divendres, 27 de setembre del 2013

CAUEN, AMB EL CAP BEN ALT (2-1)

Villarreal CF: 2 - RCD Espanyol: 1

L’Espanyol ha caigut derrotat per primer cop en aquest campionat. No ha pogut igualar el 2-0 advers amb el que s’ha avançat el conjunt groc, tot i el gran gol de Sergio García a manca de deu minuts pel final. L’equip d’Aguirre veu com s’allunya la quarta plaça i haurà d’esperar batre al Getafe per tornar a recuperar la cinquena que li ha pispat l’Athletic Club.

S’esperaven rotacions de Javier Aguirre tenint en compta el desgast físic de l’equip en els darrers encontres i sobre tot en l’últim davant el quadre de Valverde i que aquest partit intersetmanal arribi tant seguit. Era un fet totalment necessari i encertat. Però... es clar, no se que pensareu senyors lectors, però el que servidor entén per rotacions és tres, quatre variacions... Però 8 variacions, és tota una revolució i a més, dràstica. El que no vol dir, que amb l’equip titular l’equip hagués guanyat, però si que un te l’avantatge a posteriori de pensar-ho...

El Villarreal CF ha sorprès al conjunt d’Aguirre d’inici, amb un gol al mig minut de joc. Entrada per la dreta de l'atac local d’Hernán Pérez que centra pentinant l’esfèrica Cani, i tot sol Perbet afusella a Kiko Casilla.

El quadre espanyolista ha intentat refer-se del gol, però ha tingut força difícil davant un Villarreal molt perillós al  contracop.  Gran  carrera de Thievy en ràpid contracop, però finalment perd davant Musacchio. Als 8’ llançament de cantonada de Lanza que es passeja sense que cap espanyolista pugui arribar al remat per ben poc.

El Villarreal tindrà els millors minuts del primer temps davant un Espanyol que acusà masses canvis en les seves files  i es troba bastant descoordinat en aquests primers minuts.  Una falta al 10' es llençada per Giovanni molt oberta, per la rematada forta però desviada de Cani. La rèplica perica, una carrera de Mattioni amb pilota centrada a la que  no arriba per ben poc Thievy al remat de cap.

Ho ha passat malament l’Espanyol quant el conjunt de la Plana ha arribat a tres quarts. Amb homes molt hàbils i desequilibrants en atacs, l’equip d’Aguirre ha patit de valent en unes quantes accions en les que el Villarreal s’ha topat amb un Kiko en estat de gràcia.  Al  17' salva Kiko llançant-se al davant de Giovanni després que aquest controlés amb el pit havent rebut de Perbet, i anés a afusellar al d'Alcover.

L’Espanyol reclamà penal en mans dins l’àrea clares quan Mattioni ha centrat una pilota per Sidney,  toca l’esfèrica la mà d’un defensor i remata Sidney fluix a l'esquerra de Asenjo. Eren clares, però ho eren precedides d’una situació de fora de joc que tampoc el col·legiat ha vist.

Volea de Pina a la dreta de Casilla, que es llença per si de cas, però la pilota surt fora. Gran ocasió al 41’ quan  Giovanni quan s'escapa superant Raul i davant Kiko Casilla aquest l'aguanta perfectament agenollat i rebutja l’esfèrica rematada, amb el cos. Uff... Però l’ensurt no finalitza.  Al 44’, xuta Mario fortíssim, toca en Alex i reacciona sobre la marxa Kiko, amb una intervenció antològica rebutjant a córner. Amb aquest resultat advers s’arribà al descans.

En el segon temps, dues grogues a la represa en quatre minuts, i Víctor Sánchez que havia substituït a un fluix Álex Fernández, s’ha jugat en el 51’ la segona groga entrant al límit. Falta a S. García en la mitja lluna de l’àrea de càstig, que Lanzarote llença tocant a la tanca i sortint la bola a córner.

El domini espanyolista es fa més intens davant un Villarreal que no es pot treure de sobre als espanyolistes. Bona jugada al 58’, però S. García es gira tancant-se en la línia de fons i no pot rematar acabat la jugada a córner. Un remat de Thievy, tocant entre mig de Abraham i Mario, acaba sortint a dos pams del pal dret... Mentre, en una errada greu de Signey en treure l’esfèrica a la frontal ha donat peu a que Giovanni fent-se amb l’esfèrica, xuti perillosament fora, a l’esquerra de Kiko (63’)

Sergio García com una exhalació per la banda esquerra posa un centre que Thievy remata de cap, malament enrere.  Però sense solució de continuïtat en un partit totalment trencat en aquests moments, el Villarreal marca el segon després que Cani superi al defensor espanyolista, i a porta buida marqui Pereira.

Salva Sidney llançant-se a la gespa al tall i rebutjant la pilota, quan en ràpid contracop –similar al del segon gol- Pereira anava a assistir a Giovanni tot sol al bell mig de l’àrea (71’).  Mentre, l’Espanyol no es rendeix i Aguirre fa sortir a Stuani i a Capdvevila. Víctor Sánchez rebent d’Abraham en la frontal, envia per sobre el travesser en el 76’. Només dos minuts després el  propi Victor finalitzaria una bona jugada de Sergio García i Thievy, amb un xut creuat que bloca Asenjo.

Gran gol de Sergio García en el 80’,  controlant d’esquenes en rebre d’Abraham, girant-se i superant a dos defensors en un gran canvi de ritme, i  enviant dins  un xut pel pal curt.
Mancaven deu minuts per l’emoció, però aquests han anat passant sense que els d’Aguirre, que arribaven bé fins l’àrea, tinguessin cap clara ocasió de  gol, cap jugada providencial per donar la sorpresa i igualar un matx que s’havia posat coll amunt ja des d’abans d’iniciar-se amb l’alineació que Aguirre ha presentat al Madrigal. En els tres minuts d’afegit, l’Espanyol s’ha dedicat a penjar varies vegades pilotes a l’àrea (amb serveis de Casilla des de mig camp), però la cobertura del Villarreal no ha donat ja cap opció als espanyolistes, que això si, ha caigut amb el cap ben alt i donant la cara fins el darrer instant.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Musacchio, Pablo Iñiguez, Jaume Costa;  Bruno, Pina; Cani, Hernán Pérez, Giovani; i Perbet.
Substitucions: Pereira i Aquino per Perbed i Hernán Pérez, m.61;  Trigueros per Pina, m. 79.

RCD Espanyol: K.Casilla; Mattioni, Sidney, Héctor Moreno, Raúl Rodríguez, Alex Fernández, Abraham, Lanza, Clerc; Thievy, i Sergio García.
Substitucions: Víctor Sánchez per Alex Fernández, m.46;  Stuani per Lanza, m. 56; Capdevila per Clerc, m. 68.

Àrbitre: Eduardo Prieto Iglesias, del comitè territorial navarrès, assistit en bandes per Moisés Mateo Montañés i Francisco Javier García Sabuco. Cartolina groga a Sidney, m.46, Víctor Sánchez, m. 49, Bruno, m.70, Mattioni, m. 89.

Gols: 1-0: Perbet, m.1; 2-0: Pereira, m. 68; 2-1: Sergio García, m.80.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga de Primera Divisió, disputat aquest dijous a les 22:00 h. a l’Estadi del Madrigal de Vila-real.