diumenge, 1 de setembre del 2013

L'ESPANYOL SUMA UN PUNT,
EN UN ENCONTRE DE FORÇA LLUITA I POC FUTBOL

RCD Espanyol: 0 – Real Betis: 0


Partit amb pobre bagatge ofensiu.

Partit bastant fluix en quant a qualitat ( que no de lluita i sacrifici), el que en mig d’una calor sufocant han jugat Espanyol i Betis. Amb poques ocasions a les dues àrees, i amb poques estones de bon futbol, el resultat es pot considerar just tot i que l’Espanyol en poques oportunitats ha estat molt més a prop del gol que el seu rival. El Real Betis, impuntuat fins les hores, ha considerat bo el punt a domicili davant un Espanyol que li ha faltat idees creadores i “puntx” ofensiu.

Com que els nois lluiten i de moment ho donen tot, veurem l’ampolla mig plena i certificarem com a positiu que l’empat permet seguir invicte a l’equip, i atresorar cinc punts, per sobre d’altres consideracions de caire menys optimista. L’equip ha mostrat una solidesa digna a tenir en compta (2 gols encaixats en 3 partits) i permet afrontar aquesta aturada a la lliga amb esperances cara al futur, més enllà de reconèixer també que certs aspectes del joc no son tot el satisfactoris que un voldria...

Aguirre ha tornat a repetir l’equip amb el que ell confia de sortida. Al rival d’avui, destacar la tornada de Chica amb les lletres ja habituals  DJ a l’esquena de la seva samarreta, junt al seu nom, i la tornada per primera ocasió des de la seva marxa de Joan Verdú. Increpat d’un bon inici per un sector de l’estadi, ràpidament s’ha guanyat l’animadversió de bastant part de la grada quan tímidament ha demanat penal en una acció en la que Víctor Sánchez ficant la cama i tocant l’esfèrica li ha tret la bola en el darrer moment.  

Al quart d’hora ha arribat una de les més clares ocasions de gol del partit. Bona centrada de Fuentes i Stuani remata de cap, un pèl creuada, i l’esfèrica surt a l’esquerra.  Un minut després el Betis s‘ha vist obligat a donar entrada a Juanfran en lloc de Nacho, lesionat. Als espanyolistes no se’ls pot negar la seva lluita, la pressió de l’equip i el bon aspecte defensiu, únicament posat en dubta en un ràpid contracop de Cedric que arribant fins la cuina acaba rebutjant Héctor Moreno molt oportú al tall, interceptant la passada de la mort. El servei de cantonada executat per Verdú (bona còpia de Simao, doncs ho llença tot en el quadre andalús, toca un parell de bones pilotes i poc més –al menys avui-), el remata de cap Amaya, blocant Kiko.

Altre cop l’Espanyol arribant per l’esquerra amb la profunditat d’un Fuentes que sap col·locar bé la bola centrant des de la banda, ha portat perill i ha obligat a intervenir a Sara rebutjant de punys i caient-li la bola a Pizzi qui ha trigat a xutar, s’ha vist obligat a retallar molt bé, però ha acabat xutant donant temps a un defensor a interceptar la seva rematada (36’).  El Betis tan sols ha obligat a intervenir a Casilla amb un xut de Nosa que ha blocat el d’Alcover sense cap tipus de problema. En el minut d’afegit, un xut s’ha trobat perillosament la cama de Colotto acabant a còrner, per donar-li una altre opció a Joan en el seus llançaments...

En el segon temps, segona substitució andalusa als 3’ de la represa. En el 53’ embolic en el llançament d’un servei de cantonada i perill a l’àrea espanyolista.  Aguirre no ho veu clar, i dona entrada a Thievy en lloc d’un Pizzi que ni neguem la seva classe ni neguem que sigui un encert el seu fitxatge (cessió), però que de moment se’l veu poc integrat tàcticament en l’esquema d’Aguirre, anant clarament de mes a menys en els partits i sense entendre’s amb un lluitador en solitari Sergio García, a qui també li falta un xic de velocitat per ser qui tots sabem que és. Temps al temps...

Una bona pilota centrada a càrrec del davanter del Bon Pastor ha sigut rematada acrobàticament per Stuani (podria ser el “quate grandote” que vol Aguirre si jugués en punta?, deixo la pregunta a l’aire).  El propi Sergio García ha tingut sis minuts després (66’) una molt bona ocasió quan encarant Sara ha xutat fort,  però al cos del porter que ha rebutjat.

La sortida de Lanza ha tornat a ser molt bona tot i que aquest cop no ha pogut acabar fructificant com va succeir davant el Valencia. Una bola refusada per la cobertura espanyolista se l’ha endut Lanzarote, amb velocitat ha travessat el mig camp cedint al centre per un Thievy que en el darrer moment ha acusat el cansament i la inèrcia de la gran carrera i en el darrer control no ha pogut rematar en condicions facilitant la tasca del meta bètic qui ha rebutjat i en carrera Lanzarote seguin la jugada ha rematat a trencar,  evitant Chica el gol interceptant la canonada.

Molt bon desplaçament llarg de Lanza al peu d’un Thievy que en carrera no ha xutat i quan ha volgut ja no li quedava angle i s’ha vist obligat a continuar la jugada d’esquenes a la porta. Els minuts s’esgotaven i després d’un tram final de partit amb moltes pèrdues de temps, joc travat, pilotes a fora per presumptes  lesionats, i més pèrdues de temps... quedava ja clar que tret d’alguna aïllada acció ningú marcaria per molt que es prorrogués l’encontre.

El col·legiat n’ha afegit tres minuts. En aquests el conjunt andalús ha llençat un lliure directe força perillós mitjançant Matilla, per sobre la porta defensada per Kiko que avui poc treball que ha tingut tot i que anteriorment en una bola dividida davant Braian, ha rebut un cop d’aquest i ha patit una contusió, continuant en el terreny de joc.  En el darrer minut, l’Espanyol ha trepitjat àrea (a punt d’afusellar Thievy a Sara creuant-se un defensor en el darrer moment) i ha llençat un servei de cantonada sense conseqüències en el darrer sospir en mig de l’alè de la grada. Final del partit, un punt pel cadascú.    

        


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Thievy per Pizzi, m. 57;  Lanza per Simao, m. 68; Abrahan per Víctor Sánchez, m. 86.

Real Betis: Sara, Chica DJ, Amaya, Xavi Torres, Verdú, Juankar, Molina, Nosa, Cedrik, Nacho i Figueras.
Substitucions: Juanfran per Nacho, m.16; Matilla per Juankar, m. 48; Braian per Molina, m. 70.

Àrbitre: José Luis González González, del comitè territorial de Castella i Lleó. Assistit en bandes per Ignacio Rubio Palomino i Alfonso Costoya Rodríguez. Ha mostrat cartolines grogues a Stuani, m. 57 i Abraham, m. 91 per part espanyolista, i a Xavi Torres, m.64, Amaya, m. 75, Verdú, m. 79 i Matilla, m.83 per part visitant; totes elles en el segon temps.

Incidències: Encontre corresponent a la tercera jornada de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat davant 23.810 espectadors en una tarda calorosa, plenament estiuenca que a bon segur hauran patit tots els aficionats de la lateral tant inferior com superior, als que el sol els hi donava de cara i de ple.

En els prolegòmens del partit s’ha homenatjat a l’equip espanyol de Waterpolo femení, campió del mon,  sortint al terreny de joc les jugadores catalanes d’aquesta selecció i en especial la soci espanyolista Jennifer Pareja, vestida amb la samarreta (3a. indumentària) del RCD Espanyol i fent la sacada d’honor del partit.

Al descans, ha sigut l’equip femení de futbol del RCD Espanyol qui aquest migdia i després d’una tanda de penals d’infart, s’ha proclamat campió de Catalunya recuperant el màxim ceptre català després de cinc anys. La capitana Sonia Matías ha passejat junt a les seves companyes la copa, mostrant-la a l’afició espanyolista, i rebent l’aplaudiment dels espanyolistes.

Presència de seguidors bètics en la zona on s’ubica les aficions rivals. Detall esportiu de l’afició local quan en el 26’ s’ha fet menció (i ha sortit en el video marcador) a Miki Roqué, jugador bètic, mort el juny de l’any passat de càncer.       


1 comentari:

Anònim ha dit...

Em van semblar fora de lloc els xiulets a un home educat, gens conflictiu i que mentre va estar amb nosaltres, a la seva manera i al seu ritme, ho va donar tot. Em va semblar penós i de molt mala educació que es xiulés Verdú.
El partit contra el Betis va ser travat i amb poques ocasions. Si el futbol fos boxa hauríem guanyat nosaltres als punts. Jo em pensava que faríem el 7 de 9 i ara el 5 de 9 sem,bla poca cosa; però ep, que després de 3 jornades seguim imbatuts i això no està gens malament.
PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M