárraga, m. 38; 2-2: Mónica Orteu, m. 76.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 26ena. (darrera) del campionat de Segona Divisió Femenina, en el seu tercer grup disputat el migdia del diumenge al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat, amb núvols d’evolució i temperatura primaveral. En les files barcelonistes diverses jugadores que havien militat al futbol base femení espanyolista (Carla Gómez, Nacha Garrote, Marí Álvarez)  


CLASSIFICACIÓ FINAL SEGONA DIVISIÓ FEMENINA


.CLASSIFICACIÓ FINALPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. LEVANTE LAS PLANAS
612620156324
2
ESCOLA VALLS F.-GIMNÀSTIC T.
562617546729
3
GIRONA F.C.
492614755421
4
F.C. BARCELONA "B"
492615475132
5
U.E. VIC
452614396448
6
R.C.D. ESPANYOL "B"
422612684231
7
U.E. LLEIDA
4026124104642
8
CERDANYOLA DEL VALLÈS FC
342697104045
9
C.D. SANT GABRIEL "B"
302693145049
10
U.E. SANT ANDREU
292692153656
11
C.F. BADALONA
282684143551
12
C.E. EUROPA
242666143947
13
F.E. ATLÈTIC VILAFRANCA
192654173277
14
C.D. PEÑAS OSCENSES
112632211885

Jugarà la fase d'ascens a Primera Divisió Femenina, el campió FC Levante Las Planas.
Perden la categoria i baixen a Preferent Femenina: CE Europa, FE At. Vilafranca al grup català, i CD Peñas Oscenses a la territorial aragonesa.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M