dilluns, 17 de juny del 2013

EL BENJAMÍ, CAU ALS PENALS I ES QUEDA SENSE FINAL.

EL CADET PERD LA FINAL A LA TANDA DE PENALS AMB EL FCB. EL BENJAMÍ CAU A SEMIFINALS, TAMBÉ DAVANT FCB I ALS PENALS. LA DESGRÀCIA ES FA PALESA EN UN FUTBOL BASE QUE TOCA FONS. EL FEMENÍ "A" GOLEJA 1-8 A VALLS EN ELS 1/4F. DE LA COPA CATALUNYA.










(Camp dels Alumnes Obrers, Vilanova i la Geltrú; El Garraf: Josep Maria)

FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol Benjamí “A”: 1 (6-5)


Infortuni i pèssim arbitratge.

No es cap excusa. L’arbitratge de Rafael de San Nicolás va perjudicar al club espanyolista en varies jugades de vital importància, i a l’equip de Julián López de Lerma, li ha faltat la fortuna als penals, aquella que mai truca a la porta de l’Espanyol i sempre passa de llarg. Un 10 ben gran als pares i familiars de l’equip, que han estat tot el partit animant als seus i fent sentir les seves veus i els seus càntics espanyolistes recolzant als nens,  per damunt d’aquells que apuntats sempre a cavall guanyador ho tenen força fàcil d’animar en una grada...

El que és el futbol... Un Barcelona segon de grup empatat a punts amb el tercer, per un gol que hagués marcat més el Nàstic davant Cornellà hagués quedat fora, i altre cop la fortuna li somriu en la tanda de penals davant l’Espanyol per acabar alçant-se finalment amb el triomf final davant el Cornellà per 3-1.

Els espanyolistes han lluitat fins el final. No se’ls hi pot demanar més. Han llençat cinc penals dins, però han errat en el sisè. Era massa per l’Espanyol que no suporta mai la pressió dels penals, mal endèmic i històric. Aquest fratricida encreuament de semifinals era pràcticament una final anticipada i l’emoció ha estat present fins el darrer sospir.

El partit va ser força igualat, sense dominador clar. La primera ocasió fou per Marc Pubill al llançament d’un servei directe de falta que obligà a volar al meta barcelonista enviant a còrner en una gran intervenció. La rèplica barcelonista, una bona arrencada de Balde desbordant per banda, però errà tot sol Mamadou Saidou Bah davant porta, increïblement enviant fora.  Amb tot, el joc era igualat i el 0-0 feia justícia al que havíem vist.

Però només iniciar-se el segon temps, en una jugada sense aparent perill, el dorsal 6 barcelonista Marc Peláez, a uns metres de la frontal, es gira i treu un tret que s’allotja a l’escaire dreta de la porteria defensada per Marçal. Un gran gol que res pogué fer el meta espanyolista per evitar-ho. I l’Espanyol a tenir que jugar a remolc.

A l’equador del segon temps, un davanter espanyolista s’escapa sol en superar el darrer defensor i aquest el fa caure davant el col·legiat que no vol complicar-se la vida i complicar-la-hi a l’equip del règim, i no xiula res.  Amb una errada defensiva que va estar a punt de costar car, amb un remat dels culers a càrrec de Farnos, per sobre, s’arribà a la meitat del partit.

A la grada manava l’Espanyol, al camp seguia el Barcelona per davant, tot i que era l’Espanyol qui arriscava i intentava posar el futbol, mentre que el conjunt culer cada cop se’n anava més a darrera intentant sorprendre amb algun contracop gràcies a la seva superioritat física. L’equip barcelonista més que el corrupte i totalitari Qatar del nom de les seves samarretes, semblava l’ONU per la varietat de l’origen dels seus integrants fitxats a cop de talonari, davant un equip de nens catalans com l’Espanyol que feien el que bonament sabien i podien. I així costa força pogué plantar cara...

I després d’una arribada culer amb xut de Bah que sortí a còrner a mig metre de la porta de Dídac, arribà la jugada més polèmica del partit. Pilota bombejada que no pot aturar el porter tot i els seus esforços, i l’Espanyol que acaba aconseguint el gol endinsant la bola en la porteria culer. El col·legiat anul·la l’acció per un suposat fora de joc?... Gerard Vila tindria després una bona oportunitat, però el porter culer  Krucza ho evitaria, enviant a còrner. En els darrers instants abans de finalitzar el tercer quart, amb un Espanyol bolcat a l’atac, els barcelonistes estigueren a punt de sentenciar el partit amb una ràpida contra en un mà a mà davant Dídac, que evita el gol culer aguantant bé al davanter rival i amb una gran intervenció rebutjant l’esfèrica.

En el darrer període, seguia el joc pels mateixos paràmetres. L’Espanyol intentar empatar (xut de Marc Pubill llunyà que bloca el porter culer) i un Barcelona sortint al contracop amb perillositat. El partit era bonic i en qualsevol moment podia donar un tomb el marcador. I quan ja s’esgotaven els minuts, després d’un triple canvi (Ismael se n’ha d’anar lesionat, veure foto), l’Espanyol empata el partit i força els penals. Va ser en un llunyà llançament directe de Junior que envià l’esfèrica a l’escaire de la porteria blaugrana.  Amb els darrers canvis d’ambdós conjunts per col·locar els respectius tècnics, als seus millors llançadors, s’arribà al final del partit.

En la sort fatídica dels penals, tots dos equips estigueren força encertats. Marcaren sempre primer els blaugranes que foren els que llançaren primer, per anar empatant l’Espanyol amb llançaments de Marc, Txús, Junior, Jonathan i Sergi Corbera que establí la igualada a 5. En la mort sobtada, anotà el Barcelona mitjançant el seu dorsal 9 Arnau Farnos, mentre que l’Espanyol errà el defensor Facundo llençant massa pel mig. Altre cop el quadre espanyolista entrenat per Julián López de Lerma, no tingué sort. En els tres enfrontaments davant el Barcelona (dos de lliga i un de C.Catalunya) es donà el mateix resultat: Empat a 1...  Res a dir al comportament dels espanyolistes, quan es dona tot i s’intenta fins el final, només aplaudir-los i felicitar al campió, tot i que quan ho és aquest... sempre tingui l’ajut del que tots sabem...  



Fitxa tècnica:
FC Barcelona:
1er.t:  Izan; Agahayedo, Álvaro Martí, Saidou Bah, Peláez, Balde i Simons
2n.t: Krucza; Saidou Bah, Pleguezuelo, Peláez, Fasika, Farnos, i Arnau Martínez.
3r.t:  Krucza; Aghayedo, Álvaro Martí, Saidou Bah, Peláez, Balde i Simons.
4rt t: Krucza; Saidou Bah, Pleguezuelo, Fasika, Farnos, Simons i Arnau Martínez.
Substitució: Alvaro Martí per Fasika, m. 40.

RCD Espanyol:
1t: Marçal; Marc, Facundo, Ismael; Junior, Jonathan i Gerard Vilà.
2t: Marçal; Marc, Facundo, Ian; Txús, Junior i Gerard Vilà.
3t: Dídac; Ismael, Facundo, Sergi Corbera;  David, Gerard Vilà i Eli.
4t: Dídac; Marc, Ismael, Ian, Junior, Gerard Vilà i Eli.   
Substitucions: Jonathan, Facundo, i Txús per Ismael, Gerard Vilà i Eli, m. 37.

Àrbitre: Rafael de San Nicolás García, de la delegació del Garraf / Penedès, assistit per Gerard Castellet Julia.

Gols: 1-0: Peláez, m. 11; 1-1: Junior, m.38.

Penals: Peláez, gol: 1-0; Marc, gol: 1-1; Saidou Bah, gol: 2-1; Txús, gol: 2-2; Álvaro Martí, gol: 3-2; Junior, gol: 3-3; Pleguezuelo, gol: 4-3; Jonathan, gol: 4-4; Arnau Martínez, gol: 5-4; Sergi Corbera, gol: 5-5; Farnos, gol: 6-5; Facundo, atura Krucza: 6-5.  

Incidències: Encontre corresponent a una de les Semifinals del Campionat de Catalunya Benjamí, disputat al camp 1er. dels Alumnes Obrers de Vilanova. Temperatura càlida ja de bon matí (9:00hores).   


1 comentari:

Chus Alba ha dit...

Moltísimes gràcies Josep Maria per explicar les coses tan bé, de veritat.Es pot dir mes alt però no més clar.Continuarem lluitant i intentant que la propera vegada expliquis una victoria. Gracies per tot.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M