dimarts, 18 de juny del 2013

A PUNT VA ESTAR EL JUVENIL FEMENÍ
DE FORÇAR ELS PENALS A LA FINAL (2-1)












(Camp dels Alumnes Obrers, Vilanova i la Geltrú: Josep Maria)

FC Barcelona: 2 – RCD Espanyol Juvenil Femení: 1

Es segueix repetint la història. Altre cop no va pogué ni tan sols empatar el Juvenil Cadet Femení davant l’etern rival (que només ha cedit un empat en partit oficial en tota la temporada que dissabte expirava), i això que va estar ben a prop aquest cop d’aconseguir-ho.

Les noies de Joaquín Illescas van fer un gran partit contenint les escomeses d’un perillós Barcelona, aguantant el xàfec en la primera part, i perdent només per la mínima, van igualar el xoc en una jugada afortunada a la represa; fortuna que no va tenir el quadre espanyolista quan a falta de 7 minuts pel final en una jugada desgraciada va acabar suposant el gol de la derrota perica, i en el temps afegit, una pilota es va estavellar al travesser de la porta blaugrana. Ho van intentar i va mancar ben poc.

Amb l’estadística totalment en contra, i amb un calor sufocant, el conjunt perico es disposava a plantar cara al totpoderós juvenil barcelonista. El quadre entrenat per Joaquín Illescas va saber aplicar bé la tàctica del fora de joc, deixant continuadament a les davanteres blaugranes en posició antireglamentària. Als cinc minuts de joc, la col·legiada Gisela perdonà en un dels pocs errors la cartolina per clares mans a una barcelonista. Ainhoa que tornà recuperada després de l’ensurt davant l’Estartit, rematà massa pel centre a les mans de Aida.

Als 18’ primers problemes per l’Espanyol. En una pilota dividida entra amb força Laia Torres i després del fort cop i mostres de dolor, acaba recuperant-se i va pogué continuar ocupant el lateral dret. Anabel ho intenta llençant un lliure directe perillós, però la bola li cau a les mans de la portera ben situada.

Minut 25: El FC Barcelona s’avança en el marcador. La única jugada en que trencà el fora de joc per l’esquerra del seu atac s’escapa entrant dins l’àrea Aitana i de xut creuat supera a Alba.  Problemes per la excel·lent portera perica en una pilota aèria en el servei d’un còrner, allunyant una companya l’esfèrica abans que se n’aprofités una davantera culer.  Un xut de María González va sortir fora, buscant l’escaire de la porta d’Alba.

El Barcelona va pogué sentenciar la final quan en el 33’ se’n va tota sola Andrea Cortés i en l’u contra u, salva Alba al seu equip. En el 36’ Ainhoa desaprofita una falta en bona situació per penjar a l’àrea a un possible remat, i el seu xut llunyà fou fàcil per Aida.

Greu errada culer en el 3’ de la represa al no rebutjar una defensora la bola penjada d’un servei de falta. Ho aprofita Ainhoa Alonso per rematar dins l’àrea petita robant-li la cartera a la defensora. De nou Alba salva a l’Espanyol d’encaixar el segon quan s’escapa per la dreta una jugadora barcelonista i la passada de la mort li cau a Andrea Cortés qui amb tot a favor intenta afusellar a la meta espanyolista qui evita el gol rebutjant amb el peu. Dur perill el conjunt blaugrana en altre servei de cantonada que arriscà molt Alba en la seva sortida.

Llançament d’Anabel Segura al travesser de la porteria blaugrana. El quadre perico hagués pogut posar-se per davant, quelcom impensable en aquesta categoria doncs crec recordar que mai o ben poc, ha succeït.

I la fortuna que li mancà a l’Espanyol la tingué el Barcelona. Pilota centrada, una defensora espanyolista en l’intent de rebutjar amb el cap l’esfèrica, estavella la bola al travesser, la pilota li cau a una davantera que remata de cap altre cop al travesser, i després d’un remat ras i un rebuig, la bola acaba introduint-se-la la defensora Meritxell Guardia.

L’Espanyol no llençaria la tovallola i continuaria intentant assolir l’empat després d’un gran segon temps, en el que les jugadores del mig camp com Anabel o Laia Guerrero van fer una gran tasca recuperant pilotes, i va faltar una mica més de puntx ofensiu. Amb tot, quan s’anava a complir el primer minut de temps afegit, un tret des de 35 metres a càrrec de Laura Romero, s’estavella al travesser.  Les noies ho havien intentat fins el darrer instant. No hi hagué sort. S’escapà la primera final juvenil femenina de les blanc-i-blaves.
                

Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Aida Mendoza, Ona Batlle, Carla Rivera, Aitana Bonmatí, Carla Armengol, Laura Martínez, Paula Fernández, Nerea Valeriano, Maria González, Queralt Torradeflot i Andrea Cortés.
Suplents: Laia Castilla, Noelia Vizcaíno (p.s.), Elena Benítez, María Garrido, Marina Gama i Patricia Vázquez.  

RCD Espanyol: Alba Sánchez; Laia Torres, Claudia Tena, Meritxell Clupes, Núria Lorenzo; Anabel Chiquero, Laia Guerrero; Marta Molina, Andrea Gómez, Irina Uribe, i Ainhoa Alonso.
Substitucions: Meritxell Guardia, Laura Romero, Ariadna Font per Núria Lorenzo,  Marta Molina, i Andrea Gómez, m. 41; Sonia Vega per Ariadna Font, m. 56; Georgina Campíz i Maria Valdívia per  Laia Torres i Sonia Vega, m. 75. Altre suplent: Nariman Taib.

Àrbitre: Gisela Cisa Ribas, de la delegació de Tarragona, assistida en bandes per Sra Escoda Balaguero i Lourdes Hinojosa Bosca. Bon i valent arbitratge. Cartolines grogues a Carla Rivero, m. 70, Nerea Valeriano, m. 79 i Queralt Torradeflot, m. 79 per part barcelonista i a Marta Molina, m. 40, Sonia Vega, m. 61 i Meritxell Guardia, m. 71 per part espanyolista.

Gols: 1-0: Aitana Bonmatí, m. 25; 1-1: Ainhoa Alonso, m. 42; 2-1: Meritxell Guardia (p.p.), m. 73.

Incidències: Encontre corresponent a la Final del Campionat de Catalunya en categoria Juvenil-Cadet Femení, disputat la tarda del passat dissabte al camp principal dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú. Com tot el cap de setmana, temps assolellat i calor plenament estiuenca.  En les files del FCB dues jugadores que havien militat al futbol base femení espanyolista: La portera suplent Noelia Vizcaino i la jugadora María Garrido.    











S E N T I M E N T P E R I C O . C O M