LA FINAL MÉS DESIGUALADA.
L'ALEVÍ PERD CLARAMENT, DAVANT UN BARÇA MOLT SUPERIOR (3-1)

(Camp dels Alumnes Obrers, Vilanova i la Geltrú: Josep Maria)

FC Barcelona: 3  - RCD Espanyol Aleví “A”: 1
Altre cop el Barcelona va vèncer per 3-1. Fou la quarta ocasió després de Arousa, Granada, i el partit de la lligueta de dissabte. Es va veure un Espanyol que va aguantar el primers onze minuts, però que un cop el Barcelona es va avançar, va quedar a mercè dels culers, molt forts físicament,  oposant molt feble, nul·la, resistència.
Aquest equip que meravella en quant al seu joc, a mida que li han posat els ulls els mitjans de comunicació que no els interessa mai el futbol base, els voltors de representants i scoutings de clubs rivals, el seu rendiment sota la pressió - no ho oblidem que son nens -, ha anat caient en proporció inversa a aquestes circumstàncies amb el problema afegit, que s’ha hagut d’enfrontar a un Barcelona al que li ha estat (a ell i als demés equips) impossible de fer front. Des del 5-0 a la lliga, l’equip ha acabat ensorrat anímicament i cada cop la imatge donada davant l’etern rival ha sigut més dolenta; més d’abatiment, de sortir ja derrotats a la gespa. Naturalment, davant els demés equips ja ha deixat tota la temporada constància clara de la seva qualitat, però hi ha resultats que fan molt mal i més quan es repeteixen de manera ja gairebé sistemàtica.
El tècnic espanyolista Xavi Corominas plantejà altre cop el partit amb la repetició de dos quarts per jugador, lluny d’un Barcelona que alguns dels seus jugadors més importants com el cas d’Anssumane Fati, no fou substituït fins que el partit estigué ja resolt pels seus interessos.
Cap ocasió clara de gol en el primer període. Els barcelonistes ho provaren amb un xut fort de Bravo, que es marxà fora. Arnau ficant la bota per darrera en el just moment evità que Ansumane afusellés Ángel.  Un error defensiu dels espanyolistes és a punt de costar el primer gol del partit quan Altimira se n’aprofita i salva Ángel evitant que el remat acabi dins. En el darrer instant del primer temps, el Barcelona s’avança i la final s’acaba. Anssumane retalla dins l’àrea i xuta fort i col·locat, i tot i tocar l’esfèrica amb la mà el meta Ángel, aquesta acaba dins la porteria espanyolista.
Sentència per la via ràpida el Barcelona en el primer minut del segon quart. En dos minuts liquidada la final. Takefusa  Kubo remata junt al pal i Ángel, la centrada passada de Gerard López. Només quatre minuts més tard, el Barcelona tornaria a aconseguir una avantatge de 3-0 després d’una bona assistència per Anssumane que converteix en el tercer gol de potent remat. Minuts d’autèntic calvari pels espanyolistes, força fora del partit davant un Barcelona llençat. Ocasió per Takefusa que atura Ángel, altre cop el meta perico evita el gol davant Takefusa a boca de canó, i la més clara també en remat de Takefusa que treu amb el peu el meta espanyolista quan ja es cantava el quart per la parròquia barcelonista present.
El primer xut a porta perico fou als tres minuts del tercer temps:  Dani ho prova amb un fort xut que rebutja el meta barcelonista. Però el Barcelona seria qui tindria de nou una gran oportunitat a peus d’Altimira, que envia per sobre el travesser. Ocasió més clara encara per Anssumane per fer el hat-trick, però en el mà a mà, Alejandro evita el gol tot just finalitzava el tercer quart.
En els darrers dotze minuts, el Barcelona aixecà clarament el peu de l’accelerador. No hi hagué més sang... L’Espanyol respirà profundament, i inclòs s’animà en els minuts finals quan en una bola llarga d’ Adri fica la punta de la bota Kilian, però de fet va també enganyar l’acció al meta doncs probablement no va tocar la bola , i aquesta acabà dins la porteria blaugrana. Abans, però, el Barcelona pogué fer el quart amb un centre xut que lliscà el travesser de la porta espanyolista. En el darrer instant, Pol envià un bon tret que envià a còrner el porter barcelonista.
Molt poc ambient en la grada en aquesta final, els barcelonistes presents celebraren els gols, algun que altre càntic,  i el triomf final, però s’acabaren contagiant d’una final descafeïnada per la diferència gran en el marcador i abismal en el terreny de joc, i per que tant veure repetir-se la mateixa història, acabà mancant emoció i sorpresa.  I del públic dels jugadors pericos, ni això... abatuts també pels darrers resultats de l’equip davant l’etern rival.

FC Barcelona: Joan Noguera, Arnau Vilamitjana, Eric García, Guillermo Amor, Ivan Bravo, Anssumane Fati i Adrià Altimira.
També: Marco Villa, Takefusa Kubo, Nil Fabregó, Gerard López i Arnau Tenas (p.s.)
RCD Espanyol:
1er quart: Ángel; Arnau, Julen, Bañuls; Dani; Adri i Maxím.
2n. quart: Ángel; Sergi Benítez, Joan, Julen; Dani; Toledo i Kilian.
3r. quart: Alejandro, Arnau, Julen, Pol; Dani; Adri i Maxím.
Darrer quart: Alejandro; Sergi Benítez, Joan, Bañuls; Arnau; Toledo i Kilian.
Substitucions: Dani, Adri i Pol per Toledo, Arnau i Bañuls, m. 43.
Àrbitre: Arnau Llopart Carbó, de la delegació de Barcelona, assistit per Gerard Castellet Julià.
Gols: 1-0: Anssumane Fati, m. 12; 2-0: Takefusa Kubo, m. 13; 3-0: Anssumane Fati, m. 17; 3-1: Adri, m. 44.
Incidències: Encontre corresponent a la Final del Campionat de Catalunya Aleví, disputat en el Camp dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú, el migdia d’ahir diumenge. En les files del Barcelona, Marco Villa, jugador procedent del futbol base espanyolista.

UD Cornellà: 2 – RCD Espanyol Aleví “A”: 5

Triomf de l’Aleví “A” en l’encreuament de semifinals davant el campió del Grup B. L’Espanyol a partir del segon quart fou força superior al seu rival i només en el tram final del partit en que l’Espanyol aixecà el peu de l’accelerador, la UD Cornellà reduí diferències amb dos gols.

El primer període fou bastant igualat, amb major domini perico davant un Cornellà que aguantà força bé. Un xut de Dani alt, i una ocasió d’Adri aturada pel porter rival en els darrers instants, el més destacable.

En el segon període, arribaren els gols: Als dos minuts Kilian, rep en profunditat i es marxa cap a barraca, regateja al porter i abans de quedar-se sense angle remata ras creuat al fons de la porteria.  Abans del segon, un potent xut de Dani fou aturat pel porter del Cornellà. Kilian repetí altre cop en rebre una assistència perfecta de Dani i de xut creuat ajustat a la dreta, superà al porter.  Pogué fer el hat-trick, però en una bona ocasió xutà per sobre el travesser. Abans del descans una pilota penjada es introduïda en la pròpia porta al intentar refusar amb el cap el jugador Martí Alba. La darrera ocasió per Toledo, que xutà creuat fora.

En el tercer quart arribaren els gols de Maxím. El primer d’ells després d’un bon moviment girant-se i afusellant al porter rival. El seu segon - i darrer del compte golejador espanyolista -, en rebre una molt bona assistència d’Adri, i rematà fort colpejant l’esfèrica a mitja alçada al pal dret i acabant entrant dins.  Abans de finalitzar el tercer període, ocasió de nou per Maxím, altre per Joan al rematar de cap un servei de cantonada d’Adri estavellant la pilota al pal. El Cornellà pogué escurçar distàncies en un servei directe de falta de Nicolás, que el meta Ángel aturà molt bé.

En el darrer quart, anotà el Cornellà el primer en rematar Jon Luna amb el cap una pilota centrada des de la dreta, i finalment establí el 2-5 definitiu amb un xut que entrà per la dreta. L’Espanyol en una preciosa jugada amb Dani, i Toledo, errà el mà a mà amb el porter el davanter Kilian sortint la seva rematada fora. El Cornellà buscà el tercer, davant un Espanyol ja bastant relaxat estalviant forces per la final, però el marcador ja no es va moure més.  Tot i el marcador força favorable, jugaren tots els titulars al menys dos quarts, quan potser resultava millor pensar estalviar-se cops (Adri) innecessaris, i força més cansament amb la forta calor.

UD Cornellà:  Alex Sánchez, Manel Rebollo, Aitor Palomino, Nicolàs Melamed, Jon Luna, Martí Alba, i Gerard Fernández.
També: Daniel Guiseris (p.s.), Jordi Avilés, i Marc Vilaseca.

1er quart: Ángel, Sergi Benítez, Joan, Bañuls; Dani;  Adri i Maxím.
2n quart: Alejandro; Arnau, Julen, Pol; Dani; Toledo i Kilian.
3r quart: Ángel; Sergi Benítez, Joan, Bañuls; Arnau; Adri i Maxím
Darrer quart: Alejandro; Sergi Benítez, Julen, Pol; Dani; Toledo i Kilian.

Àrbitre: José Asensio Tejero, de la delegació del Maresme, assistit per Alex Jiménez Narciso. Una única cartolina groga per Marc Vilaseca, m. 35.

Gols: 0-1: Kilian, m. 14; 0-2: Kilian, m. 18; 0-3: Martí Alba, (p.p.), m.20; 0-4: Maxím, m.27; 0-5: Maxím, m. 30; 1-5: Jon Luna, m. 40; 2-5: Jon Luna, m. 45.

Incidències: Encontre de semifinals del Campionat de Catalunya, disputat en el camp 2 dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú. L’altre semifinal (Barcelona: 5 – Girona FC:0) es jugà al camp principal…  Temperatura plenament estiuenca. En les files del Cornellà, Martí Alba Álvarez, jugador que havia pertangut al futbol base espanyolista.