SE'LS HI ESCAPÀ EL DOBLET,
A LES MÉS PETITES DEL FUTBOL FEMENÍ PERICO (2-4)

(Camp dels Alumnes Obrers, Vilanova i la Geltrú: Josep Maria)

RCD Espanyol Aleví-Benjamí-Preb. Femení: 2 – CE Sant Gabriel: 4

Les més petites del futbol base femení espanyolista no van pogué fer el doblet i destronar al Sant Gabriel del màxim ceptre català en aquesta categoria, tot i avançar-se en els primers 4 minuts de joc amb dos gols de Judith Viñas. El conjunt gabrielista, molt efectiu va tenir en Ainhoa Marín, la jugadora decisiva del partit, i va acabar capgirant el marcador en un partit ple d’alternatives, d’ocasions de gol i bon joc.

Tot semblava posar-se coll avall quan als dos minuts de joc, l’Espanyol arribant Ennia fins línia de fons, i col·locant un centre que Judith Viñas remata al fons de la porteria gabrielista. Només passaren dos minuts de joc, quan altre cop per la mateixa banda esquerra de l’atac perico Guerra col·locà una centrada que altre cop rematant de primera Judith dins l’àrea petita, marca a plaer.  Ho tornà a intentar amb un xut que sortí alt, la dorsal 6 espanyolista Judith.

Però la final comença a variar sensiblement quan al minut 7 de joc, el Sant Gabriel escurça diferències en el marcador. Desplaçament llarg per que Ainhoa Marín en carrera bati a la meta espanyolista de xut ras ajustat a la dreta de la seva porteria.  El Sant Gabriel tingué l’empat al seu abast quan Sara remata per sota les cames de la meta perica i salva sota pals Anna Fusté rebutjant l’esfèrica.

En el segon període, el Sant Gabriel empatà el partit als dos minuts de la represa. Gran jugada d’Ainhoa Marín, demostrant una gran qualitat tècnica i velocitat, desborda amb classe regatejant a les dues darreres defensores i plantant-se a l’àrea perica creua amb elegància l’esfèrica a l’esquerra de la portera perica.

Es torçaren les coses definitivament pels interessos espanyolistes quan una paret entre Nerea i una companya deixa sola a la jugadora espanyolista després de superar la darrera oposició i el seu xut el salva la portera Marina i una defensora sota pals acaba d’allunyar. Aquesta jugada que pogué ser el 3-2 fou el pròleg al 2-3, doncs sense solució de continuïtat, el Sant Gabriel va marcar després que Vero regatejant a una defensora espanyolista acabés marcant per la dreta de la portera blanc-i-blava.

Va pogué empatar l’Espanyol en jugada de Sara que li passa la bola a Sandra Sánchez qui de molt lluny envià una canonada que s’estavellà al travesser.  Sara Extremera tingué també una bona oportunitat però rematà fort, però massa centrat. Una centrada xut de Julia Serrat  fou interceptada junt al pal dret per la portera rival en primera instància, salvant una defensora sota pals.  S’arribà al descans amb mínim triomf gabrielista, davant un Espanyol que perdonava.

Als quatre minuts de la represa, el Sant Gabriel sentència la final amb un quart gol obra també de Vero. Jugada entre Ainhoa, i Clara, s’escapa desbordant la defensa avançada de les espanyolistes i Vero aprofita afusellant la portera espanyolista. Va pogué tornar-se a ficar en el partit l’Espanyol quan la defensora Dunia salvà altre cop sota pals la segona rematada de Julia Guerra després d’un rebuig de la portera del conjunt col·legial. També ho provà Judith Viñas amb un gran xut que rebutjà la portera Cora en una gran intervenció.  Altre cop ho prova amb menys fortuna Judith blocant fàcil la portera gabrielista.

En el darrer quart intentà la reacció el quadre perico i Nerea remata de cap pel sobre el travesser quan ho tenia tot a favor en el llançament d’un còrner executat per Sara. Un llançament d’Alejandra sortí a mig metre del pal.  Una pilota centrada per Sara massa passada remata junt al pal Nerea bastant forçada, enviant la bola molt alt.

L’únic error de la col·legiada Alba Pérez Girgas, fou als 56’ de joc quan s’escapà Ainhoa per velocitat trencant la defensa espanyolista i la darrera jugadora espanyolista l’agafa de la samarreta. La col·legiada no xiula res de punible en l’acció... quan era la darrera defensora de l’Espanyol. La jugada no influí en absolut, doncs l’Espanyol no tingué gens d’encert en els metres finals davant un Sant Gabriel que va ser administrà bé la seva renda i que quan va contracolpejar, ho va fer amb molt de perill.

Abans del final, dues ocasions per l’Espanyol: Natàlia estavella la seva rematada dins l’àrea a les cames d’una defensora gabrielista i poc després, Judith Viñas envià una canonada al travesser a falta de tres minuts pel final del partit. La darrera jugada clara de gol fou pel Sant Gabriel quan altre cop el malson per l’Espanyol d’Ainhoa Marín s’escapa superant a la defensa pel centre i davant la portera espanyolista, rematà a la base del pal dret, coincidint segons després amb el xiulet final de la col·legiada.

RCD Espanyol:
1er. quart: Paula; Ana Ródenas, A. Fusté, Ennia; Guerra; Judith i Alejandra.
2n. quart: Míriam; Claudia Sancho, A. Fusté, Julia Serrat; Sandra; Nerea i Sara.
3r quart: Míriam; Roser, A. Fusté, Julia Serrat; Guerra, Natàlia; i Judith. (per lesió Natàlia per Ana Fusté, m.38)
Darrer quart: Paula; Serrat, Ennia, Nerea; Guerra; Sara i Alejandra.
Substitucions: Judith per Nerea, m. 43; Natàlia per Alejandra, m. 46.

CE Sant Gabriel:
1. quart: Marina; Paula, Núria, Dunia; Sara;  Clara i Ainhoa.
2n. quart: Marina; Alèxia, Núria, Andrea; Sara;  Vero i Ainhoa.
3r. quart: Cora; Alèxia, Núria, Dunia; Clara; Vero i Ainhoa.
Darrrer quart: Cora; Andrea, Núria, Dunia; Sara, Vero i Ainhoa.

Àrbitre: Alba Pérez Girgas, de la delegació de Barcelona, assistida per Cristina Monge González.

Gols: 1-0: Judith Viñas, m. 2; 2-0: Judith Viñas, m. 4; 2-1: Ainhoa, m.6; 2-2: Ainhoa, m. 17; 2-3: Vero, m. 22; 2-4: Vero, m. 34.

Incidències: Primera de les finals que va disputar el RCD Espanyol als Campionats de Catalunya de futbol base al Camp dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú. Final corresponent  a la categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina. Presència a la llotja de l’Adjunta a la Presidència del RCD Espanyol, Anna Maria Fusté, ja que abans d’aquest partit, havia tingut lloc un homenatge de la FCF al vilanoví Josep Maria Borrell, exconseller del RCD Espanyol.