dilluns, 2 de setembre del 2013

SENSE GOLS... TAMBÉ A LA DANI JARQUE (0-0)











R.C.D. Espanyol “B”: 0 – C.F. Badalona: 0


Partit en el que les defenses es van imposar clarament a les davanteres, que l’Espanyol B va dominar més que els badalonins i que van ser els que més a prop van estar del gol, però no van pogué perforar la porteria defensada per l’exespanyolista Marcos.  Partit en estones força travat, amb molta lluita, però amb poques accions vistoses i per tant, amb poques ocasions de gol. L’equip de Manolo Márquez, amb tot, es va mostrar ben expeditiu darrera i tret d’una acció als darrers instants, no va veure perillar la integritat del marc defensat per Pau en cap moment. És el primer punt dels blanc-i-blaus després de perdre en la jornada inaugural a Olot.

El primer contratemps seriós pel tècnic espanyolista Manolo Márquez fou el no pogué comptar amb Joan Jordán a la medul·lar, lesionat. L’Espanyol no es va sentir inferior en cap moment al quadre badaloní – malgrat ser una lluita entre joves jugadors molts d’ells la temporada passada juvenil, davant experimentats i veterans, jugadors d’aquesta categoria – i des d’un bon principi van intentar fer el seu joc, combinat bé, i arribant també fins l’àrea rival. Fer-ho amb claredat, i finalitzar les jugades fou un altre cantar.  

Canario robant-li a Cárdenas la bola junt a la lateral del àrea, penetrant sense que cap company arribés a la passada, fou la primera acció de perill local (4’). Passat el primer quart d’hora de joc, la parròquia espanyolista reclamà una clara falta sobre Kilian empentat sense discussió, tot i que des de la nostra posició no vam pogué esbrinar si dins o fora, tot i que amb la decisió arbitral de no apreciar-hi punibilitat a l’acció, ens ho imaginem...

La primera oportunitat visitant fou després d’una bona jugada individual per banda esquerra d’Abraham que ell mateix finalitza amb un xut fort que buscant l’escaire surt fora, alt, a l’esquerra de Pau.   Les dues millors ocasions locals en aquest primer temps foren en el tram final del mateix; una bona jugada en la que Canario obre a banda esquerra per la incorporació de Xavi Puerto, que retalla, centra enrera i amb tot a favor envia Iván Sales la bola als núvols quan ja es cantava el gol. La segona claríssima ocasió, una pujada de Rubén Duarte per la seva banda, centra per que Kilian a boca de canó dins l’àrea petita remati de primera, malament, rebutjant Marcos.  

El segon temps, tot i les variacions d’ambdós conjunts (Moha i Jorge pes visitants i Mamadou i Borja pels locals), començà força ensopit en la seva primera meitat. L’equip espanyolista combinava, però amb absència total de profunditat davant un equip amb molt d’ofici com és aquest Badalona. 

Fou en el darrer quart d’hora quan el joc s’obrí i sobre tot en els darrers minuts del matx, les anades i tornades permeteren pensar que el marcador podia moure’s.  Una falta lateral llençada per Canario molt tancada, és rebutjada de punys per Marcos. Un intent de penetració de Rubén es topa amb la contundència de Ferron, acabant la bola a còrner. 

Mentre, Piti Belmonte efectua el tercer canvi donant entrada a Gómez per Lolo, i respon un minut després Márquez amb el “canvi de la por” donant entrada a Héctor per Canario per tal d’assegurar no perdre en deu minuts el punt d’un partit que no ha sabut guanyar l’equip en vuitanta.  Després de dues dolentes centrades d’un Rubén Duarte que s’incorporava amb facilitat per la seva banda esquerra, col·locà una de bona que amb molts problemes rebutjar de punys Marcos davant la presència amenaçadora de Mamadou.

En el 89, gairebé 90 ja, el Badalona tingué en les seves mans el partit. Ensurt de consideració després d’una bona jugada dels badalonins amb passada per Moha, qui remata fort a boca de canó,  però pel centre, i Pau López rectificant llençant-se enrera aconsegueix aturar en dos temps.  El darrer intent espanyolista, una centrada passada de Caballé que no arriba Borja, mentre inexorable en el seu pas, s’esgota el temps d’afegit concedit pel valencià Gil Coscolla.      



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau, Pere, Rubén, Raillo, Ferran, Caballé, Sales, Miravent, Kilian, Xavi Puerto i Canario.
Substitucions: Mamadou per Kililan, m. 62; Borja per Sales, m.72; Héctor per Canario, m. 82. Altres suplents: Koke (p.s.) i Eric Bertrand.

CF Badalona: Marcos, Ferron, Fran Grima, Castillo, Cárdenas, Lázaro, Lolo, Boniquet, Enric Gallego, Ferrán Tacón i Abraham.
Substitucions: Moha per Enric, m. 57; Joaquín per Tacón, m.68; Gómez per Lolo, m. 81. Altres suplents: Alex (p.s.) i Maestre.

Àrbitre: Vicente Gil Coscolla, de la territorial valenciana, assistit en bandes per Marcos Daniel Saenen Álvarez i Rubén López de los Mozos Merino.  Va mostrar cartolines grogues a ,m.38 i Ferran, m 71 per part local i a Lolo, m. 32 i a , m.75 per part visitant.

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada de lliga del grup tercer de Segona Divisió B, disputat ahir al migdia al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En la llotja, el President del RCD Espanyol Joan Collet, la consellera adjunta a la Presidència Anna Maria Fusté, així com el segon màxim accionista i expresident, Ramon Condal.

Matí fortament calorós, de ple estiu. En el quadre badaloní, diversos jugadors que han vestit la samarreta del filial espanyolista: El meta Marcos Pérez de Arcos, Fran Grima Aguilera, Enric Gallego Puigsech, Ferran Tacón Jiménez, i en qualitat de cedit per l’entitat perica, Mohamady Traore Diarra “Moha”.      


1 comentari:

Anònim ha dit...

Josp Mª, en la meva base de dades personals tinc anotats 26 jugadors a la plantilla del filial. A la pàgina oficial del club surten 25 en plantilla (els hi falta Pere Martínez!) i dius que són 22 fitxes federatives com a màxim... No ho entenc. Podria ser que alguns tinguin encara fitxa del juvenil? En cas afirmatiu, em podries dir quins jugadors son aquests?

Gràcies!!

Ens veiem per la Dani Jarque dintre d' unes setmanes.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M