dijous, 20 de juny del 2013

UNA SEGONA OPORTUNITAT PER DAVID LÓPEZ



La seva millora mostrada en la campanya realitzada a la SD Huesca segons el criteri de la direcció esportiva espanyolista, li brindarà una segona oportunitat a David López Silva (Sant Cugat del Vallès, 9 d’Octubre de 1989, 1.85m.a.), després del seu pas pel futbol base espanyolista, haver debutat a l’Estadi RCDE i haver jugat 27 minuts en 3 encontres amb el primer equip perico, i haver quedat desvinculat de l’entitat espanyolista.

Una opció de recompra que es reservà el club perico, ha fet un cop executada per l’entitat blanc-i-blava (15/06/2013), que el migcampista procedent de la Damm (estiu 2007) i que té l’honor d’haver marcat el primer gol a la final de l’única Copa de Campions Juvenil que l’Espanyol ha conquerit (11/05/08 en una temporada en la que el quadre espanyolista va fer doblet), pugui tornar i per la porta gran (primer equip) al RCD Espanyol.    

El futbolista havia pujat al filial espanyolista la temporada 2008/09 i amb l’equip dirigit per Josep Clotet, va assolir l’ascens a la categoria de bronze en superar l’eliminatòria davant Tenerife B. En aquell filial hi hagué una dura competència al mig del camp (Juanjo Ciércoles, Canario, Javi Márquez)  i va haver d’anar cedit al Terrassa FC (Segona B, temporada 2009/10), on tindria de tècnic a un “tristament famós” del futbol base espanyolista, el senyor José Luis García Martínez. Amb molts problemes econòmics en el club egarenc, David López fa una molt bona temporada que li val per tornar altre cop al filial  (però a Tercera doncs l’equip amb Perarnau a la banqueta perd la categoria a Guijuelo).

En aquella temporada  (2010/11),  en la que el filial no va aconseguir ni tan sols classificar-se per les eliminatòries d’ascens, David López tingué la satisfacció de debutar amb el primer equip a l’Estadi RCDE davant l’At. Osasuna (1-0, cinquena jornada), i jugar dos partits més en un efímer pas pel equip de Pochettino: A San Mamés amb remuntada basca (2-1), i altre cop davant l’Athletic Club a Cornellà-El Prat amb una participació testimonial (1minut), de les que ens tenia acostumats el tècnic de Murphi per engrandir les seves estadístiques de debuts de  nois de la pedrera.    

En no comptar amb ell Pochettino, posteriorment va anar cedit al Leganés (Segona B, on  va marcar 4 gols en 30 partits temporada 2011/12 i va ser escollit com a millor jugador per l’afició del conjunt madrileny), abans de recalar a la Sociedad Deportiva Huesca (temporada 2012/13, 1 gol en 18 partits) on tenia signat un contracte que el lligava a l’entitat aragonesa per dues temporades.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M