dilluns, 2 de setembre del 2013

CAMPIONES !!!!
L'ESPANYOL FEMENÍ... "FA SALTAR LA BANCA"














FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol Femení “A”: 1 (3-4)



Cinquè campionat d’un Espanyol que derrota al gran favorit.


El RCD Espanyol s’ha adjudicat la IX Copa Catalunya de futbol femení en derrotar a l’actual campió, el FC Barcelona, a la tanda de penals després d’arribar-se al final dels noranta reglamentaris amb empat a un gol. L’equip de Santiago García “Susi” derrotà contra pronòstic a l’actual doble campió de Lliga, de la Copa de la Reina i de les darreres 4 Copes de Catalunya. Les noies de l’Espanyol han fet saltar la banca.  

Han tornat a situar a l’Espanyol al capdavant d’aquesta competició després dels quatre triomfs consecutius de les barcelonistes.  Ja la passada edició es va resoldre en una també llarga tanda de llançaments des dels onze metres. Llavors la fortuna somrigué a les de Xavi Llorens. Enguany, i després de dotze llançaments, i amb una aturada prodigiosa de Jamila Marreiros (després que l’Espanyol hagués pogut adjudicar-se la final molt abans del dotzè penal, amb dos d’avantatge), Julia Rebollo sentencià la sèrie i donà el títol al conjunt espanyolista.

L’encontre començà amb avantatge barcelonista, fruït d’un llançament directe de falta a càrrec de Sonia Bermúdez; la ex rayista sorprengué a Jamila entrant l’esfèrica per l’escaire dreta de la seva porteria.  L’Espanyol no baixà els braços i disposà d’oportunitats per igualar el xoc. La meta barcelonista Laura Ráfols ho evità en ocasions de Bárbara Latorre i de Sonia Zarza abans d’arribar-se a la fi dels quaranta-cinc minuts amb mínim triomf culer.

En el segon temps, oportunitats per ambdós conjunts fins que en el 76`Núria Mendoza aprofita una bola que li cau dins l’àrea als seus peus després d’una jugada iniciada per Paloma Fernández.  El desenllaç de la final arribà des dels llançaments de penal on la meta espanyolista aturà tres penals al conjunt blaugrana.  

  
Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Rafols, M. Unzúe, Torrejón, Ruth, Melani, Virginia, Corredera, Mírian, Vicky, Sonia i Alexia.
També han jugat: Núria, Chelsea, Lau, Romi, Gema, Kenti i Andrea.

RCD Espanyol: Jamila; Núria Mendoza, Andrea Pereira, Mapi León, Sonia Matías; Claudia Neto, Emma Marqués; Sónia Zarza, Alba Pomares, Bárbara, i Paloma.
També han jugat: Cristina, Júlia, Débora, Mireia (p.s.), Cotado, Yaiza i Sara Navarro.

Àrbitre: Ana Zardaín López, de la delegació del Maresme, assistida en bandes per les bessones Cecilia i Florencia Muñoz Di Giovambattis.  Quarta àrbitre ha sigut Alba Pérez Girgas. No va voler saber res dins les àrees en les jugades polèmiques, en concret en clar penal comès en el tram final sobre Bárbara. 

Gols: 1-0: Sonia Bermúdez, m. 14; 1-1: Núria Mendoza, m. 76.

Penals: 0-0: Vicky, atura Jamila; 0-1: Sara Navarro, gol; 1-1: Romi, gol; 1-2: Andrea Pereira, gol; 2-2: Lau, gol; 2-3: Bárbara, gol; 2-3: Gema, atura Jamila; 2-3: Paloma, atura portera; 3-3: Alexia, gol; 3-3; Jamila, atura portera; 3-3: Kenti, atura Jamila; 3-4: Júlia, gol.

Incidències: Final de la Copa de Catalunya Femenina, disputada a l’Estadi Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat. Entre les autoritats presents el  President de la FCF, Andreu Subies, acompanyat pel Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau; el directiu i responsable de Futbol Femení de la FCF, Albert Montull,  el conseller del RCD Espanyol, Albert Garrofé; el directiu del FC Barcelona, Jordi Mestre; i el president del FC Santboià, Ramon Andreu.  La regidora d'esports de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Maria Antònia Barragan, ha fet lliurament de les medalles de subcampiones al FC Barcelona i de la Copa Catalunya a la capitana blanc-i-blava, Sónia Matías.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M